ugrás a tartalomhoz

Egész oldal villog IE alatt link hover eseményre

Gal Kristof · 2007. Okt. 1. (H), 18.50
A problémás portál: www.lakberinfo.hu

IE6-tal, ha a menü fölött vagy más link fölött lófrálunk, az egész oldal villog. FF, Opera alatt a gond nem jelentkezik. Sok doksit átnéztem, legtöbbjük szerint a:hover alá betett background-color, vagy más background jellegű CSS beállítás okozza a gondot, viszont ezen az oldalon ilyet nem látok (vagy vak vagyok).

A tulaj szerint biztosan az egyik flash reklám okozza a gondot, mert ha kivesznek párat, akkor elmúlik a probléma.

Van valakinek ötlete? Neten semmi megoldást nem találtam.
 
1

Könnyen lehet...

janoszen · 2007. Okt. 2. (K), 10.20
Könnyen lehet, hogy ki kellene szedni egy pár reklámot, már csak a felhasználói élmény miatt is. Tekintve hogy egy kevesebb erőforrással rendelkező gép igencsak megakadhat ennyi Flash-en, szerintem ez teljesen jogos. Hogy undorító a sok villódzó ököség, azt meg szerintem nem kell magyarázni.

Nyilván, meg kell élni valamiből, csak kérdés hogy mennyi agresszivitás után hagynak ott a felhasználóid.
2

IE6 és villódzás

Fraki · 2007. Okt. 2. (K), 17.03
Szia.

Érdekes a problémád, készítettem róla egy tesztesetet.

Jobban nem tudtam lehámozni. Úgy tűnik, több dolognak kell együttállnia a hibához.
* táblázatban kell lennie a linkeknek (div-ben nincs hiba)
* kell lennie olyan object elemnek, amelyen megjelenik a "click to activate" réteg. (A flash fájlnak nem kell betöltődnie.)
* a linkek hoverjein kell lennie valamilyen border stílusnak. Érdekes módon a hiba akkor is jelentkezik, ha a border stílust újabb css szabállyal érvénytelenítem.

Nem találtam rá említést a weben, az IE flickering-re valóban az ismert háttérképes találatok jönnek be. Talán azért nincs említve, mert aki ilyenekkel foglalkozik, az nem szokott táblázatos layoutban dolgozni.

Neked azt javaslom, vedd ki a css-edből azokat a borderrel kapcsolatos szabályokat, amelyek bármilyen <a> elem hoverjére is vonatkoznak (5-6 ilyen szelektorod van), úgy jó lesz (vagy írd újra a markupot tableless elven).