ugrás a tartalomhoz

Hol a kereső?

dtaylor · 2005. Már. 28. (H), 23.18
Kvázi kereső van, de hol a működő verzió?

Kulcsszavak:
tinymce, TinyMCE, plugin.

Kereses eredmenye annyi, h. nincs eredmény. Ellenben:
http://weblabor.hu/forumok/temak/6173
http://weblabor.hu/forumok/temak/6158


Ha ra tudnátok nézni, az jó lenne. Szerintem.
 
1

Hali,

virág · 2005. Már. 29. (K), 09.09
Hali,
igazad van énis kipróbáltam és igy is:

TinyMCE & plugin

eredmény nálam is semmi. A TinyMCE | plugin-ra volt találat, de csak a plugin szóra.

Szép napot.
2

alternatív megoldás

attlad · 2005. Már. 29. (K), 11.29
A tinymce plugin kulcsszavakra keresés:
http://www.google.com/search?ie=utf-8&q=site%3Aweblabor.hu%20tinymce%20plugin

vagy ugyanez fórumra szűkítve:
http://www.google.com/search?ie=utf-8&q=site%3Aweblabor.hu%20tinymce%20plugin%20inurl%3Aforumok

Esetleg azt is meg lehetne csinálni, hogy a találati oldalon tippként lenne egy link (főleg, ha nulla találattal tér vissza), amire rákattintva automatikusan rákeres a google-ban a keresett kulcsszavakra a weblabor.hu tartományon belül.

Attila
3

Bugos

Bártházi András · 2005. Már. 29. (K), 12.18
Sajnos a keresőnk eléggé bugos, nem vagyok közel sem elégedett vele. Sajnos hónapok óta így van, hol ez romlik el, hol az, ha kijavít valamit az ember. A probléma alapvetően az, hogy a mögötte levő MnogoSearch bár statikus tartalmakra kiváló eszköz, de dinamikus tartalmakat csak nagyobb hackeléssel tudtam hozzáilleszteni. Az indexelési folyamatot így nehéz debuggolni is.

A valódi megoldás az egész újraírása lesz valamilyen más alapokon, de ez sajnos nem egy ötperces projekt (bár érdekes kihívás). Ettől a keresés gyorsulását is várom egyébként.

-boogie-
4

search module?

chx · 2005. Már. 29. (K), 12.53
boogie, megértem, hogy a 4.6 előtti Drupal search modulját nem akartad használni, nem is nagyon lehetett :( de a 4.6-ost Steven újraírta totál. Nem működne?
5

Levlista archívum

Bártházi András · 2005. Már. 29. (K), 13.22
Ha megcsinálod, illetve ha megcsinálod, hogy a levelezőlista archívumokat is kezelje, akkor tied a pálya. Felmerült már, de lemondtunk róla.

-boogie-
6

kísérlet

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 29. (K), 16.54
Azért lehet, hogy egy kísérletet megéri tenni a levlisták nélkül... Meglátjuk... Idő kérdése minden...
7

FulltextIndex

dtaylor · 2005. Már. 30. (Sze), 20.49
Szia!

Szerintem: szet kellene valasztani a 2-t. Vagy a weblabor tartalmakban keresek, vagy a levlistakban.

Aztan, amivel a weblabor tartalmak db-ben vannak, es mysql-ben, innentol nem nagy kaland a mysql fulltextindex-et raengedni. Nem egy ilyen oldalt csinaltam mar, ahol a keresest erre biztam. (Igaz, csak myisam tablakkal lehet hasznalni, de ne legyunk telhetetlenek.)

Az mngosearch meg mehetnem a levlistak statikus oldalaira.


--
[ Dönci ]
8

Telhetetlenek vagyunk

Bártházi András · 2005. Már. 30. (Sze), 21.12
A fulltextindex-nek számos hátránya van, amit fejből sohasem tudok, de amikor elkezdek vele játszani, mindig előjön. Sokkal kevésbé hangolható, mint más megoldások. Én nem szeretném kettéválasztani a kettőt.

