ugrás a tartalomhoz

Netvibes fejlemények

Török Gábor · 2005. Nov. 7. (H), 11.50
Már rég hallottunk a Netvibes Web 2.0 asztalról. Aki folyamatosan figyelemmel kíséri a fejlesztői blogját, láthatta, hogy a baloldalon szerepeltetett kívánságlista több elemét is kihúzták. Az alábbiakban röviden összefoglalnám, milyen főbb fejlesztéseken esett át a projekt a beharangozása óta.

A Read/Unread status írásban a feedkezelés továbbfejlesztéséről olvashatunk. A Netvibes a továbbiakban elmenti a linkek látogatottságát, így egyből tudjuk, melyik cikket olvastuk, melyiket nem. A feeddobozok tetején számmal jelzik az olvasatlan írásokat. Szintén a hírcsatornákhoz kapcsolódó változás, hogy immáron saját kategóriarendszerbe szervezhetjük őket.

Elkészült a Bookmarks module. Várhatóan ez a funkció, amelyre a legtöbben vártak. Lehetővé teszi, hogy a feedeken túl könyvjelzőinket is felvegyük az asztalra. A kedvencekhez címkék is csatolhatók, és azok alapján később kereshetünk közöttük. Javítottak a könyvjelző importáláson is: Firefox, Internet Explorer, Netscape-szerű és del.icio.us kedvenceinket vihetjük fel a Netvibesba. A címkék fogadását egyelőre még nem támogatja teljeskörűen a rendszer. Nemrég óta lehetőségünk van komplett és tag szerinti törlésre is.

Érdekes újítás, hogy integrálták a Writely Web 2.0 szövegszerkesztőt a NetVibesba, így egyetlen kattintással hozhatunk létre dokumentumokat, amelyeket az asztalon helyezhetünk el. Mind az egyes csatornák, mind a GMail modul immáron automatikusan, 20 percenként frissül. A felvett feedjeinket lehetőségünk van OPML formátumba kimenteni, így akár meg is oszthatjuk őket, de biztonsági mentésként is jó szolgálatot tehetnek.

A közeljövőben további funkciók, többek között Tag, Flickr és Todo modulok kifejlesztése is várható. Aki szeretné maga is nyomon követni az eseményket, és értesülni a friss fejlesztésekről, keresse fel a Netvibes blogját.
 
1

Nyelvek

Granc Róbert · 2005. Nov. 7. (H), 16.32
Én nem találom hogy lehet nyelvet váltani... Lehet már?

/robi
2

Legalul

Török Gábor · 2005. Nov. 7. (H), 16.35
Korábban is lehetett már, most is ugyanott, csak több nyelven, az oldal legalján lévő linkek segítségével (English, French, Spanish stb.).
3

Jéééé

Granc Róbert · 2005. Nov. 8. (K), 13.23
Hát éppenhogy ki nem szúrta a szemem. Ez van ha az ember már mindenhol legördülő menüt keres... :)

Köszönöm.
4

khtml, presto

Őry Máté · 2005. Nov. 8. (K), 20.14
nem muxik se konquerorral, se operaval, se safarival a cucc..
5

Elkészült a Flickr modul

Török Gábor · 2005. Nov. 13. (V), 17.10
Egyelőre még kezdetleges, de már elérhető a Flickr modul is.