ugrás a tartalomhoz

PHP hajókázás

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 9. (Szo), 20.07
Szerintem az év ötlete az, amivel most a PHP Architect kiadói előálltak. Felismerték, hogy megszervezni a sokadik nemzetközi PHP konferenciát nem nagy kunszt, ezért megfűszerezték olyan részletekkel, melyeknek nem lehet ellenállni, és ezeket a tőlük megszokott korrekt áron tálalják.

Nézzük ha belemegyünk, hogy egy másik érdeklődővel egy kabinba kerülünk, és novemberig jelentkezünk, akkor mit kapunk cirka 200ezer forintért?


Először is egy Floridából induló hajón négy napos szállást (belső kabin, tengerre néző ablak nélkül) úgy, hogy a negyedik nap éjszaka érünk vissza oda, ahonnan indultunk (Port Canaveralba), ráadásul az egész nap üzemelő büfében is falatozhatunk.

Ebben az összegben továbbá benne van minden napra jelentős dózis PHP előadásokból, melyeket válogatott PHP specialisták prezentálnak (egyénileg felkérten). Nem akarják a szervezők azonban, hogy a hajó adta más előnyöket (bárok, uszodák, éttermek, kaszinó...) ne tudják a résztvevők kiélvezni. Az előadások délelőtt zajlanak, ezért délután jut idő a hajó más szolgáltatásainak megismerésére is.

Ha ez még nem lenne elég: naponta a Bahamák különböző szigetein köt ki a hajó, az ott megismerhető látványosságok pedig szinte végtelenek.

Most ha valaki azt gondolja, hogy ez már sok, akkor meg kell jegyeznem, hogy az első este üdözlő party, az utolsó este búcsú party vár a résztvevőkre.

Arról hogy mennyire korrekt ez az ár, annyit érdemes megjegyezni, hogy a frankfurti 2003-as őszi konferencia szállás nélkül 250ezer forint, bár igaz, hogy valamennyivel több előadást tartalmaz (ugyanannyi napon). A tavaszi new yorki PHPCon szintén 230ezer forintos teljes díja már közelít, de ez is szállás nélkül értendő, és a konferencia csak három napos. (Minden díj a korai regisztrációs kedvezményekkel együtt, aktuális árfolyamon számolt érték.)

Sajnos az összehasonlításban korrekt ár nem jelenti azt, hogy a magyar pénztárcákhoz mérten is olcsó lenne a konferencia, de akinek sikerült felcsigázni az érdeklődését, az némi irigykedés céljából ellátogathat a php|cruise honlapjára, mint ahogy én is tettem, és nagy sóhajtások mellett sajnálkozhat, hogy megint milyen jó rendezvényről marad le...
 
1

Re: PHP hajókázás

Anonymous · 2003. Aug. 10. (V), 20.44
Hehe :) Ki kéne találni valami extrát a következő magyar php konferenciára is :) De a magyaroknak bőven elég, ha jövőre lesz sör is :))))
2

Re: PHP hajókázás

laze · 2003. Aug. 12. (K), 10.56
Ez még menne is! Kezdjük el a tárgyalásokat a Dreherrel! :)

Esetleg valamelyik kastélyszáló mint, konferencia színhely? Este lovas kirándulással egybekötött szabad eszmecsere? ;)
3

Re: PHP hajókázás

Anonymous · 2003. Aug. 12. (K), 12.25
Ja persze, mikor a sok csürhe fele még az ingyenes konferenciára sem ment el... pont elmennének kastélyba :)))