ugrás a tartalomhoz

Állomány feltöltés, letöltés kizárólag prototype.js-sel

fERI · 2008. Szep. 14. (V), 13.46
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy csinált már valaki olyan megoldást, amelyben asszinkron módon (rejtett iframe felhasználása nélkül), prototype.js segítségével állományt töltött fel szerverre, illetve le szerverről?

Elég sokat kutakodtam a neten, de sajnos nem találtam ilyen megoldást. Jelenleg rejtett iframe megoldással oldottam meg (aminek ugye az asszinkron megoldáshoz nincs köze), de sajnos a letöltést követően nem igazán lehet más header-t kiküldeni, így az oldalban lévő elemeket nem tudom állítani javascript segítségével (pl.: ajax lodaer elrejtése, előzetesen felmerült hibajelzések elrejtése, stb.).

Előre is köszönöm a segítséget.

fERI
 
1

Volt nemrég

janoszen · 2008. Szep. 14. (V), 14.26
Nemrég volt: http://weblabor.hu/forumok/temak/22329#comment-55502

A Prototype JS meg semmit nem tud amit az alap JS nem tesz lehetővé, csupán egyszerűbbé tesz néhány dolgot.
2

window.top

szabo.b.gabor · 2008. Szep. 14. (V), 15.46
Az iframe-ből is tudod piszkálni az oldalt, használd a window.top-ot..
3

IFRAME használata esetén sikeres letöltést követően...

fERI · 2008. Szep. 14. (V), 16.38
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat (különben sejtettem, nem véletlen nem tudtam összehozni :D).

Viszont az iframe-s megoldás esetén amikor header segítségével az állományletöltést elvégzem, akkor az iframe tartalmát nem akarja a szerver beállítani. Ha pedig az oldalt készítem el előbb, akkor meg a letöltés nem megy, ugye mivel már egy header kiküldésre került. És sajnos mivel a tartalmat nem tudom beállítani az iframe esetén, így JavaScript segítségével sem tudok semmit sem állítani az állomány letöltése után.

Ezt ki hogy szokta megoldani? Vagy ha sikeres az állomány letöltés, akkor ezekkel nem kell foglalkozni (kvázi, akkor ne akarjak használni pl.: ajax loader-t sem?)?

Köszönöm a válaszokat előre is.

fERI
4

Nem értek a prototypehoz...

Ustak · 2008. Szep. 14. (V), 20.22
de jQuery -ben van a form plugin mely rejtett iframe segítségével oldja meg a fájlfeltöltést, én sokszor használom és jól működik, bár a forrását nem néztem még, de lehet hogy segít.
5

Hajjaj...

janoszen · 2008. Szep. 15. (H), 00.45
Az iframe egy külön oldalletöltés ha arra gondolsz és annyit kell tartalmaznia, hogy <script>window.top.feltoltesKesz();</script> ha jól emléksze. Nyilván ezt a függvényt előre definiálni kell a szülő keretben. De inkább olvasd el a belinkelt témát, ott már ez ki lett vesézve.