ugrás a tartalomhoz

Flash indexing with external resource loading

Török Gábor · 2009. Jún. 19. (P), 10.24
Az SWF által betöltött külső erőforrásokat is indexeli a Google
 
1

Diszkrét Flash

Joó Ádám · 2009. Jún. 19. (P), 14.34
Ha a fejlesztő azt akarja, hogy értse is a Google azt a külső állományt, akkor így is HTML-t érdemes használnia. Innen pedig már nem volna nagy lépés előbb betölteni a HTML-t, majd utána ráhúzni a Flash-t, amibe az adatokat a HTML forrásból húzza be.
2

Észrevétel

vbence · 2009. Jún. 19. (P), 20.58
Az én logikám azt súgja, hogy a Gugli virtuális flash-lejátszója nem fogja nyomkodni a flash moziban szereplő gombokat, vagyis az on (release) {} és hasonló eseménykezelőket nem fogja lefuttatni. (Persze az on-enter-frame stílusú eseményeket gondolom igen).

Ebből sokminden következik. Fontos észrevenni, hogy az adott oldalon nincs navigáció a flashben. Tehát nem oylan tartalomról van szó, ami egy flash-oldalon X darab kattintás után elérhető!

Az ilyen tartalmak feltérképezéséhez nem is látok legitim megoldást. Egy moziban gombokat nyomogatni olyan, mint formokat postolni vaktában, amire a legtöbb webes szolgáltatás, enyhén szólva, nincs felkészülve...
3

Pedig „nyomkodja”, a Google

Török Gábor · 2009. Jún. 26. (P), 16.16
Pedig „nyomkodja”, a Google AdWords például a feltöltött SWF hirdetéseknél jelzi, ha a clicktagban átadott relatív elérési útra is új ablakot nyit az alkalmazás vagy sem. (Ez persze forráskód analízissel is történhet, de ebből a szempontból majdnem mindegy.) A form posztolás sem annyira képtelen, lévén a Google már bejelentette, hogy „deep web” jeligére megpróbálkozik az űrlap kitöltésekkel elérhető tartalmakat is felderíteni.
4

Flash gombok

vbence · 2009. Jún. 28. (V), 15.03
Needless to say, this experiment follows good Internet citizenry practices. [...] Similarly, we only retrieve GET forms

Azaz megpróbálnak olyan biztonságosak lenni amennyire lehetséges.

Persze belegondolva egy flash applet követhet AJAX gyökereket és kommunikálhat XML hívásokkal (amik lehetnek GET és POST requestek). Ha a Flash form-elemeit használjuk, akkor gyakorlatilag ugyanaz vonatkozhat rájuk, akár egy HTML formra. - Rendben, meggyőzél, még nem kell félreverni a harangokat :P

Egy érdekes kérdés: hogyan tehetjük keresőbaráttá a flashnek küldött (általában XML) információt? Használjunk valami RDF dialektust, vagy DocBook formátumot? Jelenleg a teszt periódusban gondolom striptags után plaintextként lesznek indexelve azok az adatok. Mennyire lehet könnyen manipulálni őket (lásd például a CSS-sel elrjetett szöveget a'la black hat) ?
5

Meglepő lesz

Joó Ádám · 2009. Jún. 29. (H), 01.35
Egy érdekes kérdés: hogyan tehetjük keresőbaráttá a flashnek küldött (általában XML) információt?
HTML.