ugrás a tartalomhoz

ie7 png opacity fekete körvonal

zzrek · 2007. Okt. 8. (H), 10.05
Sziasztok!
Csináltam egy divet, png háttérrel (egy sárga pötty van rajta, a háttere átlátszó). Szép ie7-tel is, de amikor beállítok rá egy filtert alpha(opacity=60)-nal, a pötty körül egy fekete körvonal jelenik meg. Találkozott már valaki ilyennel? Hogy lehet ezt javítani? (FF alatt semmi gond. A png-t gimppel csináltam)
Köszi...
 
1

Nehéz lesz megoldani

Rici · 2007. Okt. 8. (H), 12.55
http://blogs.msdn.com/ie/archive/2005/04/26/412263.aspx

Ezek alapján nehéz eset, ha filterekkel kell kombinálni a dolgot, akkor nem tűnik megoldhatónak.

Amúgy ilyen esetben a legegyszerűbb, ha felteszel valahová egy példaoldalt, hogy konkrétan lássuk, miről van szó. Hidd el, hogy többen próbálnak segíteni, ha látják a problémát, és nem a problémát is saját maguknak kell előállítani, ráadásként még a megoldásban is segédkezni.
2

köszi

zzrek · 2007. Okt. 8. (H), 16.01
Köszi, sokat segített, hogy legalább a linkednek köszönhetően nem keresem tovább a megoldást. (Én is néztem a neten, de nem találtam semmi értelmeset - te ügyesebb voltál)
A dolgot megoldottam így:
A probléma akkor áll fenn, ha a divnek nincs beállítva háttérszín -- miért is lenne, hiszen pont az a célom, hogy a kép szépen illeszkedjen a háttérbe. Esetemben viszont ez megoldható volt az is, hogy a háttérszínét az alatta lévő elem háttérszínére állítottam (az "inherit" sajnos nem működik, úgyhogy direktben tettem) (nem mintás a háttér szerencsére)

Gondolkodtam én is, hogy felteszek egy példaoldalt, de egyrészt sejtettem, hogy úgysincs megoldás, másrészt csak azoknak a válaszát vártam, akik már találkoztak a problémával (másokat nem akartam terhelni a megoldás keresgélésével, a "tapasztaltak" meg példa nélkül is tudják/tudták volna a megoldást)

További jó munkát.
3

en anno probalkoztam olyan atveresekkel...

ksgy · 2007. Okt. 8. (H), 21.04
en anno probalkoztam olyan atveresekkel, hogy a div ele teszek egy masik divet, ami feher hatterrel felig atlatszo (ott megoldhato volt igy, ffox alatt jo is a dolog), de sajnos ugyanezt az eredmenyt kaptam... :(