ugrás a tartalomhoz

Uncloaking 'invisible' Flash Web content

Heilig Szabolcs · 2008. Júl. 2. (Sze), 11.36
A keresők Flash lejátszót futtatnak, és kattintgatnak a gombokra
 
1

Improved Flash indexing

Török Gábor · 2008. Júl. 2. (Sze), 12.57
A Google Webmester blogjában is cikkeztek hasonló témában a minap. Idéznék arra a kérdésre adott válaszból, hogy per pillanat milyen technikai korlátjai vannak a Flash tartalmak indexelésének (kiemelés tőlem):
Googlebot does not execute some types of JavaScript.
Úgy látszik, jó fázisban van Steve Yegge Rhino on Railsje (:
2

pozicionálás a találatra

Hodicska Gergely · 2008. Júl. 5. (Szo), 09.36
Arról van valami infó, hogy ha mondjuk gugli nekiesik egy flashnek, szépen kattintgat benne, leindexelgeti, akkor a találatkor fogok kapni valami infót arról, hogy hogyan jutok el az általam érdekelt infóig? Vagy csak simán megkapom a flash-re az URL?


Üdv,
Fehlő
3

ez a könnyebbik része

vbence · 2008. Júl. 5. (Szo), 14.10
Szerintem használható megoldás, ha egy referer alapján feldobod a flash site saját keresőjét, aminek találatai között remélhetőleg feltűnik a gugli által kiajánlott tartalom.
5

kereső?

Hodicska Gergely · 2008. Júl. 6. (V), 10.45
Miért lenne egy site-nak feltétlenül keresője? Honnan tudná a google, hogy melyik mező az, mi a pontos paraméterezés stb.?

Üdv,
Felhő
6

kereső

vbence · 2008. Júl. 12. (Szo), 18.26
Nem úgy értem, hogy a gugli a saját keresőnk találati oldalait indexelné... indexelne valamit valahogy. Mi a refererből kinyerjük a guigliba beírt kulcsszavakat, és feldobjuk a site-unk vonatkozó tartalmait.
7

mi lenne a referer?

Hodicska Gergely · 2008. Júl. 12. (Szo), 18.48
Egy flash esetén mi lenne a referer?

Üdv,
Felhő
8

referer

vbence · 2008. Júl. 12. (Szo), 19.09
Úgy látom, nem sikerült korrentül papírra vetni. A referer ez enne:
http://www.google.com/search?q=valami
Erre mi feldobjuk a saját (site-on belüli) keresőnket a "valami" kulcsszóval, és jó eséllyel ott lesz a felhasználó által kersett tartalom.

Az eredeti kérdésre visszatérve, most nincs előttem pontosan a flash crossdomain policyje, csak az rémlik, hogy kritikán aluli... ;) El tudnék képzelni egy gugli által gyártott wrapper swf-et, ami loadmovie-val betölti az eredetit, majd szimulálja rajta a taralom eléréséhez szükséges kattintásokat (mégegyszer: ez puszta spekuláció).
4

Nincs

Török Gábor · 2008. Júl. 5. (Szo), 23.30
Én nem tudok ilyenről. Részben más problematika, de én már akkor boldog lennék, ha kulcsszóra kidobott ?page=6-os találatokra valóban az az aloldal jönne be, ahol az egyezés volt, és nem a jelen idő szerinti tartalom. (Más kérdés, hogy ez elsősorban a site szervezési hibája.)