ugrás a tartalomhoz

Weblabor hírlevél heti összefoglaló

hella · 2017. Már. 21. (K), 00.16

Többen is jelezték, hogy a napi hírlevél helyett inkább egy kisebb gyakoriságú összefoglalónak örülnének, így mostantól feliratkozáskor heti összefoglaló is választható.

 
1

Hirlevel

wpdaniel · 2017. Már. 21. (K), 12.41
Az elso hirlevel rogton spam-ben landolt, es olvashatatlan gyakorlatilag a typo miatt. Tulsagosan osszefolynak a szovegek...
3

Sajnos sok levél pattant

hella · 2017. Már. 21. (K), 18.02
Sajnos sok levél pattant vissza, valószínűleg ezért lett spamnek jelölve. Fontos, hogy ez csak egy egyszeri értesítő volt, a hírlevélre külön fel kell iratkozni.

Mit javasolsz? Nagyobb térközzel olvashatóbb lenne?
20

Kulon feliratkozni?

wpdaniel · 2017. Már. 22. (Sze), 09.27
Draga Hella, feliratkoztam mar a hirleveletekre, bar mar most latom, hogy nagy kar volt. Hiaba, a Weblabornak mar egy hirlevelet sem sikerul hibatlanul megalkotnia es kikuldenie...
22

Te jobb vagy?

Hidvégi Gábor · 2017. Már. 22. (Sze), 09.38
Neked minden hibátlanul sikerül elsőre? Az vesse rá az első követ, aki maga is bűntelen!
24

Drága Dániel, ha megírod a

hella · 2017. Már. 22. (Sze), 20.44
Drága Dániel, ha megírod a hibákat, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy javítjuk őket :)
2

Az email címet külön írják,

inf · 2017. Már. 21. (K), 15.45
Az email címet külön írják, nem egybe...
4

Sokan, de ők még sosem

hella · 2017. Már. 21. (K), 18.03
Sokan, de ők még sosem gondolkodtak rajta, hogy a postacímet akkor miért írják egybe :)
13

Hát ilyen formán írva sosem

inf · 2017. Már. 21. (K), 21.08
Hát ilyen formán írva sosem volt helyes szerintem. Helyesírási szabályzat 11. kiadás szerint e-mail cím, a 12. kiadás szerint meg e-mail-cím vagy ímélcím. wiki Elvileg a kötőjel lehagyható az e-mail szónál, de azt mondják a kötőjeles az elterjedtebb változat. Szóval bárhogy írod helyesebb, mint ahogy te csináltad. Persze lehetsz nyelvújító, senki sem akadályoz meg ebben, csak nem biztos, hogy erre egy hírlevél a legjobb közeg.
14

Helyesírási szabályzat 11.

hella · 2017. Már. 21. (K), 21.18
Helyesírási szabályzat 11. kiadás szerint e-mail cím, a 12. kiadás szerint meg e-mail-cím vagy ímélcím


Látod, amint elhagyod a kötőjelet, egybeírandó. Mint a lakcím, a postacím és a levélcím :)
16

Nem hiszem, hogy felfogtad,

inf · 2017. Már. 21. (K), 21.31
Nem hiszem, hogy felfogtad, amit olvastál. Akkor írod külön vagy kötőjellel, ha idegen szó (régen email cím, most email-cím), és egybe, ha magyarított (ímélcím).
18

Az idegen szavakat csak akkor

hella · 2017. Már. 21. (K), 21.49
Az idegen szavakat csak akkor írjuk kötőjellel, ha a magyartól eltérő kiejtésű betűkre végződnek. Lásd rocksztár :)
19

Lehet benne valami: link. Bár

inf · 2017. Már. 21. (K), 21.58
Lehet benne valami: link. Bár google szerint csak nagyon kevesen írják így.
5

spam

Pepita · 2017. Már. 21. (K), 18.53
Én NEM iratkoztam fel, ezért amit ma kaptam, az egyértelmű spam.
Hát megmondom őszintén, sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy a WL címéről fog bárki spammelni engem...

Ezen kívül ami konkrétan helyesírási hiba, azt lécci ne dumáld meg, hogy szerinted az úgy jó... hitelét veszti így az egész.

