ugrás a tartalomhoz

Mennyit lehet kérni ezért?

Anonymous · 2005. Okt. 5. (Sze), 11.37
Helló!

A véleményeteket szeretném kérni. Kilátásban van egy munka, aminek a lényege a következő lenne: egy már kész magyar nyelvű oldalt kellene németesíteni. A fordítás kész, az én dolgom:
 • készíteni egy index oldalt, ahol lehet választani a magyar, német között
 • a képeken lévő magyar feliratokat át kell írni (az eredeti (felirat nélküli) képek megvannak)
 • néhány egyszerű flashben a szöveget szintén átírni
 • pár képet kivenni
 • és természetesen a szövegeket kicserélni
 • kb. 25 oldalról lenne szó
 • a németesítésnél semmi extrára nem kell gondolni, minden két példányban lesz meg (magyar, német)

Asszem nagyjából leírtam mindent. Légy szíves ne ilyet írjatok, hogy "attól függ, neked mennyit ér meg az időd" meg hasonlók, hanem azt, hogy Ti mennyiért vállalnátok el.

(Remélem jó helyen nyitottam a témát, ha mégsem, akkor majd az arra illetékesek áthelyezik. :) )
 
1

En nem vallalnam

janoszen · 2005. Okt. 5. (Sze), 13.18
Udv!

En nem vallalnam el, mert ez amolyan hackelgetunk, de nem lehet erte igazabol annyi penzt elkerni, amennyit er a munka.
 1. Nem tudjuk, milyen rendszer all a dolog mogott es mit fog ahhoz szolni, ha hirtelen kihuzod alola az index.html/php/pl/cgi/stb fajlt.
 2. Nem tudjuk, hogy a rendszerben hogyan tudod kulonvalasztani a nemet es a magyar valtozatot.
 3. Ez tipikusan egy olyan 20e Ftot odaadunk, de aztan se szelte se hossza a munkanak munka.


Tipp:
 1. ne vallald el
 2. ha elvallalod, akkor oraberben dolgozz
 3. irj pontos specifikaciot arrol, hogy mi tartozik a feladatkorodbe es mi nem. Ismerem azt, amikor az van, hogy jaj, ez nem tetszik, jaj az inkabb ugy legyen, stb. Ezert kell specifikaciot irni. Akkor nem kothetnek bele.
 4. ha elvallalod, 50e Ft alatt be se bootolj, de szerintem egesz nyugodtan elkerhetsz 100e Ftot is. Netto.

De mondom, ez erossen fugg a hasznalt rendszertol, ugyhogy ovakodj a zsakbamacskaktol! Nezd meg, mivel dolgoztak.

Remelem, segitett.
2

Ezek szerint mégsem sikerült pontosan leírni, sajnos..

Anonymous · 2005. Okt. 5. (Sze), 14.50
Először is köszönöm a választ.

Akkor egy kis kiegészítés:

1. a "rendszer" szimpla HTML oldalak (najó, van egy ilyen "Kapcsolat" jellegű email küldési lehetőség (PHP), de azzal nem hiszem, hogy gond lesz)

2. mondom, ez csak annyi, hogy külön mappába teszem a magyar és a német verziót (meg persze lesz egy index oldal, ahol majd választani lehet a két nyelv között)

3. igen.

Igazából holnap derül ki egészen pontosan, hogy mit is kell csinálni, de a lényeg az az lenne, amit írtam. Csak tudnom kellene, hogy mégis kb. mennyi a reális...Szóval?
3

<Nincs cím>

-zsolti- · 2005. Okt. 5. (Sze), 15.05
Hiába mondod, hogy "kb. 25 oldal van", ebből rajtad kívül senki nem fogja tudni megítélni, hogy mennyi idő alatt lehet elkészülni vele, milyen technológiákat kell alkalmazni stb, szóval konkrét összeget ne várj egy ilyen 10 soros "feladat ismertetőre".
Becsüld meg, hogy hány órába telik neked elvégezni a feladatot, majd szorozd be az órabéreddel, aztán kész.

Üdvözlettel: Liebig Zsolt
SWEN Internet
4

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Okt. 5. (Sze), 15.22
Tudom, hogy nehéz így látatlanban tanácsot adni, csak gondoltam már valaki biztos végzett hasonló jellegű munkát.

Akkor megpróbálom még pontosabban leírni.

