ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 13, 2011

HTTP fejlécek és hibakezelés

haasz · 2011. Május. 13. (P), 22.31
Szeretném megoldani, hogy a hibaoldalakat ne cache-eljék a böngészők, ezért szükség volna arra, hogy a hibaoldalak fejlécét módosítani tudjam. Az nagyszerű lenne, ha ezeket a beállításokat nem csak statikusan tudnám megadni, hanem dinamikusan is módosíthatóak lennének, de egyelőre még az alap feladattal is gond van, mégpedig:

1. Ha a szerver (Apache 2.2) alapértelmezett hibaoldalait használom, akkor nem tudom módosítani a fejléceket (legalábbis eddig nem találtam működő megoldást erre, még a szerver központi konfigurációs beállításai között sem, pedig az esetemben - a kód hordozhatósága érdekében - a .htaccess fájlt kellene használni).

2. Ha egyedi hibaoldalakat használok, akkor már több módszer is létezik a fejlécek módosítására, de ekkor a hibaoldal fájlokat kívülről közvetlenül is meg lehet hívni, nem csak hiba esetén, és ezt szintén szeretném elkerülni.

3. Ha pedig olyan helyre teszem a hibaoldalakat, ahol közvetlenül nem lehet elérni őket, akkor a szerver hiba esetén sem tudja kiszolgálni a hibaoldal fájlokat.

Olyan frappáns megoldást keresek, amely megfelel a fenti feltételeknek, azaz módosítani tudom vele a hibaoldalak fejlécét, és nem lesznek a hibaoldal fájlok közvetlenül elérhetőek, mindemellett a megoldás legyen egyszerű, ne álljon több száz kódsorból. Ha valaki tud ilyet, ossza meg! Szerintem többen örömmel vennénk azt is, ha valaki, aki járatos a HTTP fejlécek módosításának lehetőségeiben írna egy kis összefoglalót a témában. Előre is kösz!

Ui.: Szerver oldali nyelvként PHP-t használok, tehát a .htaccess mellett még erre tudok támaszkodni.
 

Egyedi panel (törlésre jelölve)

Dj Sumi · 2011. Május. 13. (P), 17.53
Ez a bejegyzés a munka/állás rovatba való, ezért törlésre jelöltem. - ProClub

Lenne Egy kérdésem és egyben egy ajánlatom Aki segitt nekem helyre tenni Jobban mondva be fejezni egy Rádiós Admin felületet az az illetö a saját nevén ugy forgalmazza ahogy szeretné plussz a weboldala bannerét ki teszem a Rádiós Közösségi portálomra.
Olyan illetö kéne aki ért a Php-hoz a Scriptek-hez és a MySql -hoz egyaránt nagyon fotos lenne hogy kész legyen és müködjön. Ez egy Egyedi Php Dj -s felület amivel kissé elakadtam :(. ha valaki segittene az itt meg talál itt meg talál Köszi elöre is.
 

Linux+Apache+PHP: XML válasz elromlik - miért?

tisch.david · 2011. Május. 13. (P), 16.09
Sziasztok!

Van egy PHP scriptem, ami egy webszolgáltatást hív meg fopen()-nel, és a válasz XML-t adja vissza. Ha ezt a kódot a gépemen futtatom, WAMP alatt, akkor megy remkül, ha viszont felteszem az egyik linuxos szerverünkre, akkor a válasz XML-ben a node-ok (a windows-os camel case helyett) csupa kisbetűsek lesznek, és bizonyos XML node attribútumok (pl. nil=1) invalid módon kerülnek a dokumentumba (pl. így, " nélkül).

Mi okozhatja ezt?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:

Dávid
 

html 403 ha http van az url-ben

zzrek · 2011. Május. 13. (P), 13.15
Sziasztok!
Új szerverre tenném a webappomat, és furcsa jelenséget tapasztaltam.
Az egyik php állományom elérésére az új szerver (a régi nem, ugyanilyen esetben) 403 hibát adott vissza.
Kiderült, hogy csak akkor, ha a get paraméterek közt van egy olyan szöveg, hogy "http%3A...". Ha átírom mondjuk "htt%3A..."-re, akkor nem lesz 403.

(Egy képfájl linkjét (teljes url) adom át get-tel, előtte javascripttel encodeURIComponent-tel kódolom az adatot)

Mit javasoltok? Ne encodeURIComponent-et használjak? (Akkor mit?)
Miért csak az új szerver csinálja ezt, ez milyen szerverbeállítástól függ?

Ki tudom kerülni a dolgot sokféleképp, csak kíváncsi lennék, hogy ti mit javasoltok, és vajon mit csináltam rosszul?

Köszönöm!
 

PostgreSQL nem connectel

csigafattyu · 2011. Május. 13. (P), 02.02
Üdv! Ringyóz alatt szenvedek a PostgreSQL életre lehelésével. A PHPpgAdmin remekül látja, tudok mindenfélét csinálni benne. Viszont ha azt mondom PHP-ban, hogy:

$dbconn = pg_connect('host=localhost port=5432 user=postgres password=postgres dbname=proba');

akkor semmi sem történik, a $dbconn értéke false, vagyis nem sikerült. A pg_last_error() üres stringet ad. Akkor is ez az eredmény, ha localhost helyett 127.0.0.1-et írok.

Mit csinálok rosszul? Egyáltalán hol lehet megnézni valami logot, hogy mi nem sikerül?