ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 17, 2014

Mysql több tábla - több sorral lekérdezés

iddqd · 2014. Ápr. 17. (Cs), 20.20
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. ( Bocs a bugyuta címért, kissé fáradt vagyok már )

A következő az eset: 1 rekord ( ügyfél ), összes adatát kellene lekérdeznem egyszerre. Az adatok 4 táblában vannak, plusz mindegyikhez tartozik egy extra nyelv is. Tehát, 'A' tábla + 'A_nyelv', 'B' + 'B_nyelv', 'C' + 'C_nyelv', 'D' + 'D_nyelv'. 'A' tábla 1 sorához, 'B','C','D' táblák eltérő mennyiségű sora csatlakozik, több különböző mezővel. Nyelv táblák megoldhatók egy egyszerű JOIN-nal, ez nem fontos. Van valamilyen jobb-szebb-használhatóbb megoldás a külön query, illetve az eredménytömb utólagos átalakítása helyett?! Azt hiszem GROUP_CONCAT sem megoldás.
Tehát például: 'A' tábla 1 sorához kell, 'B'4x + 'C'2x + 'D'6x ( + a nyelvek )

Köszönöm a segítséget.
 

Saját SSL tanúsító szerver?

ecrazor · 2014. Ápr. 17. (Cs), 18.55
Sziasztok,

Mint tudjátok a Google már egy ideje HTTPS -> HTTP irányba nem ad át kulcsszavakat, viszont HTTPS -> HTTPS irányba már igen. A helyzet az, hogy számos weboldalt készítünk és ezáltal szolgálunk ki (tehát elég borsos ára lenne az SSL-nek oldalanként).

A kérdés az lenne (lehet hülyén hangzik), hogy lehet-e saját tanúsító szervert üzemeltetni saját házon/cégen belül? És ezt hogyan, milyen eszközökkel?

Lehet elég kezdő kérdés, de tényleg ebben a témában most kezdtem el mocorogni (főként a borsos árak miatt), pedig már nagyon rég óta foglalkozok Linux-al, website építéssel, sorolhatnám... :-). Meglepő, de a Google-n sem találtam sok anyagot ezzel kapcsolatban, lehet rosszul kerestem. :-)

Ui.: A SSL-el is nagyjából tisztában vagyok, hogy mi-mi. Ettől függetlenül úgy tippelem, hogy a borsos SSL árak alapján túl szép lenne és egyszerű, hogy saját magunk szolgáljuk ki és ne kelljen fizetni annyit. Javítsatok ki ha tévedek. :-)

A válaszokat előre is köszönöm!