Szóval, mint írtam kb. 25 HTML oldalról van szó. A magyar szövegeket le kell cserélni németre. Van kb. 15 kép amin a szöveget németre kell cserélni. Van 4 darab egyszerű flash, amiben a szöveget szintén át kell írni. Az oldal szerkezetén tulajdonképpen semmit nem kell változtatni (esetleg egy-két képet ki kell venni). Gyakorlatilag csak CSS, HTML, minimális FLASH és Photoshop amire szükség van. Azt, hogy mennyi ideig tart, nehéz megbecsülnöm, de szerintem 30-40 óránál nem lehet sokkal több. Órabér? Fogalmam nincs mennyit szokás egy ilyen jellegű munkáért elkérni, mert még pénzért nem dolgoztam, csak szívességből.
5

<Nincs cím>

-zsolti- · 2005. Okt. 5. (Sze), 16.24
Tekintve, hogy a html oldalak mérete, szövegezésének összetettsége nem ismert, szerintem olyan nettó 45-60ezer forintot kérj érte, mert végülis ez csak hangya munka, kreativitást és "technológiai tudást" nem adsz bele, és ezt gondolom a megrendelő is tudja. Meg az is tudja, hogy kicsivel többért már komplett statikus siteot csinálnak neki az aproneten :((

Üdvözlettel: Liebig Zsolt
SWEN Internet
6

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Okt. 5. (Sze), 16.41
Aha.

mert végülis ez csak hangya munka, kreativitást és "technológiai tudást" nem adsz bele,

Így van.

Meg az is tudja, hogy kicsivel többért már komplett statikus siteot csinálnak neki az aproneten :((


Szerencsére ezt nem tudja, de sajnos ez tényleg igaz. Ne értsed félre, nem akarom átverni, pusztán annyit szeretnék, hogy a munkának megfelelően tiszetességes bért kapjak, sem többet, sem kevesebbet.

Én olyan 25-30000 körül gondolkodtam, mert az oldalak nem nagyok, mondjuk úgy, hogy majdnem kifér egy képernyőnyi területen (lefelé, de böngészőtől függően ki is fér). Szöveg nincs túl sok, inkább kép teszi ki az oldalak nagyobb részét.

Köszönöm a tanácsot!
7

CMS...

janoszen · 2005. Okt. 9. (V), 21.56
Lehet, hogy megérné gyorsan írni egy PHP fájlt, amely valamilyen adatbázisból, fájlból behúzza mindig az aktuális oldalak tartalmát. Minden index.php fájlból meghívod azt a fájlt, amelyik utána legyártja az oldalt. A keret marad... stb.

Szal utána mindent csak bele kell dobálni az adatbázisba és kész.

Egyébként arra ügyelj, hogy pontosan specifikáljátok a feladatot, mert különben az lesz, hogy az ügyfél a "jaj, csináld meg még ezt meg azt" című mesével jön. Nem érdemes. Ha nincs ötleted, hogy kell egy ilyen speckót megírni, szívesen segítek. Írj mailt...

Üdv

ProClub
proclub##kukac##karinthy.hu
8

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Okt. 9. (V), 22.54
Egy ien specifikaciora en is kivancsi lennek, mert sajnos nemreg en is belestem ebbe a hibaba, aztan mire kesz lettem a cuccossal, jottek a szokasos szoveggel hogy meg ez meg az, meg amaz is kellene bele, es vegul dupla annyi ideig irtam az egeszet, mint terveztem:(

Ha kuldenel 1 mintat, vagy valami linket ahol le lenne irva mi szerint kell 1 iet osszeallitani, azt nagyon szepen megkoszonnem.

Ak-Army
akarmy##kukac##vipmail.hu
9

A feladat szerint

Hojtsy Gábor · 2005. Okt. 10. (H), 11.00
Hát az, hogy mi kerül a specifikációba, teljesen a feladaton múlik :) Nincs kötött szerkezet, nem olyan, mint az önéletrajz :)
10

Urlap

janoszen · 2005. Okt. 10. (H), 14.08
Most dolgozom egy urlap-megoldason, ami eleg sok mindenre rahuzhato. Persze, majd minden feladathoz egy kicsit at kell dolgozni. MS-Word formatumban jo? Alternativakent meg tud OpenOffice lenni. :) Vagy PDF.
13

RE:urlap

Anonymous · 2005. Okt. 10. (H), 20.00
Tokeletes a word is meg a pdf is, es elore is koszi
11

<Nincs cím>

pint3r · 2005. Okt. 10. (H), 15.39
Sziasztok!

