ugrás a tartalomhoz

Form submit

tiny · 2005. Jún. 17. (P), 18.24
Sziasztok!
Egy formot szeretnék elküldeni úgy, hogy ha van js az adott gépen, akkor egy rejtett frame-ben lévő ugyanolyan form-ot küldi csak el, ami pedig majd megjelenítésre kerül a szülő keretben.

A legelején akadtam el, mégpedig hogy a rejtett iframe-ben lévő form-ot hogyan tudom elküldeni. Tudnátok ebben segíteni? A végső cél, hogy egy formot js nélkül frissítéssel, js-sel pedig frissítés nélkül el tudjak küldeni.

Előre is köszi a segítséget:
Mr.Tiny
 
1

mit szólsz ehhez?

Tome · 2005. Jún. 17. (P), 19.57
2

Ja és még valami:

Tome · 2005. Jún. 17. (P), 20.04
Ja és még valami: ezt a technikát mostanság csak AJAX-nak becézik!
3

Kösz, elolvastam a cikket,

tiny · 2005. Jún. 18. (Szo), 15.56
Kösz, elolvastam a cikket, az megy is hogy az adatot visszatöltse, de azt nem tudtam megcsinálni, hogy elküldje a form-ot. Közben addig eljutottam, hogy a frame-ben lévő függvényt meghívtam, ami submit()-olta a form-ot, csak azt akartam, hogy a keretet submitoljam a parent-ből. Ezt meg lehet csinálni? Nem nagyon vágom a javascriptet, de nyáron mindenképpen szakítok rá időt.
Mr.Tiny
4

talán így??

Tome · 2005. Jún. 18. (Szo), 19.23
document.getElementById('frameidje').getElementById('formidje').submit();
Ha ez hülyeség akkor javítsatok!
5

Hát ez nekem magas

tiny · 2005. Jún. 18. (Szo), 22.04
Nem tudom mi lehet a baja, mert nem működik js-sel. Amit megcsináltam az alapján, amit mondott Tomee, azt ide föltettem: http://tiny.uw.hu/try/index.htm
a php fájl kódja a php.htm fájlban látszik. Nem tudom mi a gáz. Ha valaki lenne olyan kedves és segítene, azt nagyon megköszönném, meg persze én is próbálkozok.
Mr.Tiny
6

Keep It Simple

attlad · 2005. Jún. 18. (Szo), 22.44

<iframe name="hiddenIframe"></iframe>
<form action="/actionHandler" method="POST" onsubmit="this.target = 'hiddenIframe';">
    <input type="text" name="data">
    <input type="submit">
</form>
Attila
7

Ennyi? :)

tiny · 2005. Jún. 19. (V), 10.53
Kösz, kipróbálom. De nem értek js-hez, csak tapogatózom, viszont úgy szeretném, hogy ha nincs js, akkor frissítéssel oldja meg. Szerver oldali kezeléssel semmi gond, viszont ha van js, akkor ez csak a frame-et submitolja? Ha meg nincs, akkor meg amit az actionban megadok? Vagy kell egy return false is valahova?
Mr.Tiny
8

Majdnem

attlad · 2005. Jún. 19. (V), 12.03
JavaScript nélkül az adott oldal frissül, JavaScripttel meg a rejtett keretbe fogja tölteni az eredmény oldalt és látszólag nem fog semmi történni. De még be kell vezetned egy értéket, amivel szerver oldalon meg tudod különböztetni, hogy melyik eset történt. Plusz az nem jó, hogy user elküldi az űrlapot és semmi nem történik, szóval közölni kéne vele, hogy megtörtént/folyamatban van a dolog.

Attila
9

Oks, köszi, ezeket már

tiny · 2005. Jún. 19. (V), 13.14
Oks, köszi, ezeket már megoldom. A rejtett frame-ben a hidden mező értéke js, nem pedig nojs, így külömböztetem meg. Amit fölraktam az csak próbának van, mert egy már kész text adatbázis kezelőhöz lesz, hogy amikor kiválasztom az adatbázist, akkor megjelenjen mellette a benne lévő táblák értékei.

Az egészhez majd jobban bele kell mélyülnöm a js-be, eddig ez volt a legnagyobb gond. Köszi a megoldás(oka)t és az egyéb segítségeket:
Mr.Tiny