Előrelépés egyébként történt az ügyben, elkezdtem nézegetni egy Perles megoldást, s frissítettem is a Perlt a szerveren levő jópár webes alkalmazás örömére szépen ki is húztam alóluk a modulokat. ;) Szóval lassan, de biztosan halad a dolog.

-boogie-
9

fulltext

dtaylor · 2005. Már. 30. (Sze), 23.28
Nem igazan ertem, te mit ertesz hatrany alatt...

Beutom a szavakat, es megtalalja. Ennyi. :) Nem tesz kulonbseget kis/nagy betu kozott. Nem nagy kaland. A 4.valami-tol kezdve van binary modu kereses. Az mar hasznalhato, imho.

A keresett szovegek vegere egy *-ot kell fuzni, es akkor jo sok mindent meg is talal.

A mostani keresonel sokkal jobabb megoldas, valljuk be batran. :)

--
[ Dönci ]
10

én keresek jó kulcsszavakra?

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 31. (Cs), 00.27
Nekem jó találatok szoktak lejönni, hírek írásánál a régebbi hírek hivatkozásait a belső keresővel veszem elő...
11

Súlyozás

Bártházi András · 2005. Már. 31. (Cs), 07.41
MySQL Full Text Search: Az egyes hírekben, cikkekben való linkeket is lekezeli? Nem. A bolddal kiemelt, fejléc részeket lekezeli? Nem. Lehet kulcsszavazni? Talán. Lehet súlyozni? Talán. Lehet összetett kereséseket végezni vele? Talán. Ha a tartalmak 75%-ban szerepel egy szó, lehet rá keresni? Nem. Gyors és egyszerű? Igen. Profi? Egyáltalán nem.

A mostani keresés teljesen jó, a fentiek közül rengeteg feltételt teljesít, éppen aktuálisan két hibáról tudunk: nem keres a blogmarkokban és néha nem ad vissza metaadatot a találatokról. Az előbbi valahol egy "elgépelés", csak meg kellene találni, a másodikhoz viszont komolyabban debuggolni kellene, és ez a jelenlegi architektúrával igencsak nehézkes.

-boogie-
12

Na, alljon meg a nászmenet

dtaylor · 2005. Már. 31. (Cs), 10.23
Felreertes ne essek, annyira azert nem akarom a mysql-t reklamozni. Ha nalatok otthon megy a kereso, az jo. Max. majd en nem keresek itt a weblaboron... :(

Nade: A fti-et ugy allitod be, h. ott keressen, ahol te akarod. Ha a cikk cimeben, akkor ott, a cikk torzseben, akkor ott.

A cikkben levo linkek kezeleset nem ertem. Kulcsszavazast sem. Biztos valami egyszeru dolog, de nekem nem esik lefele.

Osszetett kereses... Nem tudom, h. te pontosan, mire gondolsz, de binary modban lehet (alma legyen benn, a korte ne, sot, valami olyasmit is h. a talalat csak akkor jo, ha alma elott korte van).

A 75%-on nem tudom mit ertesz. Lehet, h. en nem olvastam tuzetesen vegig a doksit. Az biztos binary modban (ami egyedul tunik hasznalhato modnak) nincs score, azaz nem mondja meg a talalatrol, h. mennyire talalt. :)

Na, mind1. En nem latok be a szinfalak moge, h. hogyan uzemeltetitek a rendszert. Csak szolni akartam, h. _nalam_ nem megy a kereso.

--
[ Dönci ]
13

más vélemények

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 31. (Cs), 12.47
Azért én kíváncsi lennék még mások (lehetőleg többek) véleményére a kérdésben... Én tényleg nem érzékelem, hogy olyan problémák lennének a keresőben, amik ennyire kritikusak lennének... Ettől mondjuk még lehetnek, én nem keresek annyit a weblaboron, és az pedig igen fontos, hogy a keresőnk jól működjön (bár azt látjuk, hogy a Google nagyon jól működik, mert igen sokan jönnek onnan is hozzánk).
15

Akkor sem ertem...

dtaylor · 2005. Ápr. 1. (P), 12.25
h. miert nem probalod ki. En kuzdottem a tinyMCE-vel. Tudtam, h. nemregen volt errol szo a forumban. Kereso kifejezes: tinyMCE. A kereso nem talal semmit. (se tinymce, se TinyMCE)

A fenn beidezett elso url cime: TinyMCE plugin bejelentés - Lorem ipsum generátor

A szovegeben meg 1x.: "Elkészült az akut igényt kielégítő Lorem ipsum generátor plugin tinyMCE wysiwyg szerkesztőhőz!"

