ugrás a tartalomhoz

Adatbázis tervezés - DBDesigner4

_pp_ · 2003. Szep. 9. (K), 11.27
Szerencsére egyre többen kezdenek el PHP-ben programozni és egyre többen szeretnék az adataikat fájlok helyett adatbázisban tárolni. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy a konferencia után többen is megkerestek azzal a kéréssel, hogy a következő konferencián legyen szó az adatbázis tervezésről is. Aki nem tudna várni március végéig annak legyen itt két link az elinduláshoz.

Az első linkkel emlékeztetni szeretném az érdeklődőket az itt már áprilisban bemutatott nyílt forrású adatbázis tervező/modellező programra, a DBDesigner4-re. Bővebb információ a korábban nálunk megjelent hírben. Nekem Linuxon tökéletesen ment.

Amennyiben valaki szeretne további információkat kapni az adatbázis tervezésről, annak ajánlom dr. Siki Zoltán: Adatbáziskezelés és szervezés című művét.
 
1

Re: Adatbázis tervezés - DBDesigner4

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 9. (K), 11.32
Azért az nem feltétlenül szerencsés, ha mindenre adatbázist kezd el valaki használni, tehát itt is meg kell tartani az egészséges mértéket... Sajnos egyre többen vannak, akik hirtelen beleszerelmesednek az adatbázisokban, és mindenre azt kezdik el használni (mondjuk egy sima számlálóhoz is).
2

Re: Adatbázis tervezés - DBDesigner4

Anonymous · 2003. Szep. 9. (K), 16.55
Miért baj az, ha egy sima számlálóhoz adatbázist használok?
3

Re: Adatbázis tervezés - DBDesigner4

c · 2003. Szep. 9. (K), 16.58
Nem baj :)
4

Re: Adatbázis tervezés - DBDesigner4

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 9. (K), 17.18
Ágyúval verébre. Web szolgáltatást is lehetne köré építeni :)
5

Re: Adatbázis tervezés - DBDesigner4

_pp_ · 2003. Szep. 20. (Szo), 18.02
na akkor kerunk egy olyan fajlos megoldast, ami biztositja azt, winen/Linuxon, hogy _minden_ korulmeny kozott megfeleloen mukodik;))
varom a megoldas.

pp