ugrás a tartalomhoz

paraméterek átadása

juhasztibi · 2007. Nov. 5. (H), 15.04
Sziasztok, nem tudom, hogy mennyire illik ide ez a post, de részben mindenképpen.
A következő a probémám. Van egy menüm, amit adatbázisból olvasok ki. Ez a menü még admin oldalon kap paramétereket. Mint pl. a menü színe. Addig oké is a dolog, hogy megjeleník a generált menü minden menüelem megkapja a neki beállított színt, DE van egy olyan kis js (jquery-t használok), ami azt csinálja, hogy mouseover-re megváltoztatja a fejléc és lábléc színét az éppen aktuális menü színére, valamint a menü mellett nyit egy 20px-es divet. Mouseout-ra ezt visszaállítja. Az a problémám, hogy ha egy linkre klikkelek és újratöltődik az oldal akkor nem marad meg az mouseout álltal beállított fejléc, lábléc, 20px-es div(métere) színe. Szeretném ezeket a beállításokat megtartani. Hogy a kiválasztott menü ne csak akkor színezze be a fejlécet ha mouseover van hanem akkor is ha már ráklikkeltem és belöltötte az új oldalt. Session, request, cookie?

Előre is köszönöm a segítséget!
Ha valaki tud esetleg hasonlóképpen működő menüt, akkor megköszönném a linket!

Üdv,
T.
 
1

Valami hasonló...

s_volenszki · 2007. Nov. 5. (H), 15.31
Szia!

Lehet hogy segít! :)

Az ilyen menü kinyitás-becsukást-színezést úgy oldottam meg:

Én a tartalom generálása során, a $_GET-ben adom át azt a jellemzőt, amitől a szerver oldalon az előkészítő alkalmazás tudja, milyen tartalmat kell töltenie. pl.: oldal.php?show=termekek

Annak a menüelemnek, amelyik a Termékek konténere, annak megadom id-nek a termekek-et és a menürendszer betöltődése után egy kis JS rutinnal átformálom. pl.: MenuStyle('termekek');

Ha statikus a tartalmad, akkor meg lehet az id a dokumentum neve és document.location-ból kinyerheted az aktuális oldal azon részét, ami az azonosító is!

De bonyolíthatjuk egy kicsit, és ha dinamikus tartalomról van szó, akkor a menü előállító rutinod is odafigyelhet, milyen tartalom meghatározó paraméter érkezett a szerverre és építhetsz erre egy if kitételt, ami ha true akkor másképp színezi azt az egy menüelemet.

Innentől kezdve már csak arra kell figyelned, hogy ne legyen két egyforma azonosítójú menü konténered.

Üdv,

s_volenszki