ugrás a tartalomhoz

phpBB és Drupal elé frontend oldal intranetre

hkj112 · 2008. Ápr. 6. (V), 17.00
Cégünk Drupal és phpBB által működtetett intranetes portálja elé kell készítenünk fontendet PHPben. A felhasználóknak ott kell bejelentkezniük, a frontend authentikál a Drupal/phpBB felé, ha ez sikerült, továbbítja őket a már beléptetett oldalakra. Lehetőség van fsockopen -nel POST adatokat küldeni a Drupal felé, de nem lépteti be az adatokkal a felhasználót. A login/passon kívül mit küldjön még el POST módon a frontend, van erre példa?
 
1

Live HTTP Headers

s_volenszki · 2008. Ápr. 6. (V), 17.46
Firefox-hoz telepíts egy extensiont (Live HTTP Headers) és azzal meg tudod nézni, hogy milyen adatokat küld.

s_volenszki
8

http

hkj112 · 2008. Ápr. 7. (H), 14.54
Feltettem, lementettem a http fejléceket, de mégsem tudok belépni a frontendből.
2

Szerintem, nincs ilyen

janoszen · 2008. Ápr. 6. (V), 17.46
Nem hiszem, hogy ilyesmi van. Gyakorlatilag mindent emulálnotok kell, amit egy rendes felhasználó csinál, HTTP proxyt kell játszanotok, miközben megváltoztatjátok a tartalmat, kiszedtek belőle részeket. A Drupalnak néhány helyen van ugyan API-ja, de ez koránt sem fog valószínűleg kielégíteni. Arra minden esetre készüljetek föl, hogy masszív energiaráfordítás ha az egész felületet szeretnétek lecserélni.

Egyébként egy buta kérdés, miért nem használtok inkább egy Drupal-PHPBB integrációs megoldást? A Drupal pofázmánya elég jól átalakítható, nem látok semmi ellenérvet a közvetlen használata ellen.
3

ez van

hkj112 · 2008. Ápr. 7. (H), 10.37
A Drupal+phpBBt nem mi készítettük el, de jól működik, nem akarják lecserélni/változtatni. A frontend például az azonosítás miatt szükséges, ott még be kell kérni pár adatot. Nehezítés még, hogy a Drupal oldalon bejelentkezve elérhető egy olyan információ, melyet a frontenden is meg kellene jeleníteni. Vagyis minden alkalommal, amikor megnézik a frontendet, annak le kellene ezt kérnie bejelentkezés után a Drupaltól, az nem oldható meg, hogy ez az info bejeletkezés nélkül is elérhető legyen.
Tudom hogy nehéz munka, próbáltam POST módon elküldeni a login és pass értékeket a frontendből a Drupal felé, de nem sikerült a beléptetés. A Drupal+phpBB kezelése nem hozzánk tartozik, tőlünk a frontendet kérték.
4

Beteg koncepció

janoszen · 2008. Ápr. 7. (H), 13.28
Alapvetően beteg koncepció. Ezt tuti olyan valaki találta ki, akinek gőze nincs az egészről. Alapvetően erre a kultúrált megoldás megfelelő Drupal modulok írása lenne, nem ekkora orbitális hackek. Annyi hibalehetőség van, hogy öröm nézni. Valaki álmodott egyet és abból indult ki, hogy a Drupal egy szétválasztható rendszer, de alapvetően nem az. Innentől kezdve hack az egész.
5

ez van

hkj112 · 2008. Ápr. 7. (H), 13.44
ez van, most az adatlekéréssel próbálkozunk a Drupal oldalról. Tudsz valamit mutatni, ami segíthet?
6

xmlrpc

zila · 2008. Ápr. 7. (H), 13.57
Teljesen egyetértek proclubbal, és megpróbálnám lebeszélni a megrendelőt a csúnya megoldásról, bár könnyen beszélek kibicnek semmi sem drága :)

No, hogy érdemben is hozátegyek:
Én valahonnan a drupal xmlrpc felől közelíteném meg a dolgot, és még azt is elkövetném, hogy a frontend egy másik drupal instance, így ki lehetne használni a drupal sso szerű bejelentkezését is, valamint nem kéne minden struktúrát duplikálni. RSS is bevethető a tartalmak átszipkázásához...
7

frontend

hkj112 · 2008. Ápr. 7. (H), 14.50
Frontendnek statikus html oldalt akarnak a szükséges php kóddal, és a bejelentkezéses mizériát utána meg kellene oldani a phpBB felé. Mi is itt dolgozunk a cégnél, ez a rendszer pedig főnöki utasítás, pedig a Drupal+phpBB rendszer készítője sem ért vele egyet.
Ha a frontend bekéri az érvényes login/passt, tovább lehet valahogy küldeni a Drupalnak, hogy elfogadja bejelentkezésnek?
9

Login/session curl

zila · 2008. Ápr. 7. (H), 15.01
Ha főnöki utasítás akkor is lehet érvelni vele szemben. Főként akkor, ha a megoldások egyikse sem lesz kielégítő...

Meg lehet próbálni, curl-lel belépsz a drupalba, elmented a kapott sessionid-t, minden további lekérésnél ezt a session-t folytatod. A kapott oldalt parse-olgatod és megjelneíted a frontend-en, de ez az egész egy értelmetlen/bizonytalan mókolás.

Nem értem mi ennek az egész frontend készítésnek a célja?
10

külső cég

hkj112 · 2008. Ápr. 7. (H), 15.26
Külső cég fejleszt beléptető rendszert, ahhoz kell a frontend, ennyit tudunk. A régi rendszert nem akarják bolygatni, de a beléptetőben több lesz, mint login/pass.
Amit írtál, tudsz valami példákat mutatni a neten?

A főnöki utasítással szemben nem most érvelnék, szeretnék még dolgozni.
11

van doksi bőven

zila · 2008. Ápr. 7. (H), 15.38
Mondjuk, hogy értem :)

CURL-re van kismillió doksi innden indulhatsz: Google
12

más

hkj112 · 2008. Ápr. 7. (H), 16.12
A CURL -ön kívűl tudsz másféle megoldást is? Hogy ki lehessen próbálni több lehetőséget is, ebben a helyzetben melyik használható jobban.
13

Nem nagyon

zila · 2008. Ápr. 7. (H), 16.43
Socket-ekkel is játszhatsz, azzal picikét bonyolultabb az élet....