ugrás a tartalomhoz

php fejlesztokornyezet

Anonymous · 2004. Nov. 9. (K), 13.59
letezik-e hasonlo fejlesztokornyezet mint asp.net hez a visual studio? ha nem akkor ki milyen fejlesztokornyezetett ajanl a texteditor helyett?
 
1

Oprendszer

Hojtsy Gábor · 2004. Nov. 9. (K), 14.06
Milyen oprendszerre?
2

Quasimidi pl. CodeCharge S

quasimidi · 2004. Nov. 9. (K), 15.18
Quasimidi

pl. CodeCharge Studio (www.codecharge.com), ez elég brutál és lassú és fizetős.
vagy Qadram Studio (studio.qadram.com). Onann le tudod tölteni a PR1_B933 verziót, ami ingyenes és olyan mint a Delphi IDE.
Persze mindez windózra.
3

Qadram Studio screenshot alap

Anonymous · 2004. Nov. 9. (K), 16.59
Qadram Studio screenshot alapjan jonak nez ki majd letoltes utan elvalik milyen. kb hasonlora gondoltam masnak esetleg mas otlete vagy mindenki vi-al fejleszt php-t?
4

re: Qadram Studio

kmm · 2004. Nov. 9. (K), 17.07
Sokan hasznalunk jEdit-et, ez egy nagyszeru ide(?) szvsz, de ha nagyon "pro" kornyezet kell akkor ott a zend studio
--
üdv: kmm...
5

jEdit-> nagyon jó, azonban n

Anonymous · 2004. Nov. 9. (K), 22.04
jEdit-> nagyon jó, azonban nekem a Zend után a PHPEdit jött be (www.waterproof.fr). Lehet kérni ingyenes személyes licenszt, egyébként fizetős program. Stabil, gyors, a Zend után a legjobb tudású IDE. Viszont szerintem amit a srác keres, az egy GUI-s, Delphihez/VB-hez hasonló RAD program.

A Qadram abszolut hasonlít a Delphire:

1. Megtervezed a formokat,
2. Leprogramozod a metódusokat, a logikát
3. Mindezt külön sablon-rendszerrel, beépített debuggerrel.

Codecharge:
Ha nem akarsz speciális funciókat, akkor nagyn keveset kell fejlesztened, csak összedobálod az form-elemeket, összelinkeled a mezőket, és gyak- készen vagy. Jól dokumentált funkciói vannak, jó a közössége is. Csak rohadt drága.

Persze szájíz kérdése a dolog, a Qadram hátránya hogy már 3 éve nem fejlesztik, a srác nemsokára fogja kidobni (talán a Zenddel, talán a Codecharge-al) közösen fejlesztett eszközét (persze fizetőset).
6

PHPEdit

Granc Róbert · 2004. Nov. 10. (Sze), 11.11
A PHPEditre még egy szavazat, én is ingyenes személyes licensszel használom, mivel nem ebből élek meg, csak hobbiból programozom, ezt megírtam nekik és küldték a licenszet.

/robi
7

itt is egy

bbalint · 2004. Nov. 10. (Sze), 12.15
én is, a PHPEdit-et csak ajánlani tudom; bár nem delfi-szerű, de jó. annak idején egy 0.7 valahányas fejlesztői változattal debug-tam egy jót, aztán inkább visszatértem a notepad-hoz ... mert [nekem] jobb és mert ebből élek meg.

bbalint
15

Php fejlesztőkörnyezet

Barta · 2006. Május. 4. (Cs), 12.56
Én is hasonló gonddal küzdöttem, azután hallottam a phpdesignerről, ami kereste az xampp-ot. Először próbáltam az easyphp-t, yvolt a gépemen egy appserv is. Ezzel az apache webserverek száma 3-ra nőtt. Mostanra tisztult a helyzet, mert az Easyphp-t már eltávolítottam. De még nem tudom, melyik webservert használom?
Nan valakinek ötlete hogyan tudom kideríteni?
8

Editor

Anonymous · 2004. Nov. 10. (Sze), 20.48
Szasztok!

