ugrás a tartalomhoz

Egy linklet kép - két link az iframe-be.

MiniDisc · 2004. Aug. 3. (K), 17.40
Kérdésem az lenne, hogy megoldható -e az, hogy egy gomb - vagy bármilyen más, linkelt szöveg, kép, stb - egyszerre két weblapmegnyitási parancsot küldjön? Arról lenne szó, egy egy kép nálam be van linkelve, és az oldalamon lévő 2 iframe hivatkozást ennek a gombnak kellene vezérelni, de úgy, hogy egy gombnyomásra a két lap megnyiljon az adott helyen.

Ebből tulajdonképpen a linkelés módja az, ami érdekes lenne.

Köszönöm.
 
1

Nem, de...

Bártházi András · 2004. Aug. 3. (K), 19.51
Nem lehet megoldani sima HTML-ben, itt a Javascripet kell segítségül hívnod (és elgondolkodnod, hogy valóban iframe-ekkel szeretnéd-e megoldani a problémát?).

-boogie-
2

Miert volna baj az iframe?

Bageera · 2004. Aug. 24. (K), 10.44
-boogie- nem ertem miert ne lenne jo az iframe-es megoldas...?
3

IFrame: nem biztos, hogy kell

Bártházi András · 2004. Aug. 24. (K), 11.01
Az, hogy gondolkodjon el az első hozzászóló, az nem arra vonatkozott, hogy nem jó az iframe. Hanem arra, hogy van, amikor teljesen felesleges a használata, és csak gondot okoz. Simán meg lehet overflow: auto segítségével is oldani a dolgot néha, ami eggyel kevesebb oldalletöltést okoz. És megint egy másik kérdés, hogy egy karakteres böngészővel, egy felolvasó szoftverrel teljesen használhatatlanná válik az oldal.

Ettől függetlenül van, ahol az iframe jó, vagy pedig sokkal kényelmesebb a megvalósítása valaminek iframe segítségével, és ezzel pl. adminisztrációs felület, vagy intranetről lévén szó, senkinek sem okoz problémát az ember. Csak tudni kell használni ezt is, mint minden mást. :)

-boogie-
4

JavaScripttel sikerült

MiniDisc · 2005. Okt. 7. (P), 18.52
Tudom, hogy nem most kérdeztem, de végül is sikerült megoldani, méghozzá tényleg javascripttel. css-el nem lehetett volna megcsinálni, főleg úgy, ahogy azt szerettem volna. Ráadásul tisztességesen csak az Internet Explorer alatt ment. Az oldal demonak jó, de igazából mára elavult lett. Azért köszi mindenkinek a hozzászólást!