ugrás a tartalomhoz

Firefox 1.0.2 + Tabbrowser Preferences extension csehül!

Anonymous · 2005. Már. 25. (P), 21.37
Telepítettem a magyar nyelvű Firefox 1.0.2-t és hozzá a Tabbrowser Preferences-t. (Egész pontosan először az 1.1.1 verziót töltöttem le a mozilla.org-ról, és utána frissítettem a kiterjeztést.) Minden rendben történt, de a tabprefs mindig cseh nyelven jelentkezik be, és nem tudom, h. hol tudnám átállítani, h. legalább angol nyelven jelenjen meg a beállítások menüpont alatt.

Van vkinek ötlete, hol kotorásszak?
 
1

gerzson voltam -- csak a

gerzson · 2005. Már. 25. (P), 21.47
gerzson voltam -- csak a belépésemet nem figyeltem.
2

Csak hekkelni tudtam.

aurum · 2005. Már. 25. (P), 21.47
Windowson nekem is csehül jött be, linux alatt angol. A progi honlapján van egy leírás, hogy kell lefordítani, én azt követtem és a cseh nyelvi fájlt felülírtam az angollal, de beállítottam, mintha cseh lenne, ettől megnyugodott, de engem is érdekelne a frankó megoldás, mert amikor updateltem szépen visszaállt cseh-re, megint kezdhettem a hekkelést előlről. Gyanítom, hogy a következő updatekor megint ezt csinálja. Az sem hatotta meg, ha töröltem a firefoxból a preferált magyar nyelvet, sőt, egyik barátom angol firefox, angol windows párosára is csehül ült fel. Nacionalista :)
3

Fallback

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 25. (P), 22.39
Szerintem tegyétek fel az en-US nyelvi csomagot a Firefoxhoz, aztán észre fogja venni, hogy ha olyanotok van, akkor azt értitek. Magyar Firefoxon ha nincs más nyelvi csomag fent, akkor logikus, hogy az első nyelvet választja ki az install.rdf-ből, ami a cseh. Ha nincs kedvetek angol nyelvi csomagot feltenni (miért?), akkor az install.rdf-et kell szerkesztenetek, amit viszont minden frissítés után... Szóval érdemesebb egyszer feltenni az angol felületet a Firefoxhoz :)
4

kösz, ezt kipróbálom.

gerzson · 2005. Már. 25. (P), 22.59
kösz, ezt kipróbálom. Honnan tudok nyelvi csomagokat letölteni?
6

jó kérdés

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 25. (P), 23.15
Én angol Firefoxra tettem magyar csomagot, az ugye egyszerű, mert a magyar csomag a mozilla.fsf.hu-ról letölthető. Én innen (http://lxr.mozilla.org/l10n-aviarybranch/source/browser/locales/) indultam volna nyelvi csomag keresőben, de nem jutottam semmire...
7

Angolon is cseh

aurum · 2005. Már. 26. (Szo), 09.38
A fennebb említett barátom angol windowsán, angol firefox alatt, magyar nyelvi csomag jelenléte nélkül is cseh nyelvet választotta a progi, szemben a magyar nyelvre configolt debianom magyar firefoxával, ahol meg nem is volt angol nyelvi csomag, mégis angolul ment fel. Szóval közelebb áll ez a voodohoz, mint a logikus magyarázathoz :))
5

A szerzőnek írtam, azt

gerzson · 2005. Már. 25. (P), 23.00
A szerzőnek írtam, azt válaszolta, h. ő nem csinál semmit a locale beállításokkal, szóval, Firefox hibának tűnik.
8

fordítás?

gerzson · 2005. Már. 29. (K), 18.30
Csinált vki fordítást róla? Ha nem, akkor vmikor nekiállok, és elküldöm a szerzőnek. A szerző szerint kotorásztak mostánaban a FF e tájékán, úgy hogy bízni kell, h. ez megjavul a 1.1 verzióban.
9

Csak annyit kellene

Anonymous · 2005. Már. 30. (Sze), 04.44
Csak annyit kellene csinálnia a szerzőnek, hogy az install.rdf-ben a felsorolást az angol verzióval kezdje, ne ABC-rendben. Akkor működne rendesen.

Nekem van róla fordításom, de az összes magyarításom közül ez az, amelyikkel egyáltalán nem vagyok megelégedve. Nagyon nem lett magyaros szvsz, ez a kiterjesztés elég kemény dió a fordíthatóság szempontjából.