ugrás a tartalomhoz

Padding is számít a doboz szélességében?

Anonymous · 2005. Feb. 14. (H), 11.12
Sziasztok,

adva van egy 500px széles box, amiben a szöveges tartalom van. Mindez css-ben formázva. Viszont ha meg adok neki egy padding 20px-t mondjuk, akkor Operában és IE-ben jól jelenik meg (a szöveget húzza beljebb a box marad 500 px), de mozillában és firefoxban a doboz méretét növeli (jelen esetben 540px lesz)! miért?
Szeretném ha minden böngészőben ugyanúgy jelenne meg,

köszi.
 
1

Hejho!

noocx · 2005. Feb. 14. (H), 11.34
Hejho!

http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/box.html ->
The box width is given by the sum of the left and right margins, border, and padding, and the content width. The height is given by the sum of the top and bottom margins, border, and padding, and the content height.

Mozilla tökéletesen jeleníti meg, IE meg pont hogy rosszul... -> box model hack:
http://css-discuss.incutio.com/?page=BoxModelHack

Remélem segítettem.
--
noocx
2

Igen, sikerült megoldanom a

Anonymous · 2005. Feb. 14. (H), 14.50
Igen, sikerült megoldanom a problémát,
köszi!
3

nekem is ez a problémám!

Anonymous · 2005. Nov. 23. (Sze), 13.16
Nekem is ez a problémám, de a válaszokból nem tudom kiolvasni a megoldást, hiába vizsgálom a CSS2 dobozmodelljét, vizuális formázásmodelljét, meg a többi "nyalánkságot". Valaki segítene?

Előre is köszönöm
4

doboz szélessége

Hojtsy Gábor · 2005. Nov. 23. (Sze), 23.41
Nem világos a fentiek alapján, hogy a doboz szélességébe (540 px) beleszámolandó a padding, margin, border szélesség is? Interaktív 3D box model.
5

Kép

Jano · 2005. Nov. 24. (Cs), 00.11
A dolog nagyon egyszerű: Gondolj arra, hogy ha egy képet akarsz kirakni akkor annak tudod a méretét. Ezkután szeretnéd ha lenne 1px-nyi kerete. Nyilván a keret kívűlre kerül és a képed nem méreteződik át, vagyis az egész már a képmérete + egy-egy pixel minden oldalon méretű lesz. Ha szeretnéd, hogy a kép és a kertet között legyen egy kis hely, akkor a padding értékét állítod, ha azt szeretnéd, hogy a keret és más a kép melett levő dolgok között legyen hely akkor a margin tulajdonságot állítod. Mivel a képed továbbra is az ereti méretű, minde negyes padding, margin és border érték hozzáadódik ehhez.

(Megjegyzés: IE-bug: amennyiben nem szabvány módban van, a képnek nem tud paddingot adni.)
6

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Nov. 30. (Sze), 14.45
Bocs, azt értem, hogy mi az a padding és mi az a margin, tudom is őket használni, azt szeretném megtudni (merthogy ugye az IE és a FF másképp kezeli a paddingot), hogy hogyan tudom azt megoldani, hogy egy FF-ban jól működő padding érték ugyanazt a megjelenést eredményezze az Internet Explorerben is.

A türelmet köszönöm