Mobil klienseken is tesztelni kéne mielőtt kiküldesz 1000+ embernek egy kb 10000 soros mailt...
Nem számoltam meg, de átlag 2 szó 1 sor...

Szóval ez így nagyon nem.
9

Én NEM iratkoztam fel, ezért

hella · 2017. Már. 21. (K), 20.09
Én NEM iratkoztam fel, ezért amit ma kaptam, az egyértelmű spam.


Egy egyszeri értesítést kaptál a Weblaboron regisztrált emailcímedre a Weblabor egy új szolgáltatásáról. Sajnálom, ha spamként élted meg.

ami konkrétan helyesírási hiba, azt lécci ne dumáld meg, hogy szerinted az úgy jó...


Levélcím? :) Vagy ezt sem találod elég meggyőző analógiának? Én hiszek annak, akitől megkérdeztem, de ha alá tudod támasztani az állításod a helyesírási szabályzattal, akkor megkövetlek :)

Mobil klienseken is tesztelni kéne mielőtt kiküldesz 1000+ embernek egy kb 10000 soros mailt...
Nem számoltam meg, de átlag 2 szó 1 sor...


3331 karakter a levél, szóval talán még a te kliensed sem törte 10000 sorba :) Nagyon sokféle kliens van, de ha küldesz egy képernyőmentést, akkor figyelembe tudjuk venni a jövőben.
27

Ajjajjajj.... :(

Pepita · 2017. Már. 24. (P), 10.46
Kedves Hella, nagyon sajnálom, hogy a kezdeti lelkesedésed mögött, amit első körben nagyon üdvözöltem, ekkora "majdazténtudomhogykellcsinálnimindentmegdumálok" hozzállás van. Ezzel sajnos nem mész semmire, legalábbis valódi jó eredményt nem fogsz elérni.

Sajnálom, ha spamként élted meg.
Nem az a kérdés, hogy én "hogy élem meg", hanem hogy mi a törvény, és azt megszegi a kiküldött "értesítő".
ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult
Mutasd meg kérlek, hogy mikor és hol klikkeltem bármiféle hozzájárulásra...
Az a helyzet, hogy ilyen e-mail kiküldéséhez a címzett tevőleges magatartása kell, tehát pl egy regisztrációs formon kint van egy checkbox, ami alapból nincs bepipálva és akkor küldhetsz nekem levelet, ha azt bepipáltam.

ha alá tudod támasztani az állításod a helyesírási szabályzattal, akkor megkövetlek
Esetleg a teljes MTA-t ne vonultassuk fel szerenádozni az ablakod alá? :)
Azt gondolom Inf3rno kellőképpen alátámasztotta helyesírási szabályzattal is, szerintem, ha kicsit is konstruktív lett volna a hozzáállásod, akkor enélkül is te magad utána néztél volna, csak mert valaki jelezte, hogy szerinte helytelen. Ehelyett azt várod, hogy többen is bizonyítsuk ugyanazt, ami valójában a te ismerethiányod...

3331 karakter a levél, szóval talán még a te kliensed sem törte 10000 sorba :) Nagyon sokféle kliens van, de ha küldesz egy képernyőmentést, akkor figyelembe tudjuk venni a jövőben.

- Mint mondtam, nem számoltam meg. :) Azt gondolom, hogy nem feladatom elkoptatni a telóm kijelzőét egy kéretlen levél tényleges méretének meghatározása céljából...
- Eddig nagyon kevés vagy 0 ügyféllel lehetett dolgod, ha csak akkor vagy hajlandó valamivel is foglalkozni ami az ügyféltől jön, ha azt előbb minden kétséget kizáróan bizonyítja (screenshot, stb). Fel sem merült benned, hogy "esetleg lehet igaza, nézzünk utána, hátha jót akar".
- Királyi többes... " figyelembe tudjuk venni" Ha én el szeretnék indítani egy új dolgot, amihez olvasó / érdeklődő táborra van szükségem, akkor alázattal kezdek neki, és nagyon - nagyon tartózkodom még a látszatától is, hogy netán azt érezzék, hogy "felülről nézek le rájuk". A királyi többes pedig egyértelműen ezt jelenti. :(

