ugrás a tartalomhoz

Betűtípusok keresztezése generációkon át

Hojtsy Gábor · 2007. Ápr. 17. (K), 21.02
Azt tudjuk, hogy ma már mindenfélét kereszteznek a jobb tulajdonságok kiemelése és az adódó génállomány tenyésztése érdekében. De mit tehetünk akkor, ha van néhány betűtípusunk, amik közül egy-egy bizonyos tulajdonságai ugyan megfelelőek lennének, de mégis csak valami "hasonlóra" van inkább szükségünk (velem legalábbis ez sokszor előfordult már)? Michael Schmitz 2004-ben dolgozott ki a betűtípusok leírását lehetővé tevő metrikákat majd az így "génállományukkal" leírt betűtípusok több generáción átívelő keresztezését megvalósító szoftvert. A genetikai leírásba bevezető illetve a kipróbálást lehetővé tevő, azóta is fejlesztett flash alkalmazás elérhető és kipróbálható.
 
1

jajj

ptx · 2007. Ápr. 17. (K), 21.40
... ez betűkínzás.
2

nem exportálható

Hojtsy Gábor · 2007. Ápr. 17. (K), 22.24
Szerencsére nem exportálhatóak a betútípusok, amik így születnek, úgyhogy nem tudják torzszülöttek ellepni a webet (sem). Számomra érdekes viszont például ahogy a generációk génjeit egyenként tudom szerkeszteni, és látni a változtatásokat, majd az újabb mutánsokat megint keresztezni. (Nem mintha lenne valami praktikus haszna :)
3

praktikus haszon....

virág · 2007. Ápr. 19. (Cs), 08.03
ha mindennek csak a "praktikus hasznát" néznénk, akkor valószínűleg nem tudtad volna ma bekapcsolni a számítógépedet sem, mert nem is létezne...