ugrás a tartalomhoz

adat kuldes form nelkul

_Thomas_ · 2007. Nov. 4. (V), 12.38
Sziasztok!

A problemam a kovetkezo: van egy tabalazatom mysql adatb-bol generalva, aminek minden sor utolso cellaja egy szerkeszt gomb egy formmal amiben atadom a szerkesztendo rekord adatait. Ugyanakkor valahogy meg kene oldanom, hogy az egyik oszlopban minden cellaban kirakok egy checkboxot es amit bejelol a user azt szerkeszteni tudjam. A formokat nem lehet egymasba agyazni igy tehat valamilyen hasonlo megoldas kellene. Gondolkodtam azon is, hogy url.ben adom at az adatokat. Ekkor 2 problema merult fel, 1: tul sok valtozo (akar 20-50-100) is lehet ez urlben szerintem kicsit sok. 2: honnan tudom, hogy melyiket jelolte be a user?

Minden otletet szivesen fogadok.

Thomas
 
1

JS...

janoszen · 2007. Nov. 4. (V), 14.46
Egyik megoldás a JS, hogy on the fly kitöltesz egy másik formot, aztán elsubmitolod AJAX-szal v hasonlóak.

A másik megoldás hogy átdolgozod a funkcionalitást, hogy másképp működjön.
2

Ezt nem értem, a táblázat minden sora egy form, minden...

Fraki · 2007. Nov. 4. (V), 17.26
Ezt nem értem, a táblázat minden sora egy form, minden cellában egy inputtal, és a szerkesztés gombbal már rögtön submitolod a változást? (Ez nem hangzik túl jól.) Vagy a szerkesztés gomb után jutsz a szerkesztőoldalra? (Ez jobban hangzik.) Ez esetben elég GET-ben átadni egy id-t, és akkor a csekboxok lehetnének egy form (vö. phpmyadmin). Lehet, hogy valamit nem értettem.
3

részletesebben

_Thomas_ · 2007. Nov. 4. (V), 18.22
Igen a másodikat használom. A cellák tartalma egy adatbázisból veszem a vízszintes form csak 1 mehet gombot és egy rejtett inputot tartalmaz a szerkesztendő rekord id-vel amit átadok a szerkeszt.php-nak. részleteznéd ezt a GET átadást? A problémám az hogy soronként van egy formom, és kéne egy form egy oszlopra is (igen mint a PMA-ban). Külön-külön megy is, de ha egyszerre rakom ki mind a 2-t akkor az "oszlop" form nem működik, mert beágyazva ott van(nak) benne a másik form(ok).
4

a sorokhoz nem kell form

Fraki · 2007. Nov. 4. (V), 20.53
Aha. Hát pma-ban ugye kép van gomb helyett, vagyis link, ami érthető, mert így form nélkül megúszható a dolog. Azt hiszem, ez volna a preferált megoldás, hiszen így nem kell JS. Ez esetben a GET nagyon egyszerűen annyit jelent, hogy például így néz ki a szerkesztő link href-je: "szerkeszt.php?id=56"

Ha mindenképp gombot szeretnél, akkor elég odatenni egy form nélküli gombot (akár inputtal, akár <button> taggel) egy onclick-kel, formra ekkor sincs szükség. Pl.: <button onclick="window.location = 'szerkeszt.php?id=56'">szerkeszt</button>, de ez ugye már JS.

Mindkét esetben egy formra van szükség, a checkboxoknak, a sorokhoz semmiképp nem kell form.
5

JS kizárva?

s_volenszki · 2007. Nov. 5. (H), 13.11
Mi az oka annak, hogy nem könnyíted meg az életedet kliens oldali megoldással? Nem használhat az alkalmazás JS-t? Bár akkor az onclick sem a legtutibb megoldás.

Én azt vallom, amit el lehet végezni kliens oldalon, azt tegyük meg ott és csak akkor menjünk a szerverre, ha van neki valami feladat, vagy kérünk tőle valamit.

Készítsd elő az adatokat kliens oldalon, majd ha megvan minden akkor menj a szerverre! Véleményem szerint, ha javascript el tud végezni egy összeadást, egy szorzást vagy tömb kezelést, addig felesleges ezeket a szerverrel elvégeztetni!

Ráadásul ez a kijelölősdi pont egy klasszikus strukturált szöveg alkotási és műveltetési játék!

s_volenszki