ugrás a tartalomhoz

Textbox auto kitöltés frameset használata mellett

szogedi · 2008. Jún. 27. (P), 16.04
Hali!

Van egy IP kamerám, amelynek a login képernyője frameset-et használ. Az egyik frame-ben lévő login.htm lapon található texboxokat (2 db-ot) szeretném kitölteni és utána rákattintani a "Sing in" feliratra. Láttok esélyt ennek a kivitelezésére, vagy ne is keresgessek a lehetőségek után?

Abból indultam volna ki, hogy html-be iframe-ben meghívom az oldalt, amely a frameset-et tartalmazza, s az ott lévő 2 db textboxot (user, pwd) tölteném ki automatikusan. Gugliban kerestem, de nem igazán találtam hasonlót sem.
 
1

Ha jól értem...

Velias9 · 2008. Jún. 30. (H), 18.41
..., akkor te azt szeretnéd, hogy a letárolt IP-khez társított felhasználónevet és jelszót beírd a mezőbe és bejelentkezz teljesen automatikusan.

Ez megoldható, de nem javasolnám, mert egyrészt az IP változik és így nem lesz mindíg használható. Ha csak ez lenne a gond, akkor több adat eltárolásával azonosítható lenne valaki (pl.: Számítógépnév, OS, Böngésző), de ezek is változhatnak.
A nagyobb probléma, hogy automatikusan bejelentkezne olyanoknak is, akik ugyan azt az IP-t kapták (esetleg annál a gépnél ülnek) és nem feltétlenül jogosultak rá.

Azonban ha mégis meg akarod csinálni, akkor valahogy így kéne:
A vezérlő 'frame' kódja:

...

window.parent.frames["Az oldalt tartó frame neve"].document.forms["Az űrlap neve"].elements["A 'user' mező neve"].value = "Ide jön a 'user' név";
window.parent.frames["Az oldalt tartó frame neve"].document.forms["Az űrlap neve"].elements["A 'pwd' mező neve"].value = "Ide jön a 'pwd'";
window.parent.frames["Az oldalt tartó frame neve"].document.forms["Az űrlap neve"].submit();

...
Az adatok lekérése többféle képpen is történhet, de én az Ajax-ot ajánlanám, mert azt nehezebb megnézni, mintha a vezérlő forrásába írnád bele.

Ha jól értelmeztem a kérdést, akkor ez elvileg jó megoldás, de én nagyon nem ajánlom a fentebbiek miatt.

Remélem tudtam segíteni.