Először azt hittem nem lehet normális editort találni ingyen de nem adtam fel a keresést és végül rátaláltam a Crimson Editorra. Kellemes felület és jól "ismeri" a kódot plussz nem csak php-t hanem a jó öreg Perl szintaxist is felismeri persze automatikusan.
Később mivel kinőttem találatam egy másikat a PSPad-ot ( http://www.pspad.com/ ). Előnye, hogy magyarítható, a hotkey-ek programozhatóak és gyors. Néha kicsit érdekes színezést készít de ha megszaokod jobban használható mint első rámézésre. Ja és képes a project kezelésre!!

De ha ez még nem elég: http://www.php-editors.com/review
9

PHP, SQL, CSS, JS, (X)HTML -

Dualon · 2004. Nov. 11. (Cs), 12.28
PHP, SQL, CSS, JS, (X)HTML - a PHP Designer 2005 ezekre van kihegyezve. Kényelmes, majdnem mindent testreszabhatsz benne, és nem utolsó sorban ingyenes. Hiányoltam belőle egy dolgot ("feature"), írtam az alkotónak, két napra rá visszaírt, hogy húzhatom a honlapról a kérésem szerint módosított változatot...
http://www.mpsoftware.dk/phpdesigner.php
Weblaboros hír: http://weblabor.hu/hirek/20041011/phpdesigner2005
10

EditPlus

Pal_ur · 2004. Nov. 11. (Cs), 13.54
Eddig EditPlus hívő voltam... Most majd még meglátom :)

Pál_úr
11

Én is

Seemann · 2004. Nov. 11. (Cs), 21.44
de be kell látni, pl. automatikus parancskiegészítés, szintakt ellenőrzés, beállítható help fájl stb. azért mégiscsak hiányzik, nincs PHP-ra kihegyezve.
12

... hááááááát...

Pal_ur · 2004. Nov. 12. (P), 09.24
Szóval ezeket mind tudja az EditPlus... Az automatikus parancskiegészítést HTML-re, PHP-ra, meg mindeféle más nyelvekre, szintaktika ellenőrzést is, help fájlt annyit raksz be, amennyit akarsz, gyorsbillentyűre, helyzetérzékenyen.

Keresd itt: http://www.editplus.com/html.html

Ami nekem hiányzik belőle az az, hogy valódi projektet lehessen vele kezelni, és a projekten belüli kapcsolatokat (pl. saját objektumot, meg ilyeneket) megtaláljon, és felajálnjon...

Pál_úr
13

Én is mondok egyet. :)

Sweetchack · 2004. Nov. 14. (V), 23.50
Már rengeteg szövegszerkesztőt kiprobáltam. Tényleg nagyon sokat!
A CodeChargeStudio bizonyára nagyon praktikus, csak sajnos én az ilyen grafikus cuccokat nem tudom használni. Kiprobálás szinten megnéztem, de hiányoltam a magyarnyelvű leírást.
Aki tudja használni az biztos hogy egy nagyon jó eszköz birtikában van.

Fizetős programok közül (szerintem) az ActiveSate Komodo messze a legjobb a Zend Studio-t, és a PHPed-et is megelőzve.
Mivel fizetős ezért én is a "PHP Designer 2005"-öt használom.
Ha nem csak hobby szinten programoznék akkor a Komodo-t venném meg.
14

eclipse

docker · 2004. Nov. 25. (Cs), 22.07
Mostanság töltöttem le a PHPeclipse-et. Amit eddig nézegettem benne az nagyon meggyőző, sőt! Fontos szempont, hogy Linux alá tudjam telepíteni csak még azzal valami gáz van (apropó ha valakinek van telepítve eclipse linux alá akkor lécci jelezzen nekem valahogy ha nem túl nagy kérés). Még az apache-ot és mysql-t is tudod kezelni belőle, és bővítheted orrba-szájba (debugger,sql,stb...). Az egyedüli dolog amit hiányoltam az a code-hint PHP-nál, viszont Ctrl+Space műkszik :)).
http://phpeclipse.de