ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 17, 2011

Meghasonlás

Joó Ádám · 2011. Jan. 17. (H), 17.40

A reggeli fekete mellett ma a jól tesztelhető kód követelményein töprengtem. Nem tűnt túl laza kapcsolásnak a vezérlőben rögzíteni a modellosztály fájlnevét. Ami azt illeti, egy modellosztály nevét magát sem tűnik jó ötletnek rögzíteni, hisz bármikor felmerülhet az igény másik használatára, rögtön teszteléskor.

De ha már itt tartunk: ezen gondolatmenet mentén egyáltalán nem tűnik okosnak osztályokat nevesíteni, még a szülőét sem. Miért is ne adódhatna úgy, hogy ugyanazon osztállyal idővel egy másikat szeretnék kiterjeszteni? Így aztán persze az osztályoknak nevet adni is okafogyottá válik.

Accessing and debugging the Django development server from another machine

Török Gábor · 2011. Jan. 17. (H), 17.29
Hogyan érjük el a Django beépített webszerverét hálózatban
 

képgaléria

kataiandi · 2011. Jan. 17. (H), 14.15
Sziasztok!
Segítenétek egy képgalériát összehozni? Ünnepekre kaptam a HTML és CSS webszerkesztés stílusosan c könyvet, ami nagyon tetszik, de nem találtam benne azt a megoldást ami ebben segítene. Viszont sok másra megtanított :D Honlapot megcsináltam, de ez a rész még hiányzik ahhoz, hogy olyan legyen amilyennek szeretném. Más előképzettségem nincs :(
Nagyon megköszönném és boldog lennék!

Andi
 

Egy egyszerű modul portolása Drupal 7-re

hosszu.kalman · 2011. Jan. 17. (H), 12.28
A nemrégiben megjelent Drupal 7-es API változásaiból néhány
 

Karakter kódolás több weboldal esetében

lotanujo · 2011. Jan. 17. (H), 02.26
Sziasztok!

Az én problémám az, hogy a MySQL adatbázisba elmentett szöveget JavaScripttel több weboldalon akarom megjeleníteni, és vagy csak iso-8859-2 kódolású vagy csak utf-8 kódolású oldalon jelenik meg jól. Attól függően, hogy hogy állítom be.

Hogyan tudnám azt megvalósítani, hogy az elmentett szövegem minden kódolású weboldalon jól jelenjen meg?