ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 6, 2018

A Google Drive elemzése

Hidvégi Gábor · 2018. Már. 6. (K), 23.26
Nemrég felvetettem kérdéseket és problémákat a Google Drive működésével kapcsolatban, amikre szakmailag értékelhető válaszokat nem kaptam. Mivel ez az alkalmazás a kliensen fut, a kódját letöltés után elemeztem, mert érdekel, a felhasználói felület egyszerűségéhez képest miért ennyire lassú és erőforrásigényes a működése.

Átirányítás: .htaccess vagy php?

doit · 2018. Már. 6. (K), 22.20
Sziasztok,

Új weboldalnál szeretném az alábbi dolgokat megvalósítani:
- friendly url használata
- non-www elérés kikényszerítése
- https elérés kikényszerítése
- trailing slash kezelése (eltávolítása)
- multiple slash kezelése (eltávolítása)

Ami rendelkezésemre áll:
- htaccess
- php
- canonical link

Napok óta olvasom a témába vágó cikkeket, de ahelyett, hogy egyszerűsödne a képlet, egyre több kérdés merül fel bennem. A cél az lenne, hogy minél kevesebb átirányítás történjen és SEO ügyileg rendben legyen az oldal. Friendly URL nem kérdés, oda kell htaccess és php is.

Amit kérdezni szeretnék:
1. Melyik szabályozásra mit érdemes használni? (Mit hol érdemes kezelni?)
2. Érdemes egyáltalán foglalkozni pl. a multiple slash problémával? Néhány helyen úgy láttam, hogy javítják (301) és betöltik a tartalmat, máshol meg 404-et dobnak rá.
3. Ha a non-www és https kikényszerítése nem htaccess szinten történik, nem lesz duplicate content minden létező img/css/stb. fájl?
4. Azt olvastam, hogy minél bonyolultabb/hosszabb egy htaccess fájl, annál jobban lassít(hat)ja a szerveren található fájlok betöltését. Ez vonatkozik a statikus tartalmak betöltési idejére is (font, css, img) is?

Minden segítséget köszönök előre is.