Egyébként az egyik kliens, a "nagyon sokféle közül" amin ~10k sort láttam egy elég gagyi, kevés ember által használt application, a Gmail volt... :)
Emiatt sajnos azt feltételeztem, hogy egyetlen mobil kliensen sem nézted meg a levélkédet. :(

Összességében sajnos azt látom, hogy bátran kezet foghatsz Ádámmal: csak a saját fejed után mész, nem érdekel sem hasznos, sem haszontalan (egyáltalán: bármilyen) vélemény / állásfoglalás a tevékenységedről, és miközben azt gondolod, hogy egyfajta szolgáltatást / hasznos tartalmat / segítséget nyújtasz másoknak, lenézed a közönségedet.
Ez pont ugyanoda vezet, ahova a WL: halott ügy.
28

Mutasd meg kérlek, hogy mikor

hella · 2017. Már. 24. (P), 11.54
Mutasd meg kérlek, hogy mikor és hol klikkeltem bármiféle hozzájárulásra...


Kedves Péter, regisztráltál a Weblaborra, kérlek ne tegyél úgy, mintha nem volna természetes, hogy ha regisztrálsz egy webes szolgáltatásra, akkor onnan időnként kapcsolatba lépnek veled.

Azt gondolom Inf3rno kellőképpen alátámasztotta helyesírási szabályzattal is, szerintem, ha kicsit is konstruktív lett volna a hozzáállásod, akkor enélkül is te magad utána néztél volna, csak mert valaki jelezte, hogy szerinte helytelen. Ehelyett azt várod, hogy többen is bizonyítsuk ugyanazt, ami valójában a te ismerethiányod...


Én érvekkel alátámasztottam az álláspontom, inf3rno ugyanezt tette, én rámutattam, hogy miért nem állják meg a helyüket az érvei, ő ezt elismerte. Tőled ezzel szemben egyetlen érv sem hangzott el, csak kétségbe vontad először a tudásom, aztán a hozzáállásom.

Mint mondtam, nem számoltam meg. :)


Végülis, a helyesírásról is a helyesírási szabályzat ellenőrzése nélkül beszélsz, ki várhatná el, hogy ha nagy számokkal dobálózol, akkor előtte számolj? :)

csak akkor vagy hajlandó valamivel is foglalkozni ami az ügyféltől jön, ha azt előbb minden kétséget kizáróan bizonyítja (screenshot, stb)


Nem azt kértem, hogy bizonyítsd, azt kértem, hogy segíts azzal, hogy láthatjuk, amit te látsz.

De légyszíves csak akkor folytassuk ezt a beszélgetést, ha ezt az ellenséges hozzáállást és a személyemmel kapcsolatos feltételezéseket (nem érdekelnek a visszajelzések, nem nézek utána az állításaimnak, nem ellenőrzöm a jelentett hibákat, nem tesztelek több kliensben, nincsen tapasztalatom ügyfelekkel, lenézek másokat, és ez mind csak ebből a hozzászólásodból) kihagyod belőle, mert úgy gondolom, hogy semmit nem tettem ellened, amivel ezt kiérdemeltem volna.

Szép napot :)
29

Politikai szint

Pepita · 2017. Már. 24. (P), 12.00
Szép napot neked is, parlamentben simán nagy sikered lenne. :)
Sajnálom, nekem erre nincs több energiám.
"időnként kapcsolatba lépnek veled" rendben lenne, a spam pedig törvényellenes.
30

Sok

Hidvégi Gábor · 2017. Már. 24. (P), 15.01
Kissé túllőttél a célon. Átolvastam, a helyesírás teljesen rendben van a szövegben, ha vétettek egy-két apróbb bakit, az még mindig kevesebb, mint ami egy manapság megjelenő könyvben, folyóiratban van, az internetes írásokat pedig nem is említve.

