ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 31, 2018

A GDPR hogyan áll a fekete listákhoz?

inf · 2018. Dec. 31. (H), 18.45
Felmerült egy topicban, hogy mit csináljon a webshop gazdája, ha szivatják az ügyfelek, és pl rendelnek 3 videokártyát, aztán visszaküldik mindet elállással miután kitesztelték. Sok helyen egy idő után ilyenkor fekete listára teszik az illetőt. Ameddig eljutottam ezzel kapcsolatban, hogy valószínűleg a "jogos érdek" a jogalap ilyenkor az adatgyűjtésre, és elég jelenteni, nem kell külön engedélyt kérni rá, illetve nem muszáj törölni sem senkit a fekete listáról, ha kéri akkor sem. Azt írták máshol, hogy a jogszabályok előírják ennél a jogalapnál, hogy csinálni kell egy érdekmérlegelési tesztet. Ez a gyakorlatban hogyan néz ki? Csináltatok már ilyet?
 

Spamrobot vagy ?

Blackfriar · 2018. Dec. 31. (H), 18.35
Szevasztok !
Hozzászólás végén arra a kérdésre kéne válaszolni "Spamrobot vagy?".
Nos ennél a pontnál nem jutottam tovább, ugyanis nem tudom, mit kéne válaszolnom.
Ez így elég gáz (FF és Chrome alatt is).
Most már látom, tök mindegy, mit ír be az ember, de ez így akkor is gáz.
 

Kliens IP címe

mind1 valami név · 2018. Dec. 31. (H), 12.53
Nem tudom, szerver- vagy kliensoldali probléma: logolni akarom a kliensek IP címét, hogy az illető később vissza tudja nézni, milyen IP-kről jelentkezett be a szolgáltatásba.

Hányféle módszer van a kliens IP címének begyűjtésére?

A kérdés eredete: több webes e-mail szolgáltatónál van ilyen lehetőség, hogy listázzam, milyen címekről léptem be. A legtöbb helyen a valós WAN címem szerepel. Kivéve, ahol nem mindig... mert ha a lokális proxy-mat (squid - ahogy felmegy ubuntun, nincs plusz konfig rajta amennyire emlékszem) használom, akkor nem a WAN címet látom ebben a listában, hanem a LAN-os címeket.
És itt egy kicsit vakarom a fejem, hogy ezt akkor most mégis hogyan...
Megfelelő, neten lévő szerver hiányában nem tudok tcpdump-ot készíteni a forgalomról, nem látom, miért találja meg az egyik a LAN-os címet és miért látja a másik a valódit...