ugrás a tartalomhoz

Iframe probléma

dc-hungary · 2008. Ápr. 5. (Szo), 12.22
Üdv!

Iframeval azt szeretném megoldani, hogy ha beiframezok egy oldalt az én oldalamon, és a beiframezott oldalban található linkeket új ablakba nyissa meg.

Mert jelenleg úgy működik, hogy a beiframezott oldalban található linkek is az iframe-n belül nyitódnak meg, de nekem új ablakba kéne
próbálkoztam <iframe target="_blank" al, self-el, top-al, parent-al
de egyik se működött
Mi lehet a megoldása ennek a problémának?
 
1

Nem tudsz

janoszen · 2008. Ápr. 5. (Szo), 12.52
Miután az iframe tagnek nincs target paramétere, nem is túl meglepő, hogy nem működött. Jobb lenne, ha nem a probléma általad képzelt megoldására kérdeznél rá, hanem elmondanád, hogy mi is lenne a kicsit messzebbről nézett cél, illetve az sem lenne egy utolsó dolog, ha belinkelnéd az oldalt, mert akkor meg tudjuk nézni, miről is van szó és adott esetben alternatív megoldásokat tudunk mondani.

Ha a Te megoldásodat szeretnéd feltétlenül, akkor JavaScripttel window.frames[i].document... stb-vel onclick eventet tudsz tenni az iframen belüli elemekre, viszont azt nem tudom megmondani, hogy milyen korlátozásokba esik. (pl. ha nem azonos domainen van, akkor lehet, hogy a böngésző nem enged hozzáférni az iframe tartalmához.)