ugrás a tartalomhoz

Látogatottság számláló adatlapokhoz

Adrienn1 · 2007. Dec. 7. (P), 19.01
Sziasztok!
Előrebocsájtom, hogy nincs nagy tapasztalatom weblapszerkesztésben, viszont van egy működő weboldalam. Társkereső. Ezért lenne fontos, hogy minden regisztrált felhasználó láthassa a saját adatlapján, hogy aktuális napon és regisztrálásától öszesen mennyien nézték meg az adatlapját.
Eddig ezt nem sikerült megoldanom.
Egyúttal jó lenne, ha szavazni is lehetne szövegesen rá egy legördülő sorból választva, amit szintén az adatlaphoz rendelnék.
A probléma számomra nagyon bonyolult, mert azt is látnia kellene, hogy ki az a felhasználó, aki szavaz rá.
Lehet, hogy két külön témában kellett volna megírnom..?
Lehet, hogy nem is ebbe a rovatba?
Azt már elértem (segítséggel), hogy a nők és férfiak neve piros, ill. kék színnel jelenjen meg, ezt a smink modulnál módosítottam. Drupál 5-ös amivel dolgozom.
Tud valaki segíteni? A legfontosabb most az olvasottság számláló lenne.
Előre is közsönöm.
Adrienn1
 
1

Magamnak

Adrienn1 · 2007. Dec. 7. (P), 20.39
Vagy nem tudja senki a választ, vagy nem jó helyre írtam (és ezt sem közlitek velem), vagy az új belépőkkel nem tárgyaltok..?
Adrienn
2

Neked

vbence · 2007. Dec. 7. (P), 21.03
Az, hogy péntek este másfél óra alatt nem kapsz kész megoldást egy komplex feladatra, nem feltételnül azt jelenti, hogy a kezdőket igoráljuk, egyszerűen azt, hogy a webfejlesztők ilyenkor isznak valahol.

Mellesleg amit feltettél az nem egy kérdés. Ez egy új funkció, amire nem hinném, hogy létezik már kész modul vagy beállítás a drupalban. Ezt valakinek meg kell tervezni, majd a szükséges adattáblák létrehozása után le kell kódolnia. Ez lehetsz te is, ezesetben egy mysql és egy php tutoriallal kezdjed, és ha valami konkrét problémával elakadsz nyugodtan írj, válaszolunk. A kérdésedből úgy tűnik, nagyon az elején jársz. Kezd el az alapoknál, ezek sokkal jobban megtanulhaók egy könyvből, mintha ezer kérdést feltennél egymás után.

A másik lehetőség, hogy valaki itt megírja neked, de ilyenkor inkább a "munkát/állást kínál" rovatban próbálkozz.
4

:)

Carter · 2007. Dec. 7. (P), 22.22
Nem is igaz, nem is iszunk! :)
3

Megoldási javaslat

Poetro · 2007. Dec. 7. (P), 22.06
Az új modul megírásához a következőket tudom javasolni:

hook_nodeapi $op = view eseten érdemes növelni a számlálót. Ha csak teljes oldal, és nem lista (teaser) nézet esetén szeretnél növelni, akkor a feltétel bővül a !$a3 paraméterrel.

A szavazási lehetőséget szintén a fenti módszerrel, vagy a hook_link használatával lehet érdemes hozzátenni. Mivel tudod ki az aktuális felhasználó (global $user), nem nehéz eltárolni a $user->uid értéket sem, így tudod, ki szavazott.

Persze, ha nem értesz a PHP programozáshoz, és főleg, ha nem ismered a Drupal modulfejlesztés alapjait, akkor nem lesz egyszerű menet.
5

Új modul...

Adrienn1 · 2007. Dec. 8. (Szo), 12.16
Köszönöm a javaslatokat, átgondolom. Én magam fogom megcsinálni, nem szeretném mással csináltatni. Lehet, hogy vért izzadok, de akkor is! Ilyen kész modult én sem találtam a Drupálnál (ami nem jelenti feltétlenül azt, hogy nincs is..)
Szerintem nem kell új modult írnom...
http://tars.myip.hu
erről az oldalról beszélek. Kell lennie egy egyszerűbb megoldásnak is.
A CCK, Bio, Views moduloknál próbálkozom, eleddig eredménytelenül.
Szép hétvégét mindenkinek!
Adrienn