ugrás a tartalomhoz

Oldaltöltődés megállítása.

Velias9 · 2008. Aug. 11. (H), 16.28
Sziasztok!

A kérdésem az, hogy hogyan tudom azt megcsinálni, hogy miután letöltődtek a HTML, a CSS és a JS fájlok, akkor álljon meg az oldal töltődése => ne kezdje el letölteni a képeket, a flasht és a többi egyebet (hasonlóan ahhoz, mint amikor a FireFox-ban beállítod, hogy ne töltse le automatikusan a képeket). Ezek mellett fontos, hogy a nem letöltött fájlokat JS, sel külön le lehessen tölteni.
Ha csak úgy lehet megoldani, hogy a CSS és JS nem jön vele, akkor az is jó, de jobb lenne az előző verzió.

Előre is köszönök minden segítséget!
 
1

mi a cél?

gex · 2008. Aug. 11. (H), 16.41
ilyen kérdések kapcsán szokott elhangzani, hogy tulajdonképpen mi is a célod ezzel az egésszel, mert ez egy elég kifacsart megoldásnak tűnik egy olyan problémára, amire lehet, hogy van sokkal egyszerűbb is.
2

A célom egy kép és flash előtöltő %-os jelzővel.

Velias9 · 2008. Aug. 11. (H), 16.48
Azért kéne megállítani az oldal töltődését, hogy ne kezdje el letölteni saját magától a képeket, mert attól pontatlan lesz a mérés.
Gondolom előbb, vagy utóbb eszébe jutott volna valakinek, hogy akkor ne rakjam bele a képeket a forrásba, hanem csak jelöljem mega helyüket, majd a JS betölti azt. Azonban úgy akarom megcsinálni, hogy ennek a működését úgy lehessen szabályozni, hogy belinkelem a JS kódot a HTML-be vagy nem, valamint, ha valahol nincs a JS engedélyezve, akkor egy rakás ... lesz amit kap, mert nincsenek képek az oldalon.
Könnyen lehet, hogy ezek után még mindíg neked van igazad és túl bonyolult megoldást kerestem. Ha ez így van, akkor kérlek oszd meg velem a az ötleted.

(Ha kicsit lehurrogónak hangzik, akkor bocsi, nem annak szántam)
3

Pontatlan mérés?

Poetro · 2008. Aug. 11. (H), 17.37
Milyen mérés lesz pontatlan? Mérj azután hogy minden be van töltődve, vagy adj meg fix szélességet és magasságot a képeknek.
4

kép előtöltő? minek?!

gex · 2008. Aug. 11. (H), 17.45
flash előtöltőt lehet flash-ben csinálni. kép előtöltő meg szvsz baromság. a flash-hez azért van előtöltő, mert nagy a mérete, és láss valamit amíg leér az 1-2 mega. ekkora méretű képeket természetesen nem rak ki az ember webre, maximum belinkeli a thumbnail-ről (akár lightbox-szal vagy annak klónjaival).
5

Ezt értsem úgy...

Velias9 · 2008. Aug. 11. (H), 18.24
Hogy nem tudjátok, hogy hogyan kell megcsinálni, vagy nem lehet, vagy csak megpróbáltok lebeszélni?
6

Nem lehet megcsinálni

Poetro · 2008. Aug. 11. (H), 19.54
Értsd úgy, hogy nem lehet megcsinálni. Legalábbis úgy nem, hogy az oldal ne szenvedjen csorbát mondjuk JavaScript nélkül. És persze a JS se mindenható, azaz nem tudja megakadályozni hogy egyes elemek betöltődjenek, de egy placeholder elemet le tud cserélni akármire, csak ugye akkor az JS nélkül nem fog látszani.
7

re

toxin · 2008. Aug. 12. (K), 08.20
sohanempróbáltam, csakötlet, deígykezdeném stb. :) , a js,css,html és a külső objektumok becsatolása közé egy domready eseménykezelőre kötve pl. http://snipplr.com/view/6029/domreadyjs/ -re megállítanám az oldal feldolgozását, ie alatt a nemdokumentált document.execCommand('Stop'), ill. window.stop()-al többi brózer, onnantól már elvileg szabad a pálya a js-es töltögetésre...

üdv Csaba
8

Letöltöttem.

Velias9 · 2008. Aug. 12. (K), 15.46
Még megnézem, hogy működik-e, de azért mindent köszönök.

(Nincs lehetetlen, csak tehetetlen)
9

re: re

jaczkog · 2008. Aug. 13. (Sze), 19.21
Nem bántásképp, de szerintem ez elég csúnya megoldás.
Nem tudom, hogy a kérdezőnek mi a célja, de akkor is szebb megoldás, ha eleve nem kezdi el betölteni a képeket, hanem <noscript> tag-ekbe rakja őket. Ezután lehet javascript-tel betöltögetni, amikor akarja.
10

noscript

toxin · 2008. Aug. 14. (Cs), 08.11
noscript-ben lévő img-tageket ill. azok source attribját ellehet érni valahogy js-ből, olyan kéne ami lapforráskódjának megváltoztatása nélkül is müxik, a fenti domReady függvény alapból 50ms-es lapstátuszvizsgálatát 1ms-re téve is, ie7,fx3-on nagyjából 10ms után áll le a külső objektumok becsatolása (2k-ás képekből, localon vagy cache-ben, 3-8db még beesik), ötletnek azért jó volt :)

http://toxin.hu/preloader/pre.html

üdv Csaba
12

Lehet, hogy nem említettem...

Velias9 · 2008. Aug. 18. (H), 15.38
..., de a megoldásnak olyannak kell lennie, ami JS nélkül is működik (persze ilyenkor nincs előtöltés), tehát a honlap forrását olyanra akarom megcsinálni, hogy az előtöltés csak attól függjön, hogy csatolva van-e a JS fájl a honlaphoz, vagy nem.
11

Ez nagyon jó!

Velias9 · 2008. Aug. 18. (H), 15.36
Köszi ezt a linket!

Kipróbáltam FireFox alatt és tényleg nem tölti le a képeket, amíg a függvény le nem futott.