ugrás a tartalomhoz

Ingyenes vizuális adatbázis tervező

Hojtsy Gábor · 2003. Ápr. 27. (V), 15.02
MySQL adatbázisok adminisztrálására legtöbben a PHPMyAdmint alkalmazzák annak kényelme, és távoli használhatósága miatt. Egy nagyobb adatbázis felépítéséhez azonban a vizuális megjelenítés nagyon sokat segíthet, amit a PHPMyAdmin nem tud biztosítani.

Ezt a hiányt kiválóan ki tudja tölteni a fabForce DBDesigner 4. A program lehetővé teszi meglévő adatbázisok vizuális megjelenítését, vagy új adatbázisok tervezését. Felülete a megszokott tervezői programok elrendezését követi, ezért hamar hozzá lehet szokni használatához.

A modellt az adatbázisba tudja menteni, így annak különböző verzióit is kezelni képes. Lehetőséget ad a dokumentálásra, képként való exportálásra és biztosít egy lekérdezés varázslót, mellyel PHP programjaink számára is varázsolhatunk lekérdezéseket.

Már csak hab a tortán, hogy lehetőségünk van az ábrák több egymás mellé és alá helyezhető lapon történő nyomtatására is.

A program Windows és Linux operációs rendszerekre egyaránt elérhető a GPL licensz szerint, ingyenesen. Egy próbát mindenképpen megér.
 
1

GPL

Anonymous · 2006. Feb. 1. (Sze), 18.12
Sziasztok!

A kérdésem az volna, hogyha DBdesignerrel készítek adatbázistervet és ezt felhasználom egy saját termékben eladásra, akkor is ingyenes használata?