ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 6, 2017

Merre, hogyan tovább?

mahoo · 2017. Ápr. 6. (Cs), 21.08
Sziasztok! Hadd kezdjem azzal, hogy pozitív, építő jellegű tanácsokra lenne szükségem, jó magam is tudom, hogy elk*urtam, nem kicsit... nagyon.

Szóval több éve fejlesztgetek, de a több éves fejlesztgetés után is megmaradtam junior szinten, 'hobbi programozónak'. Az okokkal tisztábban vagyok, de ez a tényeken azok már nem változtatnak.
Most végre eljutottam arra a pontra, hogy nagyon vágyom arra, hogy újat tanuljak és, hogy jó szakember legyek. Ismereteim vannak PHP/MySQL/HTML/CSS és némi javascript (jQuery) területén, de mint mondtam, nem magas szinten. OOP-t, MVC-t ismerem, de nem vagyunk nagy barátok.
Amiben jónak érzem magam az az algoritmikus gondolkozás, feladatok, 'rejtvények' megoldása, mert ezek izgalmasak számomra. De tudom, hogy egy fejlesztő munkája jórészt nem ilyen típusú feladatokból áll.

Ennek ellenére szeretnék a jövőben ezen a területen dolgozni és ezért szeretném az elkövetkező félévben leledző a szabadidőmet a tanulásnak szentelni (munka és gyerek mellett) és ősszel állásokat megpályázni.

És akkor most jönnének a kérdések:
- kezdjek el foglalkozni a manapság egyre népszerűbb javascript keretrendszerekkel front-end oldalon (pl. Angular) vagy ássam magam bele a node.js rejtelmeibe?
- vagy maradjak a PHP-nál és itt ismerkedjek meg keretrendszerekkel (pl. Laravel)
- vagy inkább technológiákkal/architektúrákkal foglalkozzak: microservice, REST
- vagy mi az amibe manapság érdemes munkát fektetni, mert keresett a piacon?


A megtisztelő véleményeket, tanácsokat előre is köszönöm!!!