Csak ámulok, azt tudtam, hogy nem pár ezer forintos téma egy ilyen oldal. Viszont én most csináltam nem rég (perl CGI-ben, a megrendelő kívánságára) egy étterem és söröző honlapját.
Adatbázis tervezés, az adatok mysql adatbázisban vannak.
Perl CGI-ben dinamikus oldalak: egész évre felvihető heti menük, pizzaajánlatok (pizzanév, leírás, mini és normál ár), kategorizált tészta ételek és egyéb ajánlatok résszel.
Mindehhez természetesen egy adminisztrációs felület, ahol mindent lehet módosítani, új kategóriát felvinni (pl: tészta ételeknél) és még akár az oldalak alján a szövegeket is.
Az oldalak HTML és CSS alapúak. Táblázat csak pár helyen van ahol végképp szükséges (pl.: árlista).

A dizájnt a honlap elkészítését vállaló cég készíttette, akinek a programozást csináltam.

Az oldalban durván 2 hetes munkám van benne, úgy hogy megvágtam a grafikát is, mivel azt táblázatos oldalszerkezethez vágták én pedig a CSS-hez ragaszkodtam.

A munkaadó azt mondta ezt egyik embere 6-8 óra alatt megcsinálná. Őszintén szólva megnézném azt az embert. Azt már tudom, hogy enyhén szólva hülyének néznek. Ez a munka szerintetek mennyit ér? Arra a részre gondolok amit én csináltam.

- pint3r -
12

CMS

janoszen · 2005. Okt. 10. (H), 15.45
Feltehetőleg az illetőnek volt egy kész CMS keretrendszere, amelybe egyszerűen csak beültette a megfelelő modulokat.

Egyébként a munkáltatókkal, mint azt fentebb is feszegettem, igen rossz tapasztalataim vannak, úgyhogy most önállósodom, ha minden jól megy, saját üzleti koncepcióval és rögzített eljárásokkal (dokumentáció, rendes specifikációk, stb) dolgozom.
15

A meglévő CMS-ért is fizetni kell, nem?

Dualon · 2005. Okt. 11. (K), 12.16
Nem ismerem, hogy szokott ez menni, de számomra úgy tűnik logikusnak, hogy a megírt CMS-ért is fizetni kell, nem?
Vagy rosszul értem, és arról van szó, hogy egy sablonrendszerrel dob össze pár oldalt, aztán kész?
17

attól függ

Hojtsy Gábor · 2005. Okt. 11. (K), 19.50
Hát ha valami nyílt CMS megoldás volt, akkor tisztességes fejlesztő nem kér a tartalomkezelőért pénzt, csak a testreszabásért, új fejlesztésekért.
18

Sablon rendszer...

janoszen · 2005. Okt. 11. (K), 20.25
A sablon rendszerre gondoltam...
14

<Nincs cím>

Fekete Ferenc GDA · 2005. Okt. 10. (H), 20.44
szorozd be a ráfordított óraszámot 3500-al. (ez most csak egy átlagérték)

Fekete Ferenc
19

3500 / óra

pint3r · 2011. Már. 26. (Szo), 15.46
Kicsit nosztalgiáztam itt a fórumban és azon filóztam, hogy 5 év távlatából visszagondolva nem semmi, hogy mit fejlődött, mennyivel összetettebb és idővel mennyire szerteágazó lett a webes szakma, ez az ár viszont úgy érzem, hogy a mai napig megállhatja a helyét. Elgondolkodtató.
16

Miert kelleneka cimek?

sajt · 2005. Okt. 11. (K), 19.36
Hat szerintem amit csinaltal (igy leiras alapjan) az nem semmi. Plane perl-ben, amihez senki sem ert :) Bar, lehet, hogy csak en nem ertem a feladatot, es tenyleg 6-8 ora.

Egyebkent szerintem ezek a 6-8 oras megoldasok kb. addig mukodnek, amig fel nem veszik a penzt. Es, ha becsuletes az illeto, akkor nagyon nem eri meg neki, az allando hibajavitasok miatt.

Persze, amig vannak 6-8 oras emberkek, addig nagyon nehez ebben a szakmaban rendesen dolgozni.

--
Ámon Tamás - http://amon.hu
20

annyira nem kuriózum

pint3r · 2011. Már. 26. (Szo), 16.01
Köszi! Azért annyira nem kuriózum szerintem. Ez kikötés volt én meg korábban még sosem foglalkoztam ezzel a nyelvvel, így amikor a honlapnak nekiálltam egy 800 oldalas könyv és a net volt a támasztékom, a készítéssel együtt tanultam a nyelvet. Még szerencse, hogy azért van némi hasonlóság a PHP-vel.

Így 5 év távlatából már tudom, hogy erősen zöldfülű voltam minden téren és most már csak megmosolygom saját magamat és az akkori teljesítményemet. :)

Lehet gyorsabban is jót csinálni, csak a gyakorlat és tapasztalat hiányzott belőlem.