Azon lehet vitatkozni, hogy az a levél reklámnak minősül-e, szerintem egy egyszerű tájékoztatás. Mivel Ádám van mögötte, én azt feltételezném az eddigi hozzáállásából, hogy nem profitért készül, ezért nem egyértelmű a besorolás.
6

Heti levél +1

EdgarPE · 2017. Már. 21. (K), 19.26
Jó ötlet a heti hírlevél, így biztosan többen olvassák majd, engem is beleértve. És sok sikert kívánok a WL vérfrissítéséhez,
10

Köszönjük! :)

hella · 2017. Már. 21. (K), 20.13
Köszönjük! :)
7

Levlista

lolka_bolka · 2017. Már. 21. (K), 19.32
Ne vegyék a kedved a felemettem szólók, de vedd komolyan a tanácsokat. A weblabor számomra mindig képviselt egy nívót, jó lenne nem átmenni prog.hu-ba :)

Az én kérdesem az, hogy nem akarjátok -e újraéleszteni a levlistákat?

99%-ban a StackOverflow megoldja a gondjaim, de van amikor nem, illetve biztos vagyok benne, hogy nagyon sok olyan ember, aki nem beszéli az angolt (programozóként tanulja meg gyorsan!!!), sok segítséget kaphatnának.
8

Nem biztos hogy okos döntés

sly · 2017. Már. 21. (K), 19.37
Nem biztos hogy okos döntés szétaprózni a kommunikációs csatornákat.

Amúgy lehetne itt is használni a StackOverflow-nál alkalmazott megoldásokat.
11

Sly-jal értek egyet, inkább a

hella · 2017. Már. 21. (K), 20.17
Sly-jal értek egyet, inkább a fórumnak lehetne egy emailes interfésze is.
12

Ez lett volna a következő

sly · 2017. Már. 21. (K), 20.22
Ez lett volna a következő hozzászólásom témája. :D
21

Veremcsere

wpdaniel · 2017. Már. 22. (Sze), 09.29
Esetleg probald ki a Veremcseret :) https://www.veremcsere.hu/
23

Ismerem, de WL azért mégis

sly · 2017. Már. 22. (Sze), 10.42
Ismerem, de WL azért mégis csak a szívem csücske. Egy ideig még részt is tudtam venni az építésében (wiki.weblabor.hu, megszűnt, amúgy még megvan lementve).
Amúgy veremcserén felütött a SPAM fertőzés. Látok pár kérdést és választ ami egyértelműen SPAM.
25

Én a veremcserére nem tudok

inf · 2017. Már. 22. (Sze), 23.20
Én a veremcserére nem tudok regisztrálni. A reCaptcha nincs valahogy összekötve normálisan vele, és ezért állandóan azt írja, hogy nem teljesítettem a spam szűrőt. Elég vicces mindenesetre, hogy egy szoftveres oldalon nem tudnak egy beléptetőt rendesen megírni. :D Ránézésre nem kár érte, ahogy nézem kb. olyasmi, mint régen a prog.hu volt, mielőtt troll cave lett belőle. Prohardver fórumokba szoktam járni, ami magyar, de ott is inkább csak a hardveres rész meg az apróhirdetések miatt, a szoftveresek ugyanolyan nyomik, mint prog.hu-n.
15

Nekem ez egy kicsit így

inf · 2017. Már. 21. (K), 21.27
Nekem ez egy kicsit így összefolyik, ránézésre azért, mert egy napon belül ugyanakkora a térköz a cím és a leírás, mint a leírás és a következő cím között. Ezen kívül a leírásra is lehetne valamekkora behúzást tenni. A blogmarkok jobb oldalt sokkal áttekinthetőbbek, mint ez a hírlevél. Persze lehet, hogy egyedül vagyok vele.

Egy másik észrevétel, hogy dátum sorrendben talán szerencsésebb lenne a facebook stílust követni, és az aktuális dátummal kezdeni, nem a legrégebbivel. Bár ennek nincs nagy jelentősége, csak így szoktuk meg facebook-on, fórumokban, chatben, szóval gyakorlatilag mindenhol.
17

Nekem ez egy kicsit így

hella · 2017. Már. 21. (K), 21.42
Nekem ez egy kicsit így összefolyik, ránézésre azért, mert egy napon belül ugyanakkora a térköz a cím és a leírás, mint a leírás és a következő cím között.


Nem ugyanakkora, ha kijelölöd a szöveget, akkor látod, de tényleg lehet, hogy optikailag túl kicsi a különbség.

