ugrás a tartalomhoz

JavaScriptel com portra (MySQL-ből) webről

grais · 2008. Jún. 8. (V), 13.31
Sziasztok. Olyan forráskódot keesnék, ami képes pl egy MySQL adatbázisból kinyert adatokat COM portra tenni.
A cél egészen pontosan az lenne, hogy a GPS modul által a webre töltött, és SQL adatbázisba mentett log legutolsó bejegyzését com portra tenné ki GPS vevőt emulálva. Tudom, hogy a Java résznél is feltettem ezt a kérdést de a javascript közelebb van hozzám sőt nem is egyezik a JAVA-val néhány kisseb elemtől eltekintve.
 
1

Wget?

janoszen · 2008. Jún. 8. (V), 17.52
PHP-vel állítsd elő az adatokat és egy linuxos gép segítségével pipe-old bele a com portba. :) Vagy írj rá célalkalmazást mondjuk Perlben. A JavaScript és a haverjai itt kiestek sajnos.:)
2

rossz hír

grais · 2008. Jún. 8. (V), 19.35
Hát ennek egyáltalán nem örülök. Ez egészen biztosan nem megy??? DOM, AJAX, PHP, ezek sem segítenek???
3

Nope.

janoszen · 2008. Jún. 8. (V), 20.32
Nem tudsz JS-ből com portot vezérelni. Illetve, ha a Firefoxot meghackeled, akkor igen, de ahhoz megint csak rendszer-szintű dolgokat kell írni. Sokkal jobban jársz ha írsz valami kőbuta... illetve, eszembe jutott valami. Linuxon minden eszköz egy fájl, így a com port is. Tehát ha a GPSes gépeden tudsz PHP-t futtatni, akkor ez itt lehet, hogy segít.
4

Nem lenne szerencsés

szaky · 2008. Jún. 8. (V), 22.00
Ciki lenne, ha egy ajaxos-javascriptes-böngésző eszközzel com-portra lehetne írni komoly hekkelés nélkül... Erős biztosnági rés lenne, vagy tévedek?
5

Biztosan nem

zila · 2008. Jún. 9. (H), 10.25
Javascript nem éri el a hardware-t, böngészőben fut, amit el tud érni az a böngésző által nyújtott környezet (DOM, HTTP). PHP-val már meg tudod csinálni, ha a gps a szerverre van kötve. És így már használhatsz persze javascriptet meg ajax-ot is, hogy adatot küldj a szervernek illetve kérjél tőle adatot, de nem a legszerencsésebb kombináció. Java-val is meg tudod csinálni, de ott is inkább alkalmazásból és nem applet-ből. Én a helyedben csinálnék egy webservice-t és egy desktop kliens-t, ami a webservice-től kér adatot és beszélget a gps-szel.

Van egy mondás:
Ha van az embernek egy kalapácsa akkor hajlamos mindent szögnek nézni (vagy valami hasonló, a lényeg, hogy a feladathoz kell eszközt választani és nem fordítva :)
6

pontosabban

grais · 2008. Jún. 12. (Cs), 12.19
A GPS hegyet mászik, csak GSM kapcsolata van a rendszerrel. Egészen pontosan egy php filnak ad át adatokat ilyesmi formában beiro.php?langitude=12.2332&longitude=12.23121 stb. ezzel nincs is gond. Automatikusan tortenik idonkent, tehat nincs kapcsolat a GPS-el. Az az előre beleítr program szerint müködik.

Linux-ot nem akarom belekeverni, és azt is szeretném, hogy ne a saját gépen keljen legyen minden.
alapesetben egy ingyenes szerverre mennek fel az adatok és ugye Google mapsba leget vele malackodni.
Viszont ha gyenge kapcsolattal akarom hasznalni, akkor a google maps nem igazan megoldas, mondhatni elfogathatatlan.

Emiatt leegyszerüsitve azt kellene megoldani hogy csak szövegesen (tehat kis savszelessegen is) átköjjenek a GPS adatok amiket kiteszek com portra.

A szabványosítás (szabványnak megfelelő GPS adatok) elkészítése még az SQL adatbázisban történő tárolás előtt történik. Tehát egy az egybe mehet ki portra. Remélem nem kell más hogy GPS-t lásson a térképprogram.

Szoval nekem nem muszály az hogy a gepen vagy bongészőben fusson az ami com portra teszi az adatokat. Tőlem szedheti egy kis progi is vagy bármi.... KÉREK SZÉPEN Ötleteket...... A lényeg, hogy stabil legyen a megoldás.
7

remélem

grais · 2008. Jún. 22. (V), 11.42
hu.. hát vagy senkit nem érdekel vagy senki nem tud jobbat.....?????
8

Socket

janoszen · 2008. Jún. 22. (V), 12.47
Nem értem, hogy miért pont HTTP alapon akarod megvalósítani? Írhatsz egy nagyon buta socket szervert és kienst, amin tudnak egymással beszélgetni, és abból már tudsz com portra írni. Az egész elé odateszel egy CRAM-MD5 autentikációt és probléma megoldva. :) Szerintem, nem jó eszközzel próbálod megoldani a feladatot.
9

Ha jól értem...

s_volenszki · 2008. Jún. 22. (V), 14.25
Igazából olvasom ezt a topic-ot már megszületése óta, de nem teljesen értettem a lényegét, célját.

