ugrás a tartalomhoz

PHP PDF generálás + digitális aláírás

Max Logan · 2008. Május. 31. (Szo), 13.45
Olyan PHP lib-re lenne szükségem, amivel könnyen, gyorsan és egyszerűen tudok előállítani PDF-et, és adott esetben egy digitális aláírással is el tudjam látni.

Követelmények
  • PDF készítő PHP-s cucc
  • Standalone, tehát nem egy PHP-s framework része
  • Egyszerű, könnyen használható
  • Jól dokumentált
  • Digitális aláírást lehet vele PDF-be ágyazni

Ha létezik ingyenes cucc, akkor jó, de ha csak fizetős van az sem akadály.

Elsősorban olyan tippeket várok, amivel már van tapasztalat, de ha van egy ismeretebb és köztudottam profi cucc, az is jöhet.
 
1

fpdf?

numen · 2008. Május. 31. (Szo), 23.50
google://"pdf generator php"
--> fpdf
2

Digitális aláírás

Max Logan · 2008. Jún. 1. (V), 12.04
Nos, az FPDF-et már régebben megtalátam, de nem igazán láttam olyan lehetőséget, hogy egy PDF-et digitális aláírással lássak el. Ez pedig a legfontosabb követelmény a lib-el szemben!
3

e-szigno?

Szekeres Gergő · 2008. Jún. 1. (V), 17.15
külön modul, egyszer használtam:
http://srv.e-szigno.hu/menu/

implementálás egyszerű(linux parancsot kell lefuttatni), az ügyintézést velük passzolom. de nem értem pontosan mit szeretnél, van egy aláírásod és azt szeretnéd rárakni?
4

Szerződés

Max Logan · 2008. Jún. 1. (V), 17.48
Egy online rendszeren dolgozom. Ebben a területi képviselő rögzíti a szerződő partner adatait, majd ez alapján léterjön egy minta szerződés. Ez egy sima PDF. Ha minden ok, akkor ezt a PDF-et ellátná egy digitális aláírással a cég ügyvezetője és ez kerülne kiküldésre az ügyfélnek, mint végső szerződés. (Technikailag a menet az lenne, hogy újra legenerálom a PDF-et a rendszerben lévő adatokból és hozzácsapom a digitális aláírást, hogy a szerződő partner biztos legyen benne, hogy attól kapta a szerződést, akitől).

De mivel van egy logikai csavar a dologban, szerintem nem fogom eröltetni a PHP által generált PDF digitális aláírását. Inkább asztali alkalmazással kellene elkészíteni a PDF-et, ezt pedig már be lehet illeszteni a rendszerbe, hogy lehessen követni az egyes szerződésmódosításokat.
5

digitális aláírás

vbence · 2008. Jún. 2. (H), 15.56
Használja ezt valaki? Hogy ellenőrzi aki megkapja a szerződést, hogy érvényes az aláírás?
6

Nem tudom

Max Logan · 2008. Jún. 2. (H), 16.04
A lényeg az, hogy egy új szolgáltatás belső online rendszerét csinálnom. Namost elhangzott néhány folyamat, hogy mit kellene lekövetnie a rendszernek. Van benne itt-ott egy-két logikai csavar, ezért a héten lesz egy megbeszélés, hogy realizáljuk, hogy mit is tudjon pontosan a rendszer és mi hogyan legyen logikailag.

A digitális aláírás dolgot én doksiban kaptam, hogy ez kellene, de az eddigi tapasztalataim alapján nem igzán foglalkozik senki az ilyesmivel (a szerződő fél lehet, hogy nem is tudja, hogy van ilyen), mert eddig minden doksi amikor szerződéskötés volt vagy .doc volt vagy .pdf és nem volt aláírva. A másik dolog ami miatt jelenleg nem látom értelmét, hogy a szerződő fél úgyis postán küldi majd vissza aláírva a szerződést. Tehát a megrendelő részéről ez egy ötlet volt, amiről nagy eséllyel le fogom beszélni, mert nem ér annyit, hogy szívjak vele, legalábbis most az indulásnál.

De ettől függetlenül ha valakinek van olyan cucca, ami tudja a digitális aláírást akkor az utókor számára még érdekes lehet eme topic ...