ugrás a tartalomhoz

Javascriptből vezérelt képcserés flash animáció-hogy kéne?

fobee000 · 2007. Nov. 28. (Sze), 15.04
Üdv!

Van egy kis problémám, szóval kezdem is. Van egy weblapom, 3 frame-mel. Az alsó és felső frame-ben európa országnevei futnak egy csúszó menüben, ez eddig működik is. Középen lenne egy földgömb, amin ha a csúszkán belüli országnévre viszem az egeret, akkor a földgömbön az ország területe ki lenne emelve és link lenne az is, ha a földgömbre kattintanék inkább. Egy ötletem szerint több rétegű animációt kéne csinálni a földgömbből, csak hát a flash-hez még nem igazán értek, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Azt addig értem hogy az eu 44 országát kivagdosom photoshopban ugyanabban a méretben, de hogy innentől hogy lesz abból 2 rétegű animáció meg a többi arra a választ már nem igazán tudom. Van Flash MX 2004 progim, flash 5-öm is ha az egyszerűbb. Esetleg ha valami ötletet tudnátok adni amin elindulhatok azt nagyon szépen megköszönném. Üdv
 
1

Halad :)

fobee000 · 2007. Nov. 28. (Sze), 16.31
Na addig úgy néz ki hogy összejön majd a dolog hogy a 2 réteg meglesz meg most vagdosom ki a kisebb képeket, meg rá is tudom rakni az új rétegre, de a csere még nem tudom hogy lesz. Azért próbálkozok..
2

Én ezt másképp csinálnám!

s_volenszki · 2007. Nov. 28. (Sze), 17.15
Szia!

Én ezt másképp csinálnám!

Megcsinálnám egyszer a földgömböt úgy, hogy az EU tagállamainak csak a kontúrja látszódjon. Aztán ugyan ezt a képet használva megcsinálnám mind a 44 EU tagállamot kiszinezve. Ezeket elnevezném tagállamonként, és amikor a hivatkozások között az egér mutató egy tagállam neve fölé kerül, js-el kicserélném a képet az ahhoz a tagállamhoz tartozóra. Majd amikor elhagyja az egér, akkor meg visszatenném a csak rácsot!

A kép feölött, meg image map-al kikoordinátáznám a tagállamok határait és ugyan aza rutin, mint a hivatkozások fölött!

s_volenszki
3

lehető legrosszabb

gex · 2007. Nov. 28. (Sze), 17.56
js + imagemap... és az ekszeszibiliti az smafu? :D

én először így kezdenék neki, de ha nem válik be, akkor ez tényleg flash feladat, pedig én aztán kerülöm/ellenzem ahol csak lehet.

szerk: off: az eu-nak 27 tagállama van (forrás) európának meg 48 (forrás), szóval azt a 44-et nem értem
4

:)

fobee000 · 2007. Nov. 28. (Sze), 18.08
Közi az ötleteket, a 44-et valószínűleg azért sikerült idebiggyesztenem mert egy kicsivel régebbi forrásból néztem meg :)) Azóta változott a politikai helyzet, köszi hogy szóltál :D