ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 22, 2017

Compass Sprite furcsa viselkedése

obidaya · 2017. Már. 22. (Sze), 12.22
Időközben megoldódott. A compiler a ludas, a Compass használatához elegendő a watch...

.
.
.

Sziasztok!

Egy alapvetően jól működő, Sass/Compass környezetben történt ez a rendkívül furcsa anomália amire egyelőre nem nagyon találtam sehol (értsd Youtube, Google, Stackowerflow stb.) magyarázatot vagy bárkit aki találkozott volna vele.

A probléma a Compass sprite generatorral jelentkezett. Itt van egy leírás róla : https://www.sitepoint.com/css-sprites-sass-compass/ illetve itt van egy komplett project amit le lehet tölteni.

Ezt a projektet letöltöttem és a compiler (Sout-App) hibát jelzett:

File to import not found or unreadable: icons/*.png
Parent style sheet:
screen.scss


Ezzel párhuzamosan a sprite kép nem jött létre.

Ezt kipróbáltuk Mac és Win környezetben két külön gépen, kipróbáltuk másik compiler használatával is, alaposan átböngésztük a kódot és a Compass idevágó dokumentációját is - semmi siker.

Viszont egy saját projectben létrejön a sprite image amellett, hogy a compiler ugyanúgy hibát jelez! Roppant furcsa. Nem találtam lényegi különbséget a két projekt kódja között, még a config.rb fájlok is lényegükben hasonlóak.

A Sass/Compass amúgy eddig hibátlanul működött, minden fájl a helyén és minden úgy van ahogy a doksi kéri. :(

Verziók:
Sass 3.4.23 (Selective Steve)
Compass 1.0.3 (Polaris)
macOS Sierra 10.12.3
Scout-App 2.12.12

Valakinek valami ötlet? :)
 

szövegdoboz

steel · 2017. Már. 22. (Sze), 08.57
Sziasztok. Volna egy problémám. Adott egy üzenet küldő rendszer, amit szeretnék az az hogy hogyan lehetne megoldani, mindegy hogy java html vagy php, hogyha a felhasználó kap egy üzenetet akkor egy fix helyen az oldalon felugrik egy szövegdoboz amiben az adott jelzés pl: jött egy üzeneted megjelenik, és pár másodperc vagy refres esetén eltűnik a szövegdoboz. Előre is köszönöm a válaszokat, amennyiben kapok :)