A topic indító legutolsó hozzászólásban tisztult ki, azt hiszem:

Van egy GPS-ed, ami hegyet mászik. Ciklikusan GSM kapcsolattal egy webszerveren található php fájlt töltöget $_GET változókkal, azaz a hegymászó folyamatosan biztosítja egy központi adatbázisban az aktuális helyzetét (amolyan Mountainer Track).

Ezzel párhuzamosan, te az adatbázisban rögzített pozíciókat ki akarod tenni térképre. Mivel a gMap neked nem jó (sávszélesség probléma), arra gondoltál, hogy szövegesen kivered a szerverből az aktuális pozíció adatait és reprodukálsz belőle egy GPS vevő jelet, amit ha megetetsz egy másik PC-vel (vagy ugyanazon com-ot írod és olvastatod), akkor egy PC alapú GPS térképprogram azt hiszi, hogy ott van, ahol a hegymászó.

Ha ez így van, akkor tökéletesen egyet értek proclub véleményével!

Két lehetőséged van:
1. Speciális szoftver készítése (ezt javasolta proclub)
2. Speciális hárdver készítése

s_volenszki
10

:-(

grais · 2008. Jún. 22. (V), 15.57
huha... akkor ez keményebb menet lessz mint gondoltam. Esetleg ha tudtok ilyen szoftverrol akkor inkább azt szerezném be... Ha nem akkor szerintetek melyik programnyelv lessz erre a leg tökéletesebb??? Persze a leg egyszerübb is....
11

Amihez értesz!

janoszen · 2008. Jún. 22. (V), 20.28
Amihez értesz! Amihez nem értesz, azzal sokat kell szívni. Persze, SML-ben vagy Prologban természetesen nehéz lenne, bár láttam én már beteg dolgot, de mondjuk a Perltől a Jáváig bármi. :) Igazából csak az a kérdés, hogy mennyi zsetont szánsz a hardverre, mennyit a szoftverre, a hardveren mi tud futni és akkor szerintem, nem is olyan nagy a választék. Ja, és az sem lényegtelen paraméter, hogy milyen oprendszer.

Egy dolgot kell mondanom még, a soros porti kommunikációt nem tudod GSM hálózaton továbbítani. Legalábbis nem oly módon, hogy a távoli gépnek úgy nézzen ki mint egy lokális soros port. Ergó a legjobb lenne, ha olyan szoftvert keresnél, amit lehet hackelni vagy mindegy neki, min kommunikál.

Egyébként őszintén szólva én ezt a projektet jó mélyre elásnám, ugyanis a GSM hálózaton adatot küldeni... lehet próbálkozni, de keserves lesz.

Talán jobb lenne, ha a megoldás érdekében nem az általad elképzelt technológiát, hanem az absztrakt feladatot vázolnád fel, tehát hogy mit is szeretnél ezzel pontosan elérni.
12

Nem kaptam megerősítést!

s_volenszki · 2008. Jún. 22. (V), 21.36
Jól értelmeztem a feladatot?

Te egy soros portra csatlakoztatható GPS vevőt akarsz szimulálni, olyan GPS koordinátákkal, amiket egy hegymászó mobil GPS-e rendszeresen beír egy webszerver adatbázisába?

Tehát két folyamat:

1. A hegymászó GPS-e pl. 5 percenként betölt egy php fájlt: http://www...../beiro.php?langitude=12.2332&longitude=12.23121
2. Egy PC 6 percenként kiolvassa a webszerveren beírt legutolsó kordinátákat és egy soros portra csatlakoztatható GPS jelet hamisít belőle. Így, a gépen futó GPS térkép azt hiszi, hogy ott van, ahol a hegymászó volt amikor legutoljára beküldte az adatokat.

s_volenszki

szerk:
Itt egy jó kis minta, hogyan olvass HTMl tartalmat TurboPascallal változóba: http://www.programmersheaven.com/download/25446/download.aspx
És ha már ott van, csk egy kis átalakítás és mehet is com-ra!
14

Tökéletesen

grais · 2008. Jún. 24. (K), 15.58
Szia. Igen te tökéletesen értelmezted feladatot.
A Pascal nem semmi megoldas. Bar meg nem neztem meg de abba regen sokat kooperaltam... Abbaol is vizsgaztam. Böhm Böhöm. :-( . Regi szep emlekek. Es tessek csak visszakoszon. Köszönöm a tippet erre a vonalra aszem raallok. Rem XP nem kavar ala. Ettol fuggetlen meg varok otleteket.
13

Ez talán a témába vág...

zila · 2008. Jún. 23. (H), 12.27
OpenGTS - Open GPS Tracking System
http://www.opengts.org/
15

Ohh...

grais · 2008. Jún. 24. (K), 16.04
Szia. hat beleolvastam amit kuldetel. mit ne mondjak. (lehet a gyenge angolomnak koszonhetem de,) legalabb 3 hetig turkaltam folyamatosan ilyen utan. Köszönöm. Igy mar 2 ertelmes vonal bontakozik ki. Emberek iszonyat boldog vagyok. De komolyan konny is szokott a szemembe... Megyek is jol megnezegetem az adott tippeket hatha ez a rszfeladat is sikerrel zarul. Meg jovok , addig is irhattok meg otleteket ha van , ÉS KOSZONOM KOSZONOM!!!!