ugrás a tartalomhoz

Kép letöltésének tiltása

1

Segítsetek, légyszi!

Anonymous · 2005. Aug. 31. (Sze), 23.42
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy azt hogyan tudom megcsinálni, hogy ha html-be beillesztek egy képet, akkor amikor az megjelenik pl. IE6-ban, akkor egy kicsit fölötte tartva az egeret megjelenik egy kis "repülő ablak" amin van egy mentés/nyomtatás, meg ilyesmi gombok... ezt szeretném kiszűrni, mert meg szeretném akadályozni, hogy a képet letöltsék, mivel csak referenciaként lenne fönta a neten.

Előre is Köszönöm!
Majsai Dániel
2

nem

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 01.36
Az a kis izé az explorer része, tehát html kóddal nem fogod kiszűrni.
Egyébként lehet, hogy hidegzuhanyként ér a hír, de képet nem csak azzal a kis repülő fityfenével lehet letölteni, hanem a Kép mentése másként menüpont segítségével, screenshottal, a böngésző cache könyvtárának átnézésével, satöbbi. Úgyhogy ezt felejtsd el.

Gyulus
6

köszi

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 10.48
Igen, ezt tudtam, köszi, arra már van is egy Java scriptem, hogy letiltsam a jobb klikket, kijelölést, ilyesmit, a print screen elen semmit nem lehet tenni, de aki azzal lopja le, azt már szánalmasnak tartom, mert az elég igénytelen...
de azért köszönöm szépen a segítséget!
3

Képek védelme

zvaranka · 2005. Szep. 1. (Cs), 06.47
A letöltést nem tudod megakadályozni, mert a kép csak akkor jelenik meg a böngészőben, ha az elöbb letöltődött egy megadott könyvtárba. Persze lehet javascript-et írni, amely észleli a jobboldali egérgombon a kattintást. Mit lehet tenni ilyenkor?

- rossz felbontású képet teszel ki az oldaladra
- minden "védeni" kívánt képre teszel egy halvány vízjelet valamilyen képszerkesztővel, ez a vízjel nagyon halványan látszik a képen.
- Emellett publikálhatod a képet Flash-ben, akkor a kép nem töltődik le, de képernyőlopóval menthető, természetesen korlátozott felbontásban.

--------------
Varanka Zoltán
NovoPortal
--------------
4

<Nincs cím>

Ajnasz · 2005. Szep. 1. (Cs), 08.29
Az IE toolbarját el tudod tüntetni headbe helyezett metaadatal:
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no" />
7

Kizárt dolog!

Adam · 2005. Szep. 1. (Cs), 11.04
Amit az internetre kitesznek, azt le lehet tölteni. Ha azt akarod, hogy valamit illetéktelen ember ne szedjen le magához, azt NE rakd ki az internetre.

Ilyen egyszerű!

Jobb egérgomb letiltása vicces megoldás, Firefox-ban le lehet tiltani, hogy JavaScript-ből letilthasd. Továbbá sok a böngészésben hasznos funkciótól fosztod meg a látogatót, amiket könnyebb a context menüből elérni, mint a menübárból.

A képet ha nagy felbontásban teszed ki az oldalra, akkor nagy felbontásban - ugyanolyan minőségben, mint ahogy megjelenik - print screen-nel 100%-osan ki lehet menteni.

Ha valami megjelenik a weboldalon, azt a böngésző a cache-ben eltárolja, tehát csak meg kell ott keresni, és egyből oda másolod a saját gépeden, ahova akarod.

Egy szó, mint száz, ezek a kísérletek, hogy ne lehessen képet lementeni, mert jajj ellopják, két megoldás van rá:

  1. elfelejted ezt a húde meg akarom védeni gondolkodást, mert nem tudod megakadályozni;
  2. nem rakod ki az internetre.


Üdv,
Ádám
8

köszi

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 11.11
köszönöm szépen a véleményed!

a helyzet az, hogy mint írtam, ezek a képek referenciaként üzemelnek, szóval el kell helyezni a neten.. amásik pedig, hogy nem olyan emberek elől akarom elrejteni, akik akár hacker szinten is vannak, csak az átlagos, hétköznapi felhasználóktól.. meg valahogy azt sem tudom elképzelni, hogy egy rajzot, egy cégnek a vezetője ilyesmi módon lementsen a gépére, hogy esetleg felhasználja. szóval csak az egyszerű, tudatlan, ámde gonosz emberek elől szeretném megvédeni, hogy ne tudják azt újra felhasználni.
5

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 08.33
egy ugyes kis megoldast lattam egyszet egy galeriaban:

a vedeni kivant kepet hatterkent tettek fel es pontosan a hatterkep fole feltettek egy ures gifet, a kep meretere igazitva. a jobbgombra persze a gif toltodott le, megynyugtatva a lopos embert, hogy lejott a kep

bar a cache-bol igy is ki lehet szedni, a kodbol ki lehet banyaszni a cimet es vegso soron egyszeruen printscreen gombbal is lophato, de ettol fuggetlenul a fenti megoldast szellemesnek talaltam

toro
9

Köszönet

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 11.14
köszi szépen, ez tényleg egy jópofa ötlet, alkalmazni fogom..
arra gondoltam, hogy e módszer mellé alklmazom még a jobb klikk tiltót is, mert ha ügyes az emberünk, akkor rájön a turpisságra, és ha a háttérnek közvetlen a szélére kattint, odáig már nem ér ki a kép, akkor lementheti.

De nagyon tetszik ez a megoldás!

Köszönöm!
10

JPEG2000

janoszen · 2005. Szep. 1. (Cs), 11.17
Azt hiszem, hogy a JPEG2000 formátum tudott olyat, hogy a nagy felbontású változatot véded jelszóval. Egyébként meg igaza van az elöttem hozzászólónak: ha nem akarod, hogy egy képet lementsenek, ne tedd ki a netre.

A vízjel jó megoldás, de leginkább csak akkor, ha utána jogi lépéseket is kész vagy tenni.

Egy aprócska kérdés: Szerinted, annyira Te készítetted el a világ legjobb képét, hogy félteni kelljen? Egy grafikai stúdió esetében, akik egy-egy plakátért pár százezret elkérnek még megértem, no de azért biztos, hogy feltétlen mindent kell megvédeni?

A jobb gombot semmiképp ne tiltsd le, mert akkor inkább dühöngést kapsz a felhasználóktól, mint dicséretet.

Azt szoktam imádni, amikor valaki mindenhonnan mindenfélét összelopkod és utána letiltja a jobb gombot egy "Ne lopj!" felkiáltással.

Unobstrusive Javascript!
11

Megoldás

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 11.49
Sziasztok!

Sikerült találnom egy nagyon jó megoldást!
a neve HTML Protector 3.0 letiltja a cache-elést, tudja a jobb gombot is, a print screent is tilthatja, meg még rengeteg más, hasznos dolgot. tudja a nyomtatás tiltását is!
15

gratulálok

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 1. (Cs), 17.41
Tilthatsz te mindent. Vegyél elő mondjuk egy Firefoxot, Page info menüt hívd elő (jobb gomb, vagy ha már letiltottad, akkor Tools menüben). Ott a media fülön egyenként minden média fájl megtekinthető és lementhető az oldalról. Semmi trükk, ezt nem fogod megakadályozni.
12

válasz

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 11.54
Nem azt hiszem, hogy én készítettem el a világ legjobb képét, csak amíg egy grafikai stúdió megteheti, hogy egy pár százezres plakát képét lelopják, mert ő attól is meg tud élni, míg nekem, mint kis embernek, az is igen nagy gondot tud jelenteni, hogyha egy-egy képet valaki letölt, és felhasználja. Holott ez nem pár százezres kép lenne, csak pár ezres...

nem tudom, érted-e a problémám, de ezért szeretném ennyire védeni.
13

Tedd fel kicsiben

Jano · 2005. Szep. 1. (Cs), 12.46
Tedd fel kicsiben, tegel ra vizjelet, tegyel ra eppen lathato feliratot keresztbe, kodold le. Csak keresre kuldj nagyobb verziot. Ennyit tehetsz. A jobb klikk letiltast ne alkalmazd mert a latogatoban nem tetszest valt ki akar abban is aki megkeresne a kep miatt, barmi is a celod vele!

De lehet hogy jobb ha nem alkalmazol semmilyen tiltast, ezt az 1 pixeles hatterest se, mert pont az akinek kell a kep az tenne el maganak, hogy igen ezt megkene keresni. Pl raklikkel a kepre, azt mondja kuldjuk el emailben az ugyfelnek, hogy mit szolna ha ezt a kepet hasznalnak a weboldalan, ugyfel azt mondja igen, jonnek es megkeresnek...

Gondolj arra mindig hogy amivel akadalyozod a rossz hiszemu felhasznalot azzal 10x annyira akadalyozod a johiszemut! MErt a rosszhiszemu fel van keszulve arra, hogy akadalyokba utkozik, a jo hiszemu viszont nincs, ezert frusztalt lesz csak ha akadalyozzak a munkajat.
14

Igazad van!

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 13.01
Tényleg! ez nekem nem jutott eszembe!
igazad van, és köszönöm szépen a felvilágosítást, akkor máshogy fogom csinálni.

Az úgy szerinted még elviselhető, hogy megjelenik neki a nagy, hologrammal, swf-ben, és alatta meg lenne egy mondat, hogy kérésre elküldjük neki az egészet, korlátozások nélkül. Ez így még korrekt lehet?
16

mozaik :)

Anonymous · 2005. Szep. 1. (Cs), 21.14
Szetdarabolod a képet x darabra, egy html táblázatban meg összerakod. Aki nagyon nem ért hozzá nem fogja tudni összerakni a letöltött darabokat, ha meg picit is ért hozzé akkor ugyis printscreen....

üdv.: Zsolt
17

egy megkésett ötlet

Anonymous · 2006. Aug. 16. (Sze), 16.30
Gondoltam valakit érdekelhet még ez a megoldás:

"publikáld" az anyagaidat rar, vagy pl. pdf formátumban és pakolj rá jelszót.
A letöltéshez pedig egy icipici képet tegyél ki preview-nak..