ugrás a tartalomhoz

Validation error minden belépéskor

thomasrc · 2007. Szep. 12. (Sze), 18.51
Kezd egy picit zavarni, hogyha beakarok lépni itt a weblaboron, akkor mindig csak másodszorra sikerül belépnem.

Első esetben megnyomom a belépés gombot, az oldal újratölt, de látom, hogy továbbra se vagyok bejelentkeztetve.
Másodszorra már jobb a helyzet, bejelntkeztet, de kapok a pofámba egy validation error -t, és ha utána egy linkre kattintok az oldalon megint kijelentkezet. Ilyenkor megint bejelentkezek, és akkor már rendesen működik minden.

Kép. Kérdésem: Ez csak nálam fordul elő minden belépéskor, vagy másnál is ?
 
1

nálam is

mandarin8 · 2007. Szep. 13. (Cs), 13.46
illetve csak az egyik fele és már régóta. vagyis két kattintással jelentkezem be, de hibaüzenetet nem kapok. mivel egyébként nem szoktam kilépni és leginkább csak olvasom a weblabort, nem különösebben érdekel :)
4

Nálam 3.-szor :(

thomasrc · 2007. Szep. 13. (Cs), 14.43
Nekem mindig csak harmadszorra sikerül belépnem :(. Azért is idegesít, mert nyilvános helyen is szoktam netezni, és ottan mindig kilépek, miután átolvastam az új hozzászólások, nehogy valaki a nevembe írkáljon. És értelemszerűen így naponta többször is bekell lépnem.
2

szintén

Marcell · 2007. Szep. 13. (Cs), 14.27
Nekem is frissítenem kell az oldalt belépésnél, de mivel otthon tartósan be vagyok léptetve, nem érdekel túlzottan.
3

ugyanez

virág · 2007. Szep. 13. (Cs), 14.35
Szia, nálam is van ez a hiba én sem rajongok érte csak nem volt időm szólni miatta.
5

be vagy lépve

Hojtsy Gábor · 2007. Szep. 17. (H), 12.04
Valamilyen böngésző oldali gyorstárazási probléma van a háttérben (én is tapasztalom, amit láttok). Amikor először belépsz, ugyan visszakapod a belépés űrlapot üresen, már akkor be vagy lépve, hacsak nem kaptál a nevedről vagy jelszavadról hibaüzenetet. Ha itt az üres űrlapon ismét megpróbálsz belépni, akkor kapsz validation errort, ami logikus, mert minek lépsz be, ha már be vagy :)

Tehát az elején gyorstárazza az oldalt valamiért (nyilván mert anonim userként jössz), és ezt a böngésző agresszíven megjegyzi. Így amikor belépsz, és visszadob a rendszer ugyanarra a címre, nem látod a belépésről szóló üzenetet, és egyébként sem látod, hogy be lennél lépve, mert a böngésződ, vagy proxyd vagy valami hasonló által gyorstárazott anonimnak szóló oldalt látod újra.

Ha fel tudjuk kutatni, hogy milyen cache fejlécek okozzák ezt, akkor szívesen javítom :) Azért az anonim felhasználók számára szeretnénk továbbra is a böngészőikben gyorstáraztatni az oldalt.
6

login

demo · 2007. Szep. 20. (Cs), 16.30
Nálam ff-ben nem lép be egyáltalán vagyis belép mert hibát nem dob, de mégse ... ^^
Viszont ie7-ben egyből megy. Szóval böngészőbeállítástól is függ.