ugrás a tartalomhoz

How virtualization will improve your code

Török Gábor · 2008. Okt. 11. (Szo), 16.38
Fejlesztői környezet kialakítása virtualizációval
 
1

Üdvözlöm a cikket. Annyit hozzátennék, hogy a virtuális gépen

Fraki · 2008. Okt. 11. (Szo), 19.23
Üdvözlöm a cikket. Annyit hozzátennék, hogy a virtuális gépen bridged networkinget kell használni, ez nekem legutóbb virtualboxszal sok macerás próbálkozással nem sikerült, úgyhogy maradt a vmware, ahol ez sokkal egyszerűbben van megoldva. Egy másik megjegyzés pedig, hogy a nagy sebesség (sávszélesség) egy feltöltéskezelőnél sajnos nem nyerő, erre nekem még nincs megoldásom.
2

Natív

hector · 2008. Okt. 12. (V), 15.43
Én inkább maradok a natív fejlesztőkörnyezetnél. Ennek inkább Windows alatt látnám értelmét.
3

Hja, azt én sem értem, Ubuntu alá minek még egy Ubuntu :)

Fraki · 2008. Okt. 12. (V), 18.53
Hja, azt én sem értem, Ubuntu alá minek még egy Ubuntu :)
4

olvass tovább

yaanno · 2008. Okt. 13. (H), 08.31
A szerző leírta hogy miért, lásd a megdöbbentően hasonló című "Ubuntu on Ubuntu?" bekezdést a cikkben :)
5

Sandbox

zila · 2008. Okt. 13. (H), 11.11
Pl, hogy szimulálni tudd az éles környezetet? az egyik virtuális gépben pl van bekapcsolt selinux, van mod_security modul az apache-ban. Más megrendelő másik projektjében nincs ilyen az éles szerverükön. A saját gépemen meg nem szivatom magam ezekkel (mondjuk nem is linux-ot használok...) Virtuális gépekkel nagyon szépen megoldhatóak ezek a feladatok. Azt még hozzáteszem, hogy a virtuális gépek se a saját gépemen futnak, hanem egy közös fejlesztői gépen valahol hostingban, vpn kapcsolaton keresztül érhető el. Vannak windows, centos, debian, ubuntu, solaris virtuális gépek is párhuzamosan. A debian például az os upgrade-k tesztelésére van, illetve ez a rendszergazda homokozója, itt próbáljuk ki az intranetes alkalmazásokat is, innen megy át minden az éles szerverre...

Ezen felül a natív operációs rendszeren nem kísérletezek mindenféle programmal, nehogy valamit eltoljak ami miatt nem működne a gép/fontos programom, az ilyenekre van a gépemen egy virtuális gép (ubuntu) ezen szoktam mindenfélével kísérletezni. Az eredmény? Stabil fejlesztői környezet :)