ugrás a tartalomhoz

JavaScript változónak Php változó átadása

karpati · 2007. Dec. 12. (Sze), 23.45
Egy Java változónak szeretnék átadni egy php stringet. A váltózó tartalmaz "\n" és "\r" karaktereket. A sortörések miatt a
var java_valtozo = '<?php echo $php_valtozo ?>' nem lehetséges. Jelenleg úgy oldottam meg, hogy a végigszaladok a Stringen és a "\n" , "\r" lecserélem <br/>-re és ezt adom át a java változónak, amit aztán egy google API birizgál. A dolog müködik, de valahogy nem tartom elegánsnak. Nem tud valaki ennél szebb módszert?
 
1

javascript

vbence · 2007. Dec. 13. (Cs), 01.12
A var-ból úgy tűnik, nem javával, hanem javascriptel dolgozol. 3 karakter van, amit nem szeretnél látni a stringedben: a két sortörés, és az idézőjel ' - mivel ez a stringed határoló karaktere. A megoldás elég egyszerű:

Ha képes vagy arra, hogy a sortörést <br/> -ré alakítsd, akkor át tudod alakítani a \n karakterpárosra is. Ezt pedig a javascript értelmezni fogja és átmegy a megfelelő érték. Ugyanígy a ' karaktert is \' -re kell cserélned.
2

Persze, hogy javascript

karpati · 2007. Dec. 13. (Cs), 03.00
Kicsit kapkodó vagyok.:(
A \n is átalakítottam, de a \'-ről megfeledkeztem. Köszi. :)
Bár \' nem szerepelt a szövegekben, így a dolog enélkül is müködött, csak nem tudom mennyire illendő a javascript változó értékadásának odalökni egy php echo-t?
5

Írhatsz köré függvényt

vbence · 2007. Dec. 13. (Cs), 13.39
De esztétikusabb megoldást nem nagyon fogsz kapni. Kivéve persze ha ez egyész sort echo-zod például.

Vana php-nek valami ilyesn szintaxisa is:
<?= $valami ?>
ilyenkor a változó értéke alapból echo-zódik. (persze ha a short_open_tag be van kapcsolva a php kondigban vagy htaccessben).
6

JSON XML

karpati · 2007. Dec. 14. (P), 16.42
Hm. Ezt a szintaxist nem ismertem.:)
Nem írtam eddig, de a php csak az adatelérési réteget biztosítja. Attól félek, hogy igazából a php-vel a mysql lekérdezést egy JSON, vagy egy xml-be kéne megjeleníteni és a javascriptnek ezt az állományt kéne meghívnia. Az xml <![CDATA[ ]]> tagjában "akármi" szerepelhet és nem kéne cserélgetnem és robosztusabb lenne az egész, csak hát nem nagyon értek a javascripthez.:( Meg lehet, hogy az xml szerkezet nagyobb lenne, mint az átadott adat. Már pedig én igen takarékoskodó vagyok, néha a javascript helyett is csak javat írok. :)
7

Nem standard

vbence · 2007. Dec. 14. (P), 21.08
A JSON még belefér ha komplex adatszerkezeteket (pl asszoc. tömb vagy töbdimezós tömb) exportálsza php-ből. Normlis esetben, egykét változónál nem érdemes.
8

Első változat

karpati · 2007. Dec. 15. (Szo), 22.22
Akkor marad az első változat.
Köszi!
3

java - script

rrd · 2007. Dec. 13. (Cs), 11.37
tulajdonképpen java kérdésed van vagy javascript kérdésed van? Ez két nyelv, aminek a nevük első négy betűjén kívül nem sok köze van egymáshoz.
4

Javascript

csla · 2007. Dec. 13. (Cs), 12.39
Ez azért a #2 hozzászólásból már fél napja kiderült... :)