ugrás a tartalomhoz

Apache2 telepítési gondok

Rico · 2005. Már. 15. (K), 10.41
Hello!
Szeretnék otthon, netkapcsolat nélkül phpt fejleszteni. Ehhez fel is tettem az apache-ot és a phpt. A leírás szerint ha fut az apache, akkor beírhatom a böngészőbe, hogy http://localhost ... erre fel semmi nem történik, csak hibaüzenetet kapok. Ebben a témában szeretnék segítséget kapni, mert eléggé kezdő vagyok ilyen téren. Előre köszi!
 
1

Apache2 telepítési gondok

Nagy Péter · 2005. Már. 15. (K), 11.08
Mivel Windowson vagy, egy két beállítást még meg kell ejtened. A %SYSTEM_FOLDER%\drivers\etc\hosts fileban szerepelnie kell egy
127.0.0.1 localhost

bejegyzésenek. Ennek segítségével azonosítja a gép a localhost névhez a 127.0.0.1 IPcímet. Ezután az Apache httpd.conf állományában írd át a ServerName kezdetű sort így:
ServerName localhost

Ezután mennie kell.
A hosts fileba tehetsz más bejegyzéseket is, pl.:
127.0.0.1 virtualdomain1.localhost
127.0.0.1 virtualdomain2.localhost

Így akár több virtuális domained is lehet Windows alatt. Persze, a httpd.conf megfelelő szerkesztése után.
2

Apache2 telepítési gondok

Anonymous · 2005. Már. 15. (K), 23.52
Nálam újabban az volt a probléma, hogy ha a Skype megy, akkor az Apache nem. Ha van Skype-od, akkor lehet, hogy előbb le kell kapcsolnod, utána Apache Service inditas, majd a Skype újra.
Megjegyzem, több PHP szerkesztő is van, amelyik Apache nélkül is futtat PHP kódot (beépített webszervere van). Ilyen például a "Top PHP Studio", a "DzSoft PHP Editor", meg a "PHP Designer 2005" is, bár ez utóbbi ebből a szempontból nem az igazi.
Üdv, Pali.
3

SkyPe-vel nem megy

Aquir · 2005. Aug. 4. (Cs), 22.50
Üdv. mindenkinek!

Nekem is adódott 1 pici problémám az Apache telepítésénél, már majdnem fel is tettem itt a kérdést, hogy mitől lehet, de az uccsó pillanatban észrevettem, hogy nekem is megy a SkyPe! SkyPe leállít -> Apache töröl -> újrarak és lássanak csodát tényleg nincs semmi gond! Szóval ezt a SkyPe-s dolgot tényleg nagyon komolyan kell venni!
Mivel már előzőleg felraktam a képeket 1 vebhelyre, hát be is linkelem, hogy miket írt ki, hátha valaki hozzámfogható tapasztalatlan Apache telepítő tanul belőle!
http://www.fw.hu/aquir-lord/kepek/elsohiba.JPG
http://www.fw.hu/aquir-lord/kepek/masodikhiba.JPG

Sziasztok