Reszletes keresest probaltam: http://weblabor.hu/kereses?s=tinyMCE&t=1&B4=on
A fenti url-en pedig ott a tartalom a forumban. Innentol egyszeru eldonteni, h. mukodik-e a kereso. Szerintem nem, ezert szoltam.

--
[ Dönci ]
17

Javítva

Bártházi András · 2005. Ápr. 1. (P), 17.40
A keresőnk javítva, remélem most addig megy, míg nem találok helyette egy még jobbat.

-boogie-
18

Királyság

dtaylor · 2005. Ápr. 1. (P), 19.57
2 feltétellel probáltam, es tenyleg megy! Grat!

Mi volt a baja, azt lehet tudni?
--
[ Dönci ]
19

apróság

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 1. (P), 20.12
Egy kis elírás volt abban az illesztésben, ami a Weblabor SQL adatbázisát az Mnogosearch indexelőhöz illeszti.
14

FTI

Bártházi András · 2005. Már. 31. (Cs), 13.51
A cikkben levő linkek a Google PageRankjéhez hasonlatosan súlyozzák az oldalt. Azaz ha sok fórum hozzászólásban hivatkoznak egy cikkre, akkor az valószínűleg jobban kiemelendő, mint egy másik. Ugyanígy, ha egy fórum téma hivatkozik egy másikra, akkor a másik valószínűleg előbb kellene, hogy megjelenjen a találati listában. Ezt nyilván nem tudja a MySQL FTI-e.

Az összetett keresés kapcsán azt hiszem, hogy a lekérdezés ellenőrzésével (biztonsági kérdések), abből SQL összeállításával nekünk kell foglalkozni. Ebben nem vagyok biztos.

A 75% alatt azt értem, hogy van 50%-os megszorítás a szavakat illetően, ha egy szó a dokumentumok több, mint 50%-ban szerepel, nem lesz kereshető. Ez nem mindig jó. A binary mód alatt a boolean módot érted? Ebben tényleg nincsen ez a megszorítás, de a score, azaz a relevancia szerinti rendezés nem megy, azaz a darabszámra százezres nagyságrendű tartalmaink közül semmi értelmes nem jönne ki találatnak, azt biztos.

A többire Goba felelt.

-boogie-
16

Pagerank es a tobbi

dtaylor · 2005. Ápr. 1. (P), 12.39
...azt nem tudtam, h. lokalis Google-t uzemeltettek... :) Ezt nyilvan nem tudja a full-text-index (bar a neve is sugall ilyesmit. Marmint, h. nem fogja tudni).

Az összetett keresés kapcsán azt hiszem, hogy a lekérdezés ellenőrzésével (biztonsági kérdések), abből SQL összeállításával nekünk kell foglalkozni. Ebben nem vagyok biztos.


Most nektek, vagy sem? :) Az megfelelo quote-zes eleg, imho.

A 75% alatt azt értem, hogy van 50%-os megszorítás a szavakat illetően, ha egy szó a dokumentumok több, mint 50%-ban szerepel, nem lesz kereshető. Ez nem mindig jó.


Igen, elolvastam most figyelmesen a doksit. Arrol van szo, h. ha sok a talalat, akkor elvalaszto szonak veszi (stopword). Ellenben a http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/fulltext-fine-tuning.html url-en megtalaltam azt, h. hogyan lehet a helyi igenyekhez idomitani az FT keresest.

A binary az tenyleg boolean. Bocs.

--
[ Dönci ]