ugrás a tartalomhoz

JS: window.open() + IE

Phanatic · 2004. Okt. 17. (V), 17.12
az alábbi kódom van:

function openWindow(title,url,width,height) {
	window.open(url, title, "innerWidth=" + width + ", innerHeight=" + height + ", resizable=no, menubar=no, toolbar=no, scrollbars=no, location=no, status=no");
}
és így hívom meg:

<a href="#" onClick="openWindow('index.hu','http://index.hu/',400,800)"><img src="/images/test.jpg" alt="Teszt" width="146" height="100"></a>
firefoxban tökéletesen megy, de IE-ben nem akar... ha lecsupaszítom egy szimpla window.open("http://index.hu","index.hu");-ra, akkor is hibát jelez. valakinek esetleg tippje?
 
1

elerheto

Jano · 2004. Okt. 17. (V), 17.18
Igy sohase nyiss ablakot mert nem lesz elerheto az oldal javascript nelkul, illetve nem fog mukodni a link ha a user uj tabban akarja megnyitni azt egy olyan bongeszoben ami ezt tamogatja. (es mostmar egyre tobb tamogatja!)

Ezenkivul onclick csak az egeret kezeli le, ha valaki mozgasserult es eger nelkul, billentyuzettel navigal, neki se fog mukodni a link.

A href moge ugyanazt a cimet ird mint ami a megnyilo ablakban van, es a js fuggveny adjon vissza false-t. Igy nem fogja kovetni a href-ben megadott utvonalat, ha megnyilik az ablak.
2

köszi

Phanatic · 2004. Okt. 17. (V), 17.50
ez most mind mellékes, mert intranetre lesz... a hiba ott volt, hogy az ablak nevében nem tűri az IE a pontot. tehát egy 'index.hu' -> 'indexhu' csere megoldotta a problémát...

köszi a tanácsokat :)
3

Nem biztos

Bártházi András · 2004. Okt. 17. (V), 18.23
Nem biztos, hogy mellékes, akkor sem, ha intranetre lesz. :) Jano által javasolt megoldásnak van még egy előnye: a #-os megoldással szemben a böngésző nem fog az ablakot nyitó dokumentum elejére ugrani.

Az ablaknévnek ezek szerint egy id-nak kell lennie, most már ezt is tudom (bár elég logikus volt, különben nem tudnál hivatkozni rá). :)

-boogie-