ugrás a tartalomhoz

url titkosítása

Anonymous · 2005. Szep. 11. (V), 18.35
hello,

szükségem lenne titkosítani valahogy egy url-t, ami müködik minden böngészőben.

Arról van szó, hogy van egy fizetős oldal (nem magyar) ahol a fizetős tagok egy másik fizetős oldalra tudnak linkelni, de nem láthatják a jelszót (.htaccess, pl: http://123:123##kukac##domain.com/members/). Hogy lehet ezt megoldani?
csak cgi proxyval? vagy van más megoldás?
 
1

proxy

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 11. (V), 18.52
Először is a tagok gondolom nem linkelni tudnak, hanem a webhely linkjeit tudják követni. Linkelés = link elhelyezése != link követése.

Ha a céloldalon HTTP authentikációt használó beléptetés van, akkor neked egy olyan proxy kell, ami ezt az authentikációt elvégzi. Ha "böngészőben működő" megoldást szeretnél, mint jelezted, akkor el kell oda jutattni a név/jelszó párost, és akkor lehet, hogy az egyszeri felhasználó nem fogja látni, de aki akarja az bizony igen. Úgyhogy szerintem a szerver oldalon érdemes megoldani.

Ps. a ködös probléma leírásod szerintem jellemzően olyan típusú, amire itt rá szoktak ugrani a fórumozók, hogy "de ez biztos valami illegális dolog elfedésére szolgál".
2

CGI proxy

Anonymous · 2005. Szep. 11. (V), 21.38
szeretnék használni cgi proxy-t, letöltöttem, felinstaláltam, müködik is.
lehetőség van rá, hogy a beírt url kodolva jelenjen meg(ne látszódjon az eredeti url), csak nem tudom mit és hol kell állítani.

leírás:
http://www.jmarshall.com/tools/cgiproxy/cgiproxy-beta.html

forráskód:
http://www.jmarshall.com/tools/cgiproxy/nph-proxy-beta.cgi.txt

Légyszi segítsetek !!!
köszi előre is !!!