ugrás a tartalomhoz

Dreamweaver irodalom teljesen kezdőnek

doup · 2007. Aug. 21. (K), 16.37
Sziasztok!
Szeretnék weblapot szerkeszteni dreamweaverbe de teljesen kezdő vagyok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy milyen irodalmat javasoltok annak aki teljesen kezdő?
Előre is Köszönöm!!
 
1

DW

janoszen · 2007. Aug. 21. (K), 17.30
Szerintem, itt nem nagyon fogsz találni DW-s embert, mivel ha jól sejtem itt a többség "kézzel" kódol.
2

Én DW -vel kódolok

thomasrc · 2007. Aug. 21. (K), 17.51
Én a Dreamweaver CS3 -at használom kódoláshoz ( mármint Code nézet -ben ) :D.

De hogy a témanyitó kérdésére is válaszoljak: Én a DW -ben mindenről magamtól jöttem rá ( mi mire jó ).
Viszont ha jól értem, te a dreamweaver -t akarod tanulni ( nem a html vagy php programozást ugye ? ). Akkor viszont itt a találati lista:

Angol
Magyar.

Nem azt akarom modani hogy ott a Google, menj a fr*ncba, hanem azt hogy én magamtól jöttem rá hogy mi mire jó, ezért nem tudok könyvet ajánlani.
4

help

docker · 2007. Aug. 22. (Sze), 13.37
Én anno a DW3-al kezdtem. Ha jó az angol akkor a HELP-et tudom javasolni, nagyon jól meg van írva szvsz. én abból tanultam meg.
3

az angolt...

amonrpg · 2007. Aug. 21. (K), 18.38
Ugyanis a DW nem egy repülőgép-szimulátor. Tök egyértelmű minden, ha értesz egy picit angolul (el tudod olvasni a funkciók, menüpontok cimkéit).

BTW.: sokszor nem értem, az ilyen szoftverekről mit lehet egy könyvben leírni? A tippek és trükkök oké, az hasznos, de a program használatát gyakorlatban kb. fél nap alatt szuperül el lehet sajátítani, beleértve a testreszabást is.
5

tanulás

tilos · 2007. Okt. 25. (Cs), 01.19
énse könyvből jöttem rá annó a használatéra hanem énis próbélgattam , mi mi re jó , stb stb :)
6

Nekem volt

sayusi · 2007. Okt. 25. (Cs), 13.55
Nekem volt ilyen könyvem és sokat nem ér. A tapasztalatom az, hogy megközelítőleg ugyanannyi idő rájönni, mint elolvasni a könyvet és gyakorolgatni vele. Ennek ellenére, hogy úgy érzed, hogy szükséged van egy ilyen mankóra akkor mindenképpen javaslok összeszedett irodalmat. Nekem is sokat segítettek egy adott pontig.
7

DW

Carter · 2007. Okt. 25. (Cs), 20.59
Én is a dw-t használom, a hármas verzió óta. De ezer éve várom már annak a bájos html + css + php szerkesztőnek a nevét, amiben van hasonló szép kódkiemelés, valamint kódkiegészítés!
Én vagyok lammer, hogy még nem találtam ilyet?
9

Igen te vagy :)

zila · 2007. Okt. 25. (Cs), 21.52
Ezer éve nem használok DW-t, a cs3-ban lévővel tettem egy próbakört, hát a kódszerkesztője elég gyatra, a wysiwyg meg már nehézkes ennyi év kézi szerkesztés után... :)

Javaslom tekintsd meg az Eclipse + PDT+Aptana triót, esetleg Zend Studio Neon. WYSIWYG nincs benn, de fejleszteni szépen lehet vele... Nem sorolom miket tud, szerintem a legjobb.
10

azt kapod amit látsz

Carter · 2007. Okt. 26. (P), 01.04
Dehogy kell nekem wysiwyg, nem tudom mikor kattintottam rá utoljára a DW-ben, de akkor sem azt mutatta, amit lehetett volna.
Kipróbálom, írok egy cikket, milliomos leszek, hawaiion nyaralok.
8

me too

lacy · 2007. Okt. 25. (Cs), 21.21
én a színezésért és főleg a függvények paramétermagyarázata miatt használom, nem mintha más program nem tudná, de nem kerestem még..:D

viszont a notepad++ blokk kiemelését nagyon hiányolom DWből..
tudjátok amikor a { ra állsz, más színre vált a } is így látod mi meddig tart.
11

Táblázat

Kérésre törölve 18. · 2011. Feb. 9. (Sze), 16.40
Én is a CS3-at használom (legális, megvettem :-) és nagyon ritkán indulok neki ennek a programnak. Ezért is akarom megvenni majd az 5-öst, mert ott (elvileg) Indesigban meg lehet szerkeszteni valamit, amit könnyen el lehet menteni webes formátumra.

A kérdés: egy 3 soros táblázatot csináltam, a felsőt színre állítottam, a második sorban egy szöveg, a harmadikban megint lesz valami, egy kép, de még nincs.

Hiába állítom kézzel, vagy értékkel megadva a táblázat felső sorának magasságát, ha 20 pixel magasság után nem változik semmi, egyszerűen nem. Az érték ott marad, pl 5, de nem lesz alacsonyabb a sor.

Csak egyszerre lehet html-ben a sorok magasságát állítani? Vagy mi a fene.

Egyébként azért is nem szeretem a DW-t, mert sokszor nem úgy mutatja a Design részben sem (akármilyen megjelenést választok), mint a böngészőkben.

Na akkor meg mi a fenének ez a program. Gondolatban egy text editorral is lehet szerkeszteni és megnézni az eredményt a böngészőkben.

Szóval szerintem ez a program sz.r.

Miért nem olyan egyértelmű és okos, mint az Indesign?!

Na, ez költői kérdés volt.
12

Nem

Poetro · 2011. Feb. 9. (Sze), 16.55
Eleve a Dreamweaver nem csak HTML szerkesztésre jó, hanem sok minden másra is. Azon, hogy nem tudod, hogy a HTML elemek és a CSS hogyan működnek a DW annyiban segít, hogy van egy nagyszerű súgója, és a szerkesztője felkínál neked rengeteg opciót. Mondjuk én kb. 10 éve nem használtam (utoljára az UltraDev 4.0-át), de ez az opció már akkor megvolt gondolom azóta csak kényelmesebb és könnyebb lett.

Az InDesign pedig teljesen másra való, nem HTML oldalak előállítására. Attól még, hogy azt is elő tud állítani, nem azt jelenti, hogy azt jól csinálja. Word-ben is lehet táblázatokat szerkeszteni, sőt el is lehet menteni HTML-ben, de nem arra való.

[off] Ilyenkor elgondolkodok, honnan van az embereknek több százezer forintja Adobe termékekre, amikor nem tudják megvenni maguknak az operációs rendszert sem.
13

Ilyenkor elgondolkodom azon,

Kérésre törölve 18. · 2011. Feb. 9. (Sze), 17.10
Ilyenkor elgondolkodom azon, miért kell ismeretlenül, a dolgok egészének ismerete nélkül szurkálódni.

Ráadásul nem azt írtam korábban, hogy nincs pénzem az OP rendszerre, hanem, hogy rablás és nem vagyok hajlandó azért annyit fizetni.

Ez nagy különbség.

Az Adobe terméket meg azért vettem meg, mert dolgoznom kell vele, egyébként nem rögtön vettem meg, hanem egy ideig kínlódtam a próbaverzióval, aztán volt egy nagy akció és százezrekkel olcsóbban vettem meg.

Ugye azért nem kell szégyelljem magam, mert nem loptam?!