ugrás a tartalomhoz

Megjelent a php|architect szeptemberi száma

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 8. (H), 08.35
A szeptemberi szám olyan hasznos témákat ölel fel, mint a programjaink hibáinak kezelése, nyomtatás PHP-ből, újrahasználható menü készítése XML segítségével, biztonságos programok fejlesztése, haladó adatbázis kezelés. Egy nagyon hasznos szolgáltatás telepítésében segít az ingyenesen elérhető cikk...

Ebben a hónapban a "Java telepítése a PHP számára" című cikk tölthető le ingyenesen. Magam csak röviden futottam át a cikket, ezzel együtt csak ajánlani tudom.

A Dave Palmer a hét oldalas írásban részletesen foglalkozik a Java telepítésével Windows és Linux környezetben, különös tekintettel arra, hogy a PHP-vel hogyan lehet összeházasítani a JVM-et. A telepítés azonban önmagában nem sokat ér, ezért egy rövid példában az aktuális idő lekérdezését is bemutatja.

A Java kiterjesztést persze nem arra fogjuk használni, hogy lekérdezzük az aktuális időt, hanem sokkal inkább arra, hogy Javaban írt kész rendszerekhez kapcsolódjunk (akár a korábban nálunk is szerepelt JSR 223-as ajánlás folyományaként, a PHP-t használva megjelenítési rétegnek Javaban írt üzleti logika elé helyezve).

Ha azonban mégis saját Javas programunkat szeretnénk használni egy másik egyszerű példát is találunk a cikkben, mely megmutatja, hogy saját magunk által írt kód felhasználásakor hogyan tudunk paramétert átadni a Java kód számára, illetve visszatérési érték fogadni a PHP kódban. Előrebocsátom, hogy semmi ördöngősség nincs benne.

A php|architect szervezői kihasználták az alkalmat, hogy az általunk is beharangozott, rendkívül újszerű php|cruise nevű rendezvényüket is reklámozzák ebben az ingyenes cikkben, amit csak azért emelek ki külön, mert a mozi poszterekre hasonlító egész oldalas reklám is megér egy pillantást :)

Igen, erre a magazinra lehet egy éves előfizetést nyerni cikkbeküldő versenyünkön.