ugrás a tartalomhoz

ajax - billentyű parancs ütközés

rrd · 2007. Okt. 6. (Szo), 09.08
Hari,

adva van egy ajax alkalmazás aminek egyik részén a fel le nyilakkal tudok navigálni egy ul - li listában. Az a probléma, hogy ha van egy selectem, azt lenyitom és nyomok egy lefelé nyilat, akkor ugye a következő optionra kéne lépnie a böngésző alap funkciója szerint, de a saját függvényem miatt az ul - li listában is lépni szeretne.

Ezt szeretném kiküszöbölni. Arra gondoltam, hogy ha valahogy figyelni tudnám, hogy a focus nincs-e rajta valamelyik selecten, akkor ezekben az esetekben nem indítanám el a saját lefelé nyíl megnyomásra induló függvényemet.

Van valami olyan eljárás amiből megtudhatom, hogy min van a focus? (Prototype és Scriptacoulus librarykat használ az alkalmazás)
 
1

Nincs crossbrózer getfocus metódus.

Fraki · 2007. Okt. 6. (Szo), 09.31
Nincs crossbrózer getfocus metódus. Egy változót kell fenntartanod rá, amit az elemek focus/blur eseményében frissítesz.
2

ff

rrd · 2007. Okt. 6. (Szo), 09.53
per pill egy only firefox is megfelelne.
3

Tiltsad le az event bubble-t

Jano · 2007. Okt. 6. (Szo), 11.58
Azért hajtódik végre a te esemény kezelőd is, mert az esemény felmegy a DOM fában ahhoz a node-hoz is amihez hozzárendelted (ami gondolom a body). Tiltsad le a select elemen, hogy ne adja tovább az event-et. cancelBubble és társaira keress.
4

végül ez nyert

rrd · 2007. Okt. 8. (H), 17.12
a saját kezelőmben vizsgálom az event.target.nodeName-t és ha az SELECT, INPUT vagy TEXTAREA akkor kilépek minden végrehajtás nélkül