Egy másik észrevétel, hogy dátum sorrendben talán szerencsésebb lenne a facebook stílust követni, és az aktuális dátummal kezdeni, nem a legrégebbivel. Bár ennek nincs nagy jelentősége, csak így szoktuk meg facebook-on, fórumokban, chatben, szóval gyakorlatilag mindenhol.


Először én is így gondoltam, de a kettő közt van egy olyan különbség, hogy a felsoroltaknál egyetlen listát nyitsz meg újra és újra, hogy az újdonságokat kövesd, ezért logikus fordított időrendben kiírni, hogy ne kelljen mindig végiggörgess azon, amit már láttál, itt azonban minden alkalommal egy új listát kapsz, amit még nem olvastál, ezért maradhat időrendben. De ha arra van igény, akkor megfordíthatjuk :)
26

Második ránézésre szerintem

inf · 2017. Már. 22. (Sze), 23.41
Második ránézésre szerintem tök felesleges a dátum a heti hírlevélben. A betűméret szerintem túl nagy. A gyenge tagolást már említettem, viszont az állásajánlatokat is jó lenne valahogy jobban külön szedni. Jó lenne ezen kívül valami színt meg keretet is adni neki. Itt van mondjuk a nature hírlevele példának (hírlevél a jelszó). Szóval ja, eléggé össze lett csapva, ahogy fentebb is írta valaki.
31

Gondoltam benézek ide...

_subi_ · 2017. Már. 27. (H), 21.23
..., hogy lássam mégis miféle tartalmak vannak a hírlevelekben.

Erre mit látok? Értelmetlen vitákat a semmiről. Bár lehet, hogy ezzel választ is kaptam a kérdésemre...
32

Már 5+ éve ez a fő tartalom

inf · 2017. Már. 27. (H), 23.27
Már 5+ éve ez a fő tartalom itt, a legtöbben csak megszokásból járnak már ide, akik még maradtak.
33

persze

_subi_ · 2017. Már. 28. (K), 09.31
Csak mégis abban reménykedtem, hátha a hírlevelek tartalmáról megy a beszélgetés. Bár ez a hírlevél, így ezzel a felvezetéssel, nem hiteles. Kicsit olyan, minta ez lenne egy regény fülszövege:

"És az író ismét tollat ragadott, hogy elénk tárja remekbe szabott történetét, melyben a főhős olyan kihívásokkal szembesül, melyek megoldása csak komoly áldozatok árán lehetséges. Dráma, kaland és szívszorító pillanatok."

Biztosan ezt a regényt venném meg a fülszöveg alapján... Még véletlenül sincs benne érdemi információ, miről is szól.
34

Akkor vegul is

wpdaniel · 2017. Május. 2. (K), 21.16
nem valtozott semmi, volt egy ertelmetlen hirlevel probalkozas, azota meg a nagy csend. Jobb lenne eladni ezt az oldalt olyannak, aki valoban foglalkozna vele, vannak otletei, mielott...
35

Egyrészt az itteni reakciók

BlaZe · 2017. Május. 3. (Sze), 08.57
Egyrészt az itteni reakciók biztos nem motiváltak a hírlevél készítésénél, ami azért gondolom idő.

Másrészt már az is nagy előrelépés lenne, ha többen tudnának cikkeket kitenni. Sokan azért nem nagyon írnak, mert heteket kell várni mire kikerül, és ez nem túl motiváló. Nekem is hetek óta áll egy cikkem a queue-ban. Még ha az oldal motorjának fejlesztésébe nem is enged be Ádám akárkit, vagy senkit, több szerkesztőnek lenne értelme, hogy legalább tartalom kerülhessen ki.
36

Hella sajnos nem a legégetőbb

sly · 2017. Május. 27. (Szo), 12.01
Hella sajnos nem a legégetőbb gondot akarta megoldani. De ahogy látom nem is tudta volna. Sok régi motoros sem tudott elérni itt semmit. Már csak azt nézhetjük ahogyan félholt állapotban még létezik az oldal. Régen nagyon jó volt erre az oldalra járni. Emlékszem anno egy webfejlesztési pályázaton a konkurencia feldobta hogy az ő oldaluk a szakmai fórumokon is elismerik. Mondtam, hogy rakja ki Weblaborra kritikai véleményezésre és meglátjuk mennyire szedik szét. :D