ugrás a tartalomhoz

IE CSS hover probléma

paal · 2005. Szep. 22. (Cs), 14.23
Üdv,

Janó oldalán található cikk alapján készítettem egy CSS menüt az oldalunkra.
Teljesen jól sikerült de az a bajom vele (illetve nem is nekem), hogy ha IE-ben ki van kapcsolva a böngésző cache-elése (Internet beállítások/Ideiglenesen letöltött fájlok/Beállítások->"A lap mindenmegtekintésekor" van beállítva), akkor az ismert villogás jön elő. Már mindent megpróbáltam de nem tudtam kijavítani.

Azért gond, mert a németországi marketing vezetés már több hónapja nyaggat ez miatt ("az ő js-es menüjük milyen tuti"), és "programozói hibának" mondják, holott csak náluk van szarul beállítva az IE.

Az egész ráadásul abból adódik, hogy aki a corporate leírást csinálta, az okosan kitalálta, hogy a menü legfelső szintje az "Polo" betűtipussal legyen x méretben. Ezért kell az első szinten képekkel helyettesíteni a szöveget.

Tudom, hogy létezik megoldás a problémámra, de nem sikerült még úgy megcsinálnom. Tudnátok segíteni?

Ezekről lenne szó:

http://www.eon-is.hu/index.php?lang,hu (a bal oldali logo alatti sor)

és a

http://www.eon-is.hu/index.php?e.on-is,hu (a felső, vízszintes menüsor)

Kösz, Pali

Ps.:
text-indent: -100em; paraméterrel el tudnám tolni az alatta lévő szöveget, de akkor ha nincs a böngészőben a képek megjelenítése bekapcsolva, akkor meg nem lesz semmi látható.
 
1

Flash?

Poetro · 2005. Szep. 22. (Cs), 14.48
Flash megoldás lehet a problémára. Ekkor nem jön elő ugyanez a probléma, és ha nincs flash telepítve, lehet a javascript-es vagy CSS megoldás is alternatíva.
--------
Poetro
2

behavior ami képet rak mögé

Jano · 2005. Szep. 22. (Cs), 15.06
Hello!

Nem tudom, hogy ezt probáltad-e már: meh menu és villogás csökkentés. Összedobtam egy behaviort régebben ami javascripttel generál egy valódi kép elemet a link mögé de szöveg elé ami már nem villog. Igy már csak javascript kikapcsolása és IE cache hülyeség esetén jöhet elő a probléma.

Vagy szürj németek IP-jére és nekik text-indenttel add ki :)
3

Próbáltam

paal · 2005. Szep. 23. (P), 10.09
Természetesen próbáltam, de nem sikerült működésre bírnom, ill. emlékeim szerint akkor meg az volt a probléma, hogy nem nyílt ki IE-ben a menü (csshover.htc-t használok hozzá, hogy jól menjen IE-ben)...

Viszont a felső ki menüsort is így csináltam, az mintha nem villogna bár lehet, hogy csak túl kicsi a kép mérete és itt ülök a szerveren és nem érzékelem rendesen.

Kösz, Pali

Ps.: ha text-indent-tel eltolom a szöveget, akkor a következő szintem meg vissza kell állítani (kezdőoldal), mert akkor a lenyíló menük is öröklik az eltolást, és kimennek a képernyűről, nem?
--
Palkó Koma