ugrás a tartalomhoz

.htaccess szerkesztése PHP-val

touristonline · 2005. Júl. 17. (V), 12.49
Sziasztok!

Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne:

Ismer e valaki olyan megoldást, ahol egy PHP-val megírt menedzser felület alól lehet szabályozni a felhasználókat, és a jogosultságokat a .htaccess, .htgroup és .htpasswd állományokkal vannak beállítva? Itt új jelszavakat kellene kiosztani, illetve csoportokba kellene a felhasználókat besorolni, attól függően, hogy ki mihez férhetne hozzá... Esetleg van e olyan osztály, ami alapból kezeli ezeket az állományokat? Vagy érdemesebb e egy saját osztályt írni? Vagy az operációs rendszerrel kellene skriptezni, amit PHP alól futtathatnánk? Most hirtelen nekem ilyen ötleteim támadtak, de hátha van ennál sokkal jobb, és egyszerűbb... :)

Előre is köszönöm az építő jellegű javaslatokat.

Üdvözlettel:
TouristOnline
 
1

google-n túl vagy?

zila · 2005. Júl. 17. (V), 16.23
Ezt nézted már?
Google

Nem muszáj fizikailag létrehozni a .ht* fileokat, egy megfelelő script tudja hozni a szabvány http authentikációt, akár db-ből szedve az adatokat. A PEAR::Auth osztályában is van ilyen lehetőség. Bár a group-ot nem tudom, hogy implementálták-e.

Ha nem találsz használhatót, akkor sem egy ördöngősség a dolog, hiszen elég jól dokumentált szöveges formátumokról van szó, szóval nem nehéz megcsinálni. Szerintem a fileok kezelését valamilyen wrapperrel célszerű mecsinálni, mert ebben az esetben nem kell a webszerver által írhatónak lenniük.

üdv,
Zila