ugrás a tartalomhoz

.htaccess melyik könyvtárra vonatkozik?

s_volenszki · 2008. Ápr. 2. (Sze), 15.38
Sziasztok!

A rövid webcímek készítése és kezelése cikket olvasgattam miközben felmerült néhány (valószínüleg kezdő) kérdésem, kérlek segítsetek válaszokat kapni!

A .htaccess fájl, kizárólag abban a könyvtárban fogja átírni a szabályokat, amelyikben elhelyezen? Nem akarom az éles oldalam működését felborítani, ezért úgy gondoltam, hogy egy könyvtárban (subdomain-en) kísérletezek.

pl.: http://subdomain.cegunkwebhelye.hu

Ha ez igaz, és az ezen a címen található .htaccess csak ebben a könyvtárban írja át a szabályokat, akkor még mindíg hátra van a RewriteBase. Ebben az esetben meg kell adni?

Logikusan úgy gondlom, hogy nem, hiszen az ebben a könyvtárban található tartalom számára az a gyökér és nem utolsó sorban vele egy könyvtárban van a .htaccess is!

Megerősítést kérek, köszi.

s_volenszki
 
1

Olvasmány.

s_volenszki · 2008. Ápr. 2. (Sze), 19.14
Találtam a tutorial.hu-n egy egész jó kis olvasmányt .htaccess-el kapcsolatban.

Ebben nagyjábol meg is kaptam a kérdéseimre a választ, azonban felmerült két újabb! Megcsináltam mindent a leírtak alapján és működik is szuperul, a kérdés csak az, hogy szerintetek (keresőoptimalizálás tekintetében):

- számít-e, hogy az url-em .html végződik (http://honlap.hu/kapcsolat => http://honlap.hu/kapcsolat.html)?
- ha összetett, akkor mi legyen benne, alulvonás vagy kötőjel (http://honlap.hu/ize-bigyo[?.html] => http://honlap.hu/ize_bigyo[?.html])?

s_volenszki
2

nem számít, aláhúzás jel.

solkprog · 2008. Ápr. 2. (Sze), 19.52
- Szerintem nem számít(hat).
- Én mindenképpen az aláhúzás jelre szavaznék. Az informatikában általánosan elfogadott gyakorlat hogy azt használják helyette.
3

Kötőjel

Poetro · 2008. Ápr. 2. (Sze), 20.40
Alapvetően az alahúzás szó közbeni karakter, míg a kötőjel szavak közötti. Ezen kívül jobb keresőoptimalizálást is kaphatsz, ugyanis a Google külön szavaknak tekinti.
4

igaz (de...)

solkprog · 2008. Ápr. 2. (Sze), 21.19
Holtig tanul az ember, igazad van. Utána olvastam (kicsit) és tényleg jobb a kötőjel. De elméletileg már a Google robot már az aláhúzás jelet is elválasztókarakternek nézi. De ezt nem teszteltem le, és nem találtam meg a Google hivatalos oldalán! (igaz annyira nem is kerestem).
De ettől függetlenül módosítanám a kijelentésem. Használj kötőjelet mert azt tuti hogy elválasztó karakternek fogja venni a kereső robot.
Bocsi a rossz tippért, csak megszokás ez nálam az aláhúzásjel. (pl. fájlkezelésben)
5

Mindegy melyiket

Török Gábor · 2008. Ápr. 3. (Cs), 14.48
Ennek a témának már semmi köze az eredeti felvetéshez, folytatáshoz kérem, valaki nyisson újat. Két pontosítás az elhangzottakhoz:
6

Köszönöm.

s_volenszki · 2008. Ápr. 6. (V), 14.24
Köszönöm mindenkinek!

s_volenszki