ugrás a tartalomhoz

Javascripttel oldal letöltődés százalékban

gabesz666 · 2007. Szep. 5. (Sze), 13.36
Sziasztok!

Megtudná valaki mondani hogy van-e lehetőség arra, hogy Javascriptben elérjem a böngésző által letöltött KB számát, természetesen az aktuális oldalra nézve. Sajnos flash-hez nem értek ezért kéne egy ilyen megoldás. Vagyis igazából flash-es megoldás is jó lenne, de ne egy flash fájl letöltődését mutassa százalékban, hanem a komplett oldal letöltődését százalékban!
 
1

Szreintem

sly · 2007. Szep. 5. (Sze), 14.01
Olyan egyszerű megoldás nincs mint a Flash-ben. Az oldal különböző elemeinek, beállíthatsz onload eseményt, de ez nem lesz így pontos. Csak imitálni fogja a letöltődést. De minek is kell neked, hogy kijelezze? Semmi szükség rá.

Egyrészt, ha úgy csinálod meg hogy kitakarja az oldal többi részét, akkor a felhasználó feleslegesen fog várni. Az oldal már teljes betöltődés előtt megjelenik, azért hogyha a felhasználó tovább akar menni az oldalon, akkor ne keljen megvárnia amíg teljesen lejön.

Másrészt, ha nem is takarja akkor is felesleges, mert a böngésző a státuszsorba is mutatja.
2

Izé

gabesz666 · 2007. Szep. 5. (Sze), 14.44
Az a helyzet, hogy a design miatt kellene. Egy képfájlban van elintézve a teljes design, sajnos máshogy nem tudom megoldani és természetesen ennek megfelelően nagyon nagy is a mérete. De amúgy egyébként is már felvetődött bennem párszor ez a kérdés!