ugrás a tartalomhoz

Pontatlanul illeszkedő képek Firefox alatt

Fedor · 2007. Dec. 3. (H), 11.13
Sziasztok!

Van egy nagyon nagy méretű képem, amit több részre szedve tettem be az oldalba, hogy könnyebb legyen letölteni. Mivel a függőleges kiterjesztése extrém hosszú, logikusnak tűnt, hogy csak szépen egymás alá pakolom őket, és kész. Hát nem. Explorer alatt még müxik a dolog, bár ott is csak úgy, hogy nem tettem semmit a kódban a képek közé (még sortörést se, csak azért nem egymás mellett jelennek meg képek, mert egy fix szélességű div fogja őket közre), de Firefox alatt mindenképp van a képek között egy pár pixeles szünet, pedig már minden megpróbáltam az eltüntetésére, css-sel az összes ezt esetlegesen befolyásoló értéket nullára állítottam, mégis. Oké, gondolom ha mindegyik képet beraknám egy divbe, és pixelpontosan megadnám a helyét, akkor valszeg megoldódna probléma, de mostmár elvi alapon is izgat, hogy mi lehet ennek az oka. Van esetleg valakinek erre egy tippje?

Üdv,
Fedor
 
1

kód?

gex · 2007. Dec. 3. (H), 12.05
kódot vagy linket...
2

semmi extra...

Fedor · 2007. Dec. 3. (H), 12.10
Az első két kép:

<img src="img/akcio/head_w_560.jpg" alt="" style="width: 560px; border: 0px; margin: 0px;" border="0"><img src="img/akcio/elvalaszt_1_w_560.jpg" alt="" style="width: 560px; border: 0px; margin: 0px;" border="0">
A többi csak ismétlés, más fájlnevekkel...
3

padding?

tiku I tikaszvince · 2007. Dec. 3. (H), 12.21
És a padding: 0; ?

Egyébként nem volna egyszerűbb egy classt létrehozni és azt beállítani a képeknek? vagy ha már eleve egy "dobozban vannak, annak adni valami id-t vagy class-t és úgy megírni a css-t, valószínűleg sokkal kevesebb lenne a letöltendő kód is.

VinceVoltam
4

alapvetően de...

Fedor · 2007. Dec. 3. (H), 13.09
De, csak most a kisérletezés közben így alakult :-) Amúgy a padding se megoldás, de nem is tűnik logikusnak...
6

display tulajdonság

gex · 2007. Dec. 3. (H), 13.34
google: firefox space between images rejti a megoldást. adj display: block tulajdonságot a képeknek. nekem működik így (winxp sp2 ie6, ff2.0.0.9, opera 9.23).

szerk: így ki sem kell venni a sörtöréseket

szerk: http://developer.mozilla.org/en/docs/Images,_Tables,_and_Mysterious_Gaps
8

Köszi...

Fedor · 2007. Dec. 3. (H), 13.43
...kipróbálom majd ezt is
5

font, line-height

hector · 2007. Dec. 3. (H), 13.16
Tedd bele egy div-be, és a divnek add meg ezt: {font-size:0; line-height:0;}
A képeknek meg {margin:0; padding:0; border:0;}

Más: ha smarty-t használsz, ott van egy olyan lehetőség, hogy a {strip}{/strip} közé írt html kódot automatikusan egy sorba tördeli. Így átlátható marad a kód.
7

Oké, ez bejött :-)

Fedor · 2007. Dec. 3. (H), 13.41
Köszi.

Nem smarty-t használok.
9

táblázat

PredMan · 2007. Dec. 4. (K), 13.48
szia!

szerintem egy sima mezei táblázat a megoldás erre:
<table cellspacing="0" cellpadding="0">

ennyi! én is felszoktam szeletelni a képeket és így tökéletesen működik IE-ben és FF-ban is!

ha így se működik, akkor a táblázat height értékét vedd kissebbre!

üdv
10

off

gex · 2007. Dec. 4. (K), 13.53
nem akarlak megsérteni, de a weblabor szerintem egy magasabb minőségi szinten van annál, hogy táblázatot ajánljunk egy felszeletelt képhez, vagy olyan megoldásokat mutassunk, amiről előtte többen is elmondták hogy kerülendő.
11

re off

PredMan · 2007. Dec. 4. (K), 14.58
valóban mondták, de hogy miért?! működik nem? ez a lényeg... egyébként meg én kérek elnézést, hogy segíteni próbáltam! de tényleg itt sírtok, hogy mindenki csak kapni akar és adni meg senki és amikor meg valaki segítene, akkor lefikázzátok, na erre inkább nem is mondok semmit!
12

Nem érted

zila · 2007. Dec. 4. (K), 15.59
Elmondták miért nem: egy weboldal ne akarja elvenni tőlem a jogot, hogy tudjam, egy link hová fog vinni.
Nem csak az a lényeg, hogy mi működik mi nem, hanem az is, hogy milyen módon.

Táblázatos layout alapvetően egy kényszer megoldás volt, mára idejét múlt, kerülendő. Nagy és átláthatatlan lesz tőle a html, nehézkesenen lehet adaptálni másik elrendezést (pda/mobil verzió/redesign horror), zavarja a screenreadereket stb. stb. Ha olvasod a weblabort, akkor tudhatnád, hogy miért jó a css, miért nem jó a table, miért fontos a valid kód... Nincs azzal baj, hogy segíteni próbálsz, csak azzal van baj, hogy amiket javasolsz azok kerülendő megoldások. Ráadásul ez egy fórum, mindenkinek joga, hogy szóljon, ha nem bírod a kritikát, akkor ne szólj hozzá, vagy érvelj a megoldásod mellett